Totalt antall sidevisninger

mandag 28. november 2016

2016-11-11 Treningstur på Tørråssjøen


Bare 5 dager etter at jeg satt å meitet i Norrköping så var det tid for å komme seg på sesongens første is. Lars Roar hadde rapportert om at det var gangbar is oppe i hjembygda si på Braskereidsfoss. Så vi ble raskt enige om å møtes i 10-tiden ved Tørråssjøen.

Som sagt så gjort. Vi hadde planlagt å pilke halve økta med vanlig abborpilking og resten av tiden litt myskatrening etter forhåpentlig skimmers/brasmer,

Gikk ut der vi også gikk ut på myskakula som var på denne sjøen i fjor. Var grei is inne ved land, men ble raskt dårligere litt lengre ut. Var vel nede i 6 cm der det lå snø, men rundt 10 der det hadde vannet opp i sprekker i isen. Så ble til at vi gikk rundt på disse oppvannede områdene.

Lars Roar ble sittende litt i starten og fiske, men jeg ikke fikk noe så borret meg bare nedover i sjøen. Fikk etterhvert en her og der, men var veldig trått. Lars Roar kom etterhvert etter, og i det hullet jeg satt i når han kom var mitt klart beste så langt med 7 fisker. Ledet da også endel på han i antall.

Vi borret stor sett sammen nedover i sjøen. Han var en stund ute på midten, mens jeg stakk inn til land. Fikk noen der også, blant annet et par som veide 2 gram (og dem veide faktisk TO gram, for kontrollveide dem da jeg kom hjem. Hehe).

Så Lars Roar ble sittende rolig i noen hull vi hadde fòret opp på veien utover. Jeg stakk da tilbake til han, og viste seg at det allerede hadde kommet noen morter inn på fòret.

Jeg testet da mine 2 oppfòrede hull, og fikk etterhvert et par morter jeg også, men var veeeldig trått. Lars Roar byttet til en av dem andre oppfòrede hullene sine, og kroket etterhvert en pen fisk. Etter å ha drillet den i ca 1 minutt, så løsnet krokfestet. Kjipt. Det var nok ei brasme på rundt kiloen.

Rett etter det så kroket jeg noe litt bedre selv. Kom relativt lett da. Viste seg å være en skimmer på 122 gram. Kult å få targetarten. Er jo ikke så ofte man får brasme på isen liksom.

Ikke lenge etterpå så kroket jeg noe stort også. Fisket med veldig tynn sene, så måtte ta det veldig pent. Etter å ha drillet den i nærmere 2 minutter tippet jeg røk brått sena. Dritt. Sena røk langt fra myskaen også, så var nok slitasje mot iskanten som tok den.

Litt senere kroket jeg noe pent igjen, i ett annet hull. Drillet også denne i 1 minutt, og da hadde jeg den oppe ved hullet. Var ei gjedde på ca 7-8 hg. Den eksploderte under hullet og klarte da å rive av sena mi.

Vi ga oss ikke lenge etterpå for startet å bli mørkt. Jeg endte da på 45 abbor, 8 morter og 1 skimmer. Total vekt på 1089 gram. Lars Roar endte på 14 abbor og 10 morter. Total vekt på 680 gram.


Utsikt ut på Tørråssjøen på vei inn igjen fra sesongens første tur på is.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment