Totalt antall sidevisninger

torsdag 18. september 2014

2014-09-08 Avreise og første treningsdag - VM Kroatia

I år besto det Norske laget av Finn Erik, Rune, Ivar, Tommy og meg selv. Håvard stilte som kaptein. Jeg hadde tatt meg av booking av overnatting, mens Finn Erik fikset bestilling av agn og fòr. Vi hadde også avtalt at Finn skulle kjøre sin Avensis med henger, samt at Tommy skulle ta sin Hiace. Håvard og Rune fløy nedover til Zagreb og tok ut leiebil som kapteinen kunne bruke under uka. Jeg akte med brodern nedover, mens Finn hadde med seg Ivar. Turen nedover gikk fint.

Vi var fremme i Kroatia i 14-tiden på lørdag og valgte å dra rett i fiskebutikken for å få tatt ut fòret våres. Butikken var eid av en av sjefene i fiskeklubben Interland, og vi fikk en del tips av dem hvordan vi kunne angripe denne elva.

Dem fortalte at topp 6 til topp 7 var en bra avstand å fiske på. Dupper på 25-50 gram. Drifte gjennom i 75-80% av vannets hastighet. Bulken rett over bunnen, 25 cm ned til dropper(e), og en krokfortom på 25-30 cm under der. Krokstørrelser fra nr.6 til nr.12, og minimum 0,20mm hovedsene, men gjerne 0,22 eller 0,25 også. Fortommene vil da naturlig bli 0,18 til 0,22mm. Vi måtte også være obs på at det var mye skjell på bunnen.

Fòret var ikke klart, men vi fikk avtalt om at vi kunne hente det dagens etter mellom kl 12-13.00. Vi fikk da i alle fall litt tips, samt handlet litt dims så som tacklewinder, store kroker, store runddupper etc.

Vi dro da til hotellet for å få omvisning i det huset vi hadde bestilt. Dajana fra hotellet tok oss med til huset som lå i en stille forstad. Egentlig helt perfekt med egen hage og passe stort. Her kunne vi blande fòr og hærje i hagen, samt knyte tackler og fortommer inne. Et par kjøleskap hadde vi også i huset. Viste seg at det ene ikke virket, så der ba vi om å få nytt, og da kom det et nytt og større bare noen timer senere. Jeg ba også om å få noen nattbordslamper etc slik at vi har bedre lys når vi knyter fortommer og tackler, og det ble også levert rimelig umiddelbart.

Vi dro ut igjen for å få sett på strekka. Først så vi litt på Nederlenderene som satt og trente i kanalen oppstrøms den store sjøen. JVS fortalte oss at dem hadde satt på 180 grams bly på sena på TAP, og fortsatt sto ikke sena rett ned. Forteller litt om hvilken formidabel strøm vi skulle bryne oss på. Vi så at dem fikk noen små Vimba, og det var også en og annen laue langs ved land. Vi så aldri dem fikk en eneste fisk over 100 gram.

Vi stusset litt på hvor egentlig strekka var, for det kunne jo ikke være her som NL trente, så vi dro i den kanalen som lå nedstrøms den store sjøen, og da ble vi sikre på at vi var på rett sted. Det ble jo også bekreftet med tanke på at vi så Interland-gjengen rigget opp sin salgsbod på der E-seksjonen skulle ligge, nærmest kraftværket.

Mandag morgen kom relativt raskt, og vi var klare for å fiske. Håvard hadde vært på kapteinsmøte for å trekke treningsboks, og vi skulle sitte i boks 21 i dag. Det vil da si på høye nummer på C-seksjonen til helga. I boks 22 hadde vi Nederland og i boks 20 satt Slovakia.

Jeg hadde fått vond i ryggen og skulle få problemer med å fiske. Jeg hadde hatt føling av noe ryggvond rett før avreise Norge, og nærmere 30 timer på reservebenken i Hiace’n hadde ikke gjort ryggen noe bedre.

Jeg satte meg på plassen nærmest Nederland og hadde Ivar ved siden av meg.

Rigget opp topp 6 med 20 grams runddupp for å drifte gjennom i frifart, og satte opp en 40 grams flat på topp 5 for å drifte 80% fart.

Grunnfòret ikke da jeg var redd alt bare skulle bli vasket bort med en gang. Kastet heller 1 ball hvert andre drift. Med tanke på at drift max varte 10 sekunder, så blir det ganske heftig fòring uansett. Kastet 2 fòrballer, så en stickymagball, så 2 fòrballer igjen, osv.

Angående stickymaggoten så brukte vi noe lokalt lim. Lim-pulveret så nesten ut som sukker og var da rimelig annerledes en Arabix Gum som jeg normalt bruker. Blandingsforholdet skulle ifølge dem lokale være 7,5 kilo grus og 1 stor pose (ca 2 liter) stickypulver pr liter maggot. Så da ble jo bladingen vår 15 kilo grus, 4 liter med klister og 2 liter maggot. Var veldig usikker på hvor mye vann som skulle nyttes. Min ble ikke bra denne dagen. Brodern fikk til sin noenlunde bra. Ble etter hvert «betong» som man knakk av deler av og prøvde å forme til en ball.

Kort fortalt fra fisket mitt var at jeg fikk etter hvert sneket opp en 100 grams Vimba på topp 5 og 40 grams duppen. Ga meg etter 2t 45 min pga veldig vondt i ryggen, så siste 1t 15 min brukte jeg på å gå ned til box 1 som hjemmenasjonen Kroatia satt i.

Ivar ved siden av meg blænket. Han hadde ufattelig mye skjell på bunnen hos seg, mens jeg ikke hadde fått noen skjell. Brodern som fisket med topp 6 baggerstang fikk en barbe på 1,8 kilo og en Vimba på ca halvkiloen. Han var da bestemann av oss i dag. Finn E fikk ei microbarbe på 80 gram og Rune på kanten mot Slovakia fikk ei barbe på 1220 gram


På min tur ned mot box 1 så satt jeg en stund bak England å tittet. Raison og Callum slengte bare tacklet oppstrøms etter hvert drift, mens Scotthorne la ned tacklet slik at krok og dropper ble lagt ned i vannet nedstrøms bulken. Var slik jeg hadde fisket også. Så også at dem ikke ploppet en ball hvert 2 utlegg, men driftet heller 6-8 drift og la i 3 baller i en gang. 2 baller og en stickyball. Grei info å ta med videre.

Passerte også Irland, og mens jeg passerte fikk han ene en vimba på bolo. Også grei info. Man vil jo få et litt lengre RETT drift med bolo enn med TAP. Og treningsboksene var på 100 meter, så alle hadde 20 meter til sin disposisjon, og slik ville det bli til helga også. Da er det om å gjøre å utnytte disse 20 metrene best mulig. Viktig å sitte langt mot høyre i sin zone slik at man kunne drifte lengst mulig.

Da jeg kom ned mot Kroatia så stoppet jeg i box 5 for å se på Goran «Mr Barbel» Radovic. Han satt å fisket bolo, og mens jeg satt der så fikk han ei barbe på over 2 kilo. Var vel ingen bombe at det var barbe han fikk og ikke vimba. J

2 mann satt å drillet stor fisk hos Kroatene når jeg kom til dem. Men 4 timersøkta var straks over når jeg kom ned til dem, så fikk ikke observert så mye av hva dem gjorde.

Kom meg opp igjen til den Norske boxen, og ingen av mine lagkompiser hadde klart flere fisker siste timen. Mens jeg pakket opp så fikk den Nederlandske naboen min ei stor vimba og ei ganske fin barbe. Mulig han fikk disse fordi stort sett alle andre hadde slutte å fiske. Han hadde ikke fått noen fisker på den 2t 45 min jeg satt å fisket ved siden av han i alle fall.

Håvard var snill og bar alt utstyret mitt opp til bilen til brodern slik at ryggen min kunne spares mest mulig.
Var mye inntrykk å ta med seg fra dagen. Helt avgjørende for meg å bli bra i ryggen, for jeg måtte lengre ut om jeg skulle klare å få noe fisk. Så kvelden gikk med til å spise paracept og strekke ut ryggen på senga.

Dagens resultater:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment