lørdag 3. november 2012

2012-11-03 Kort test av Bunessjøen

Da var dagen inne for å teste Bunessjøen. Planen var å teste den strekka jeg var å tittet på igår. Men når jeg kom frem, så var eierene av hytta der, og dreiv å klargjorde hytta for vinteren så det ut som. Dem fikk tømt båtene sine for vann og la dem på "rygg" oppe på land. Dem hadde nok støyet ganske mye ved tømming av båt, så jeg valgte å dra å fiske i en annen del av sjøen.

Dro bort på Østerbo Evangelie- og Rehabiliteringsenter.
Kjørte ned til vannpumpehuset og videre bortover. Så en fin luke i skogen der og stoppet for å gå ned og titte. Var et mosebelagt svalberg, og en fin margins på venstre side med siv. Når jeg kom opp til bilen igjen så stod et en kar der. Jeg sa hei, og han hilse tilbake og gikk videre med hunden sin.

Jeg tok utstyret ut av bilen og parkerte bilen 100 meter lenger bort, slik at evt andre biler kunne kjøre uhindret på veien der. Da han hundelufteren så alt utstyret, så ble han nysjerrig og kom bort igjen. Han spurte hva jeg skulle, og jeg svarte da fiske. Han spurte om jeg var klar over at dette var privat grunn. Jeg sa, nja, er vel noen som eier dette. Men såvidt meg bekjent så er det lov å fiske i denne sjøen, og det var han enig i. Så spurte han om jeg var klar over at dette var et rehabiliteringssted. Og jeg sa at jeg hadde sett skiltet ja. Så sa han at for han så var det greit at jeg fisket, men jeg måtte være klar over at det hadde vært endel episoder der. Skulle det komme noen så kunne jeg si at jeg hadde pratet med stallsjefen. Men som sagt så har det vært endel episoder. Dette er jo tross alt et rehabiliteringssted, så jeg kunne jo tenke meg selv.

Jaja, jeg tok sjansen å fiske litt. Brårigget opp det aller viktigste, og kun 1 stk topp 4 med rosa hydro. Bråklipte litt mark, blandet i markjord og litt fuktet. Hadde glemt castersen i bilen, og var ikke noe lysten på å gå så mye rundt etter hva han karen sa. Satte på pole-pot og startet å fiske uten noen grunnfòring. Brukte kun pole-poten å fòre med.

 
 
Fikk abbor med en gang. En typisk Bunesabbor på ca 80-90 gram. Dro ut ca 1 meter med rosa hydro. Så strikken jeg valgte å bruke var helt rett. Fikk kjapt noen abborer til også, og på hvert utlegg la jeg i en polepott med mark og markjord i.
 
Etter å fått en 7-8 abbor, så var jeg borte i noen snagg flere ganger. Valgte da å sette på en del til på TAP'en og etablere en ny plass.
 
Fikk kjapt abbor der også. Kult fiske. Men den informasjonen om at det hadde vært endel episoder i området gjorde at jeg ikke fikk roen på meg til å nyte fisketuren. Kjipt.
 
Etter bare 30-45 minutter valgte jeg å pakke opp. Var da oppe i 15 abborer. Veide ikke, men tipper at de veide 1100-1200 gram tilsammen.
 


Jævlig synd at jeg ikke hadde roen i kroppen til å sitte lenger, for dette kunne blitt en veldig bra tur tror jeg. Og jeg er også over middels glad i meiting etter abbor. Trenger absolutt ikke blankfisk for å kose meg på meitetur.

Men setter nesa i retning Bunessjøen i morgen igjen. Da setter jeg meg i den nordlige delen, og ikke inne på området til Østbo. Da skal jeg sette opp 3-4 topper, og fiske i ro og fred. Gleder meg allerede. Ny rapport vil komme da.

2 kommentarer:

  1. Kjipt når man ikke har roen. Har hatt det sånn noen ganger selv. Særlig når det er jakttid og jeg hører det smeller rett inni skogen bak meg. Stoler ikke 100% på folk med våpen, hehe. Lykke til i morgen:-)

    SvarSlett
  2. Fisking skal være avslapping og kos ja, ikke sitte på nåler å lurer på om det kommer en loko person som klikker i vinkel som nykristen fordi jeg "piner" en abbor med å fange den på en 16 krok, for deretter å slippe den ut igjen. :-P Blir nok bedre i morgen ja.

    SvarSlett

Post Comment