Totalt antall sidevisninger

mandag 11. april 2016

2016-04-10 Isfiskekonkurranse på Nord-Mesna

Som jeg skrev i forrige innlegg så er dette en erstatning for det opprinnelige stevnet som Raufjøringen skulle ha på Røgden. Knallbra av Raufjøringen å finne et erstatningssted for sin egen konkurranse. Var liten tvil om at folk fortsatt var sugne på isfiskekonkurranser, for det møtte opp 93 deltakere. At det var skikkelig vårvær med sol fra omtrent skyfri himmel la vel ikke akkurat noen demper på det hele.

De to foregående gangene jeg har vært på konkurransene her på Nord-Mesna, så gikk jeg halvlangt første gangen, og andre gangen satt jeg omtrent ved starten. Begge stevnene ble mislykket for meg og havnet langt ned på resultatlistene. Så da la jeg en ny plan for dagen i dag.
Kom til det området jeg ville starte og gjorde et hull midt uti der. Ville prøve å finne ut hvor kanten gikk fra ca 5 meter og opp til 3 meter. Hadde troa på at fisken skulle stå på mellom 5 og 8 meter i dag, så ville ikke gå for langt inn og da havne på 3 meters platået.

Det var 5 meter der jeg startet, så da hadde jeg i alle fall ikke gått for langt. Hadde bestemt meg for å teste tafs og pimpel i annenhvert hull i starten til jeg traff fisk, så lar jeg fisken fortelle meg om jeg skal fortsette med tafs eller pimpel etter jeg har fått noen fisker.

2 bo,hull, men allrede i 3je hullet fikk jeg fisk. Først på tafsen, men gikk over til pimpel etter 4-5 fisker. Fikk faktisk 18 fisker i det hullet, og en meget bra start må jeg si. Eneste jeg så innenfor synsvidde av meg var Reidar og brodern. Så at Reidar også fikk noen fisker i ett av sine 2 første hull, og brodern startet å gå i sirkler, og det er et tegn på at også han satte seg rett i fisk. Så dette virket jo veldig lovende. Kan jo hende dem som satt igjen i starten også traff såpass lett, men er lagt fra så sikker på det.

Prøvde å borre rundt 18stk-hullet mitt, og borret på 8-12 meter avstand fra det, men ingenting i dem 3 hullene. Gikk da bare 30 meter vekk og tok et hull til. Der var det fisk igjen. Noen på tafsen, så litt til på pimpel igjen. Fikk vel ca 20 fisker i dette hullet. Nydelig altså. Blandet størrelse. Alt fra 30-40 gram og opp til en 120-130 gram.

Brodern kom ut til meg. Han hadde fått i starten, men var bare noen få 30 grammere, og han kunne jo se at dem jeg fikk var jo klart bedre en det. Jeg og brodern leitet litt sånn halvsammen videre. Men ettersom det ikke virket som det var noen roser så ble det til at vi fort var 50-150 meter fra hverandre når vi letet.

Reidar ble sittende i det området han startet, så han fikk da i alle fall nok til at han ikke ønsket å flytte mye på seg. Så at Tom Erling, Odd Henning og også Dag Even borret i retning meg og brodern. Det betyr vel at dem ikke har truffet ordentlig i alle fall.

Dag E kom etter hvert såpass nært at vi kunne slå av en prat om hvordan det gikk. Han sa han ahdde 43 fisker, og da hadde jeg 90. Så hadde dobbelt så mange som han. Men han sa at han tippet hans veide ca 5 kilo, og mine 90 var vel kanskje 5,5-6 kilo, så han hadde mye bedre snitt en meg. Så her er det bare å kjempe på.

Kom en kar til gående fra nærmere starten. Han satt ganske lenge i et område som Tom E, Dag E og Odd H hadde sittet tidligere. Når han etter hvert kom ennå nærmere oss, så hørte jeg han pratet med Tom Erling. Var Fjellis som hadde tatt seg en tur. Hadde visst bare 5 fisker i starten, men fått 3,5-4 kilo på dem 45 minuttene han satt der jeg først oppdaget han. Fisker opp mot 3 hg der noen av dem også spyttet krøkle.

Brodern hadde slått seg til nærmere land og startet å gå rundt seg selv igjen. Jeg var på 25 meter avstand til han, og så han plukket greit, men relativt dårlig snitt. Han melde om 40 fisker i det hullet han satt. Når jeg hadde 90 hadde han 40 vet jeg, men med 40 i det hullet så var han oppe i ca likt antall som meg, men da litt dårligere snitt.

Jeg fikk ikke noe på 25 meter på han, så borret meg i retning fra han igjen. Jeg sleit veldig siste timen, og fikk vel bare 10 fisker. Så at Odd H dro i alle fall en hektosfisk i siste hullet (viste seg at han faktisk tok 5 stk 1hg i det hullet). Så på mobilen min at kl var 13.59, og ettersom jeg ikke hadde kjent fisk på 10 hull, så heiv jeg sekken på ryggen å gikk innover. Dag Even hadde allerede gått for 2-3 minutter siden.

Kom inn igjen sammen med Odd H og Reidar. Reida tipper på 6-7 kilo. Jeg og tipper jeg hadde 7 kilo. Odd H tippet han hadde ca samme som i fjor, altså rundt 8 kilo. Dag E vil jeg tro var rundt 7 kilo. Brodern hadde vel plukket bra siste 1,5 timern, så han var vel rundt 7 kilo, og Tom E lå greit an, men gamblet siste timen og dro et annet sted. Han kan ha truffet, eller han kan ha bommet.

Når vi var inne hadde jo alle veid inn. Tonje sa at Dag E ledet. Kom til Christer og han sa at Dag E ledet på 7,5 kilo. Tom E hadde veid inn 6,9. Christer hadde selv ledet etter alle som satt kort hadde veid inn. Han hadde 5,3 kilo. Reidar rakk å veie inn før meg, og han hadde 7855 gram, og var da ny leder. Jeg la min pose på vekta, og tok over ledelsen med mine 8445 gram. Odd H sto rett bak meg, og posen hans så rimelig identisk ut som min egen. Hans pose veide 8220. Så da ledet jeg fortsatt.

Mange tenkte vel da at jeg kom til å ta det, men jeg ville vente på brodern og Fjellis som var noen 100 meter bak meg selv. For selv om Tommy gikk rundt seg selv i sirkler, så visste jo jeg om at han hadde hatt 40-hullet sitt, og så på han flere ganger at han fikk fisk etterpå også. Jeg hadde jo 134 fisker, men antagelig bedre snitt en brodern. Han kom tilslutt inn, og han hadde endt på 180 fisker. Aiaiai. Nesten 50 fisker forran. Og han har nok ikke så ræva snitt. Så at posen hans omtrent var som min egen, men med 47 flere en meg, så tar han meg nok. Og det gjorde han. 8630 hadde han. Jaja, har denga brodern en del turer på rad nå (Vikingnappet, OS-pimpelen, etc), så det måtte vel komme. Men at han skulle gjøre det i dag da, når jeg endelig kunne ta årets første totalseier, ikke bra. Hehe. Men det går fint. En snill bror jeg har, så unner han alt godt her i verden. Grattis brodern! Så at det betydde litt for deg og med det seiersropet du tok i det du gikk frem og hentet premien.

Dobbelt Strengelsrud i toppen er jo ikke akkurat hverdagskost på isfiskekonkurranser. Hehe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment