torsdag 10. august 2017

2017-08-05 Orsa Match Open - Dag 1

Endelig Orsa Match Open igjen. Trivelig sted, trivelige folk. Jeg og Tonje dro som vanlig oppover relativt tidlig på fredag. Tar ca 5 timer å kjøre Askim-Orsa. Booket oss inn på vandrerhjemmet på campingen, så var det rett ned på brygga for å rigge opp et par matchstenger. Alt annet av tackler etc hadde jeg klart fra før.

Var spådd regn på lørdagen, og duskregn ble det. Da får vi se om det blir bra fiske da. Er jo relativt klart vann i åa, og ganske grunt, så overskyet/regn skal jo være en fordel.

Jeg trekker stort sett alltid langt inn på den ytre seksjonen, og det er en møkkatrekning. Vil aller helst på midtseksjonen, for der er det ingen kanter å kjempe mot. Er også den klart tråeste seksjonen, men jeg liker trått fiske, så det går fint.

Fikk plukket opp agnet mitt fra Russel. Mye av myggen hans hadde dødt, men han lagde en hookerpack til alle som hadde bestilt, og det syns jeg var fair og bra. Jokersen hans var veldig fine, og det var resten av agnet også. Og han hadde også lyspinkies denne gangen, og det er jo normalt et knallagn, så alt vel der.

Tid for trekking, og jeg havnet på midtseksjonen. Nydelig. Peg B12. På min seksjon fikk jeg da Rune på B9, Krister Bergman på B10, hjemmefiskeren og regjerende Orsa Match Open vinner Kenneth Lilja på min venstre side på B11, Dag Even på B13, Finn Erik på B14, Daniel Åslund på B15 og til sist Steinar på B16. Hard seksjon, men det hadde det vel blitt uansett, for er et bra startfelt med her oppe. Steinar har jo vunnet denne konkurransen 2 ganger, Rune har vunnet den 1 gang, Kenneth som sagt regjerende mester, Daniel er på det svenske landslaget for året, og ligger meget bra til for å kvale igjen til neste år. Finn E liker slik pirkefiske som vi normalt får idag. Krister er en gammel ringrev som flere ganger har hatt gode enkeltplasseringer her. Og Dag E har også tidligere slått meg her når han har sittet ved siden av meg.

Rigget 2 plasser på topp 5, TAP 11, TAP 13 og match. Hadde en superlett og ett lett tackel som jeg kunne bruke på både TAP5 venstre og 11m. TAP 5 høyre var litt dypere, så måtte sette opp en egen rigg til den plassen. Satte en 1 grammer på 13m og 2 fastmatch på matchen. Hadde ikke med slider i år, men håpet ikke det skulle koste meg.

Foret forsiktig med kun en kopp på begge topp 5 og 11, og 3 kopper på 13, samt 5 håndfulle på match. Og i koppen hadde jeg 80-90% leem, så ga dem så si ikke noe mat.Startet å fiske TAP5 venstre, men tok noen minutter før jeg kjente noe. Kenneth hadde vel allerede 3 fisk på toppknytt før jeg fikk min første. Jeg hadde også med meg toppknytt på peggen, men ikke tatt dem opp. Er særs raskt å rigge om det skulle vise seg å bli bra fiske. Har tidligere tapt en seksjon på å ikke ha med meg toppknytt, så det skal ikke skje igjen. Første fisken jeg fikk var en liten abbor. 15-20 gram. Fikk 8 til neste kvarteret før jeg ikke klarte å få noe mere her. Men 9 abborer var greit av det jeg kunne se på resten av seksjonen. Kenneth hadde vel flere en meg, men så ut som hans fisker var microskopiske.

Prøvde TAP 5 høyre, men kjente ikke noe her. Hadde 4-5 vannliljer å fiske på ved venstreplassen, mens ikke noe på høyreplassen, så ikke overrasket at venstre hadde gitt bedre så langt. Gikk da videre ut på 11m. Fikk 3-4 småmort her, så det var positivt, men ble fort dødt. La i bittelitt til og gikk videre ut på 13. Ikke noe her. Gikk på match, og fikk 1 mort, men ikke noe mere.

Inn igjen på TAP 5 venstre, og fikk en abbor til, men ikke noe mere. Gikk på TAP5 høyre, og fikk jammen en abbor her også nå. Positivt, men fikk bare den ene. Ut igjen på 11, og fikk 3-4 morter til før det ble dødt. Fortsatt ikke noe mere på 13 og match. 

Så på topp5 venstre igjen, men dødt her nå. Dødt også på topp5 høyre. 11 ga igjen 3-4 morter. Ikke noe på match og 13. Dette kan bli seigt. Bare 1,5 time inn i konken eller noe, og alle plasser nærsom 11m hadde død ut. Og jeg er sikker på at jeg ikke hadde overfòret. 

Måtte da melke 11m så godt jeg kunne. Teste forskjellige agn, legge inn riggen på forskjellige måter osv osv. Fisket allerede med 0,07mm sene og 24 krok, så kunne liksom ikke gå noe tynnere, mindre og lettere. 

Fikk en og annen. Dem som tok på droppet var særs små. 3-6 gram. Men fikk en og annen på bunnen også, og dem var alt fra 10-40 gram. Fikk også 2 microskimmers. En på 60 gram, og en annen på kanskje 30 gram. 

Testen alle swimmer en runde til. Fikk en abbor på 13m, men eller ikke et lugg på noen av dem andre plassene. Daniel og Finn fikk litt fisk, men tror jeg holdt noenlunde følge med dem. Kenneth hadde noen flere en meg, men microfisker, så har nok kontroll på han vektmessig.

Ble stort sett fiskende på 11 meter resten av dagen. Prøvde vel en runde til på dem andre plassene uten å få noe. 2 min igjen så hadde jeg med en mort på kanskje 50 gram inn. Var usikker på hvor lende det var igjen, så prøvde å svinge den, og det gikk dårlig. Ble sur på meg selv for det. Ut igjen, og gikk på en på 30 gram med en gang, og n hadde jeg illefall ikke tid til  håve, så svingte den, og det gikk bra. Kan den siste fisken redde meg, eller ble den på 50 gram kostende meg dyrt?

Endte opp på 37 fisker:
Usikker på hvor mye jeg kunne ha i vekt, men 500 gram skulle jeg vel iallefall ha.

Dem startet å veie på høye nummer, og fikk det ikke med meg, så fikk ikke vært med på veiinga før dem var hos Dag E. Steinar hadde veid inn 290 gram. Daniel tok lett over ledelsen med sine 640 gram. Jeg skal kanskje slite med 640 gram, men håpet var der at jeg kanskje hadde over det selv. Finn veide inn 510 gram. Jeg tipper jo selv halvkiloen, og bruker ikke å ta i, så håper jo jeg sniker meg over 510 gram iallefall. Finn Hadde en skimmers på 200-250 gram i den vekta si. Dag E hadde kun fått fisk første timen, så han hadde jeg kontroll på. Han veide inn 210 gram.

Mine fisker viste seg å veie 710 gram, så da går det mot seksjonsseier.
Abborene jeg fikk i starten føltes ut som 15-20 grammere, men kan hende dem var mere 20-30 gram. Disse 2 skimmerne veide nok over 100 gram tilsammen også, så da har jeg jo brått nesten 4 hg bare der. Og resten av småmorten blir jo da 300 gram.

Neste til å vei var jo Kenneth. Han hadde 5 fisk mere en meg, med sine 42. Men så når han tok opp nettet at fiskene hans virkelig var små. Veeeeldig små. Han veide kun inn 270 gram. Bergman veide inn 230 gram og tilsutt Rune som veide inn 280 gram. Så da ble det seksjonsseier på meg. Happy days. Og digg å ikke være borte etter dag 1, som jeg har vært her flere ganger tidligere,

Resultater seksjon B

På A-seksjonen satt Lindh på innerkanten. Fisket opp 2320 gram med småfisk på stort sett 3,5 meter toppknytt, og det holdt til seksjonsseier. Både Swee og Eriksson hadde ei brasme hver, men hadde trengt ennå en for å tukte Lindh.

Resultater seksjon A


På C-seksjonen hadde Storm trekt gullkanten, og rodde det iland med 5260 gram. Men var egentlig med nød og neppe han vant, for brodern var bare 300 gram bak, og brodern dreiv å drilla ei kilosbrasme når sluttsignalet lød. 20 sekunder til, så hadde vel brodern vunnet seksjonen. Brodern fikk sine bramser på match, og han hadde første testet matchen etter 3 timers fiske. Han skulle nok ha testet den litt tidligere. Gjør vel ikke den feilen igjen får man tro.

Resultater seksjon C

På Lillbrygga vant Roffe fra kantepeg D25 med 10,1 kilo. Andrzej nr.3 fra nabopeggen med 6360 gram.
Resultater seksjon D - Lillbrygga

Da er det bare å glede seg til morgendagen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment