Totalt antall sidevisninger

fredag 5. september 2014

2014-08-31 GP nr.6 - Aremarksjøen, Strømsfoss

Blogg lagd på motorveien forbi København med oppkobling via iPhonen ;-)

Min klubb SFK Acerina sto som arrangør av dette GP-stevnet, så jeg hadde vært å ryddet her en par ganger i løpet av uka som har gått. Ene gangen alene med ryddesaga nede på halvøya, og den andre gangen sammen med Håvard. Da hadde vi med oss båt slik at vi fikk ta vannliljene som står ute på 10-11 meter på seksjonen ovenfor demningen.

Aremarksjøen er ei ny strekke for oss aller fleste og aldri vært nyttet i GP-serien før. Runar har fisket her 3-4 ganger. Jeg var her en tur i fjor med Runar å testet hovedkanalen, samt at vi hadde en winter league i Slusekanalen sent i fjor høst. Runar hadde også testet strekka ovenfor demningen, sammen med Håvard.

Vi hadde 24 bra plasser klare, og skulle det dukke opp flere, så hadde vi en del plasser til i bakhånd. Bruker ikke å komme så mange når det er GP i Østfold, så følte meg trygg på at 24 plasser skulle holde lenge. Det viste seg å stemme, for det dukket bare opp 19 stk. Vi bestemte oss for å sette 7 mann i Slusekanalen, 6 mann i hovedkanalen og 6 mann oppstrøms demningen. Og så satte vi startfisker Kay nedstrøms i Slusekanalen samt juniorfisker Andreas nedstrøms i hovedkanalen.

Selv trakk jeg det eneste stedet jeg ikke hadde fisket før, altså seksjonen oppstrøms demningen. Oppstrøms kant. Finn fikk den plassen alle trodde skulle være best på sen seksjonen, altså nedstrøms kant. Ellers hadde jeg Odd H på min høyre side, og videre Artur Czara (en kompis av Krzy som skal være en meget dyktig fisker). Nedenfor han satt Runar, så Eskildsen. En småhard seksjon altså.

Jeg rigget opp 13 meter med 3 gram flat Pawel for holding og en 2 grams rund for å drifte frifart evt halvfart. Rigget også opp en topp 7 plass med 1,5 grams rund. Kun fokus på mort her. Satte også opp 2, 2,5, 3,0, 3,5 og 4 meter til laua. Og Aremarksjøen og også Øymarksjøen for den sak skyld er kjent for mye og stor abbor, så lagde meg selvsagt en abborplass i tillegg. La den på topp 5 på skrå oppstrøms. La den rett på innsiden av vegetasjonsbeltet som gikk ca 4 meter fra bredden. Kun 1,2 meter dypt her, men står nok uansett noe fisk her med tanke på at dem kan gjemme seg i vegetasjonen. Hadde litt ekstra tid, så da satte jeg også opp 5 og 7 meter toppknytt i tillfelle det skulle bli bra drag. Var ikke så sikker på det da, for hadde kun vært 8 grader natta inn mot stevnet.

Kastet i 6 baller på 13, og 3 baller på topp 7. Koppet i 2 baller til med mye mat på 13 og 1 ball med mye mat på topp 7. Koppet ca 30 oppklipte mark og 50-60casters på abborplassen. Kastet lauefòr kontinuering på ca 3 meters avstand. Var ingen tegn til laue i området, men ville uansett fòre etter dem.

Startet å fiske 13 TAP, men kjente ikke noe. Inn på topp 7, men ikke et lugg der heller. Både Odd H og Artur fikk fisk på 13, men ikke mye da. Plutselig så jeg at Runar startet å dra laue på det som så ut som 4 meter toppknytt. Jeg gikk da på lauesatenger selv for å se om det kunne være noe her også, selv om jeg ikke så noe vaking. Og joda, var en og annen her og, og stor var dem. Måtte da snitt på 30 gram. Ble bedre og bedre samt at dem startet å vake forran meg. Gikk da inn på 3 meter i stedet. Var ganske så bra drag nå. En del tråere for Runar sa han. Hos meg var det nå så bra at jeg gikk inn på 2,5 meter. Odd H fikk brått 2 brasmer på 13 TAP, men jeg hadde så bra drag på laua at jeg ignorerte det. Skulle han få sin 3je så fikk jeg vurdere å gå ut. Men etter en stund der så ble det dårligere igjen for meg  og jeg gikk da ut til 3 meter, så 3,5 meter og tilslutt 4 meter. Hadde vel gått ca 1 time nå, og jeg var oppe i ca 130 fisker og ledet vel seksjonen pr nå. Men klarte ikke å få noe mere laue.

Gikk da ut på 13 meter med flatduppen. Kanskje Odd H sine brasmer hadde gått opp til meg? Men neida, ikke et napp. Ikke noe på topp 7 heller. Litt lenge siden jeg la i marken på abborplassen, for liker å teste senest 15 min etter jeg har lagt i mat, men ettersom jeg dro såpass med laue så kunne jeg ikke fiske den plassen etter 15 minutter. Men gikk på den nå da, og var noen indikasjoner på den bittelille 0,1 grams dibberen. Grov antenne på den da, så den bærer fint en halv mark. Fikk kroket et napp og det var en 20-30 grams abbor. 6 til fulgte ganske raskt. Alle var mellom 15 og 50 gram. Litt vel små, men fikk da jevnt og trutt lagt litt fisk i keepnettet. Ble dødt, så la i mere oppklipt mark samt casters og prøvde laua igjen.

Ingen ting på noen lauestenger, ikke noe på 13 og ikke noe på topp 7. Litt krise, for hva skal jeg gjøre om jeg ikke får noe annet en på abborplassen, mens jeg ser både Odd H, Artur, Runar og Eskildsen plukker en og annen fisk nå og da. Ledesen jeg hadde etter laueracet var jo ikke så veldig stort.

Hadde jo ikke noe annet valg en å prøve abborplassen igjen. Fikk kjapt en abbor til, så kroket jeg i noe større. Kunne det være en storabbor som Aremark og Øymark er så kjent for, men nei, så raskt ei blank side i overflata. Var ei brasme som hadde kommet inn på dette grunne vannet for å spise mark og caster. Deilig bonus under abborfiske. Mulig brasma kom inn så grunt, for det er jo dette vannet som varmes fortest opp etter den relativt kalde natten.

Ur igjen og duppen glei under igjen, og kroker ny stor fisk. Bramse igjen. Deilig. Fikk en par abbor til etter den, men da følte jeg det var tid for å legge i mere mat for å prøve å dra inn ennå flere brasmer.

Ut å prøve etter laua i 5 minutter etter fòringen, men fortsatt ingenting. Rett inn på abborplassen igjen, og fikk 3 brasmer til, samt 4-5 abbor til. Kopper i mere mat og hviler plassen litt til.

Fortsatt ikke noe på 13 og topp 7, så inn på abborplassen igjen. 2 nye brasmer og noen abborer til, så dødt. Koppe i ennå mere mat og prøvde etter laua igjen. Men ingenting. Inn på abborplassen igjen, men nå fikk jeg en 50 grams mort. Ikke bra tegn i forhold til bramse. Fikk også noe abbor.

Koppet i mere mat og gikk på topp 7 og testet. Denne gangen fikk jeg faktisk napp her. Bommet på 3 napp på rad før jeg fikk en mort. Så ble det dødt. La i en ball og gikk på abborplassen igjen. Der var det fortsatt en og annen mort og abbor å få, men kjente at plassen begynte å bli oppbrukt.

Runar og Eskil hadde startet å få litt laue igjen på 4 og 5 meter toppknytt, men jeg kjente ikke noe. Eskidsen hadde også klart å snike opp en par brasmer på feeder, men var tilbake på lauestanga igjen nå.

Jeg klarte å få en fisk til på topp 7, men det var alt. Så da ble jeg på abborplassen ut dagen, og fikk lurt opp noen abborer og morter til før sluttsignalet gikk.

Status da ble at jeg hadde NULL napp på hele dagen på 13 TAP. Fatter ikke at det er mulig ettersom alle andre fikk noe på denne distansen. På topp 7 hadde jeg vel totalt 7-8 napp og fikk opp kun 2 fisker. En 45-60 minutters lauefiske ga meg ca 130 lauer eller steindødt. Abborplassen på kun 1,2 meter ble min klart beste plass i dag, og ikke kjedelig med 7 bonusbrasmer på den plassen heller.

Håvard og Arild H kom for å ta veiinga etter dem hadde veid ferdig nede på halvøya. Leszek hadde vunnet fra nest oppstrøms kant i Slusekanalen. Han var den eneste som hadde fått en par boonuser der i tillegg til mort og laue, så han vant på 6620 gram. Nr 2 her ble Dag E med 4820 gram.

I hovedkanalen hadde brodern vunnet ganske suverent med 10220 gram, forran Krzy med 5.940 etterfulgt av Wojtek med 5880 og Artur med 5720 gram. Under konkurransen var det snakk om at Krzy lå nede på 4 plass, men hadde tydligvis tatt seg sammen og fisket seg opp til en 2.plass.

Håvard og Arild H startet å veie min seksjon hos meg, og mine 165 fisker veide 10180 gram. 40 gram bak min bror i kampen om totalseieren for dagen. Følte meg jo trygg på at jeg hadde vunnet min seksjon, og det viste seg at jeg også gjorde. Nr.2 ble Eskildsen med 6760 gram og Runar med 6260 gram.

Min fangst i dag.
 
Topp 3
 
Resultater fra dagen:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment