Totalt antall sidevisninger

tirsdag 3. oktober 2017

2017-09-23 NM Ind Rakkestadelva, NORTRAPP - Dag 1

Da var det tid for NM Ind. Samme sted som forrige helg på LagNM, altså NORTRAPP. Skal jo bli spennende å se om det er mye brasme denne gangen også. Langt fra sikkert da, for skjer mye med tanke på vær og temperaturer nå sånn sent på høsten.

Møtte kun 13 til start, og det er jo et kjedelig lavt antall med tanke på at norgesmestern skal kåres. Men har jo sett trenden i hele år, så var vel egentlig ikke annet en forventet det antallet der da. Men artig å se at en gammel traver ved navn Marius Haga dukket opp. Og Borthen dukket også opp, og ikke hver helg vi ser han lenger heller, dessverre.

Var vel 3 pegger jeg spesielt kunne tenkt meg idag. Nedstrøms kant som er peg 2, oppstrøms kant som er peg 14, evt nedstrøms mellom kjærra, som er peg 8. Før i tiden sto brasmene inne på strekka, så da kunne man omtrent vinne fra hvilken peg som helst, iallefall mellom kjærra. Virker ikke som brasmene nå har oppholdssted mellom kjærra lenger, og da vil jo selvsagt kantene være bra.

Jeg trakk ingen av dem 3 peggene, men ikke langt unna da. Peg 3 som er nest nedstrøms kant. Denne peggen har jeg vel sittet på 3 ganger siste 5 årene eller noe, og aldri klart å vinne herifra. Er faktisk denne peggen brodern vant fra forrige helg, så er jo en ganske bra peg, men som sagt har ikke jeg klart å vinne fra denne ennå.

Leszek trakk nedstrøms kanten, og brodern oppstrøms kant. Andrzej trakk nedstrøms mellom kjærra.

Var litt mindre strøm i elva en forrige helg, men da jeg sjekket kvelden føre virket det fortsatt som det var for mye til å fiske noe match på andre siden, så tok ikke med disse stengene idag. Da jeg kom idag så angret jeg litt på det, for strømmen var roligere en igår. Rigget opp etter planen jeg hadde, og det var feeder på andre siden, 13 TAP og lauestenger.

Startet å fiske, og gikk ikke veldig lenge før Leszek fikk brasme, på slider. Han fikk vel 3 stk før jeg fikk min første. Han øket på meg hele første timen, og ledet vel noe slik som 8-3 etter første timen. Jeg startet å ta litt innpå, for jeg fikk jo fòret på hvert kast med feedern. Leszek var jo selvsagt redd for å fòre på brasmer som sto på plassen hans. Men når jeg startet å ta innpå, så ble han jo tvunget til å fòre. Og så snart han skøyt i noen baller ble det dårligere hos meg, og han startet å dra mere igjen, så da rykket han ennå mere ifra. Så virket som dem brasmene jeg fikk var kun brasmer som kom opp for å spise, men kunne dem få mat på kanten så ville dem heller stå der nede. Forrige helg så spiste dem seg jo bare lenger og lenger innover på seksjonen. og kom seg så langt inn på seksjonen som 4 pegger.

Brasmene ga utrolig små napp på feedern. Mistet vel 7 stk på vei inn i løpet av dagen. Leszek endte på 24 brasmer, mens jeg kun endte på 12 brasmer samt 13 mindre fisker mellom brasmene. Prøvde en liten stund på 13 TAP også, men det ga kun 1 fisk, og det var ei meget stor flire på 8 hg. Ingen vits for meg å fiske noe etter laue selvsagt, for var altfor høyre vekter til at den var aktuell å fiske etter.

Leszek veide inn 14.620 på sine 24 brasmer, så relativt dårlig snitt. Mine 12 brasmer + litt smått veide faktisk hele 10.120 gram, og da ble det brått MYE surere at jeg hadde mistet 7 brasmer på vei over elva. Hadde jeg bare mistet 3 eller 4 av dem så kunne jeg faktisk ha slått Leszek idag. Men Leszek fisket meget bra med sin slider hele dagen, så absolutt fortjent at han slo meg


Leszek vant da min seksjon. Jeg ble nr.2 og Haga oppe ved kjærret på peg 7 ble nr.3 med 5140 gram ren lauefangst. 5,1 med laue i Rakkestadelva er et sted mellom 650 og 750 lauer, så bra fisket av Marius. :)

På den andre seksjonen så vant, ikke uventet, oppstrøms kanten. Og der satt brodern. Han hadde 8820 gram. Brasmer der også. Jonny nedstrøms han ble nr.2 med 4080 gram og Andrzej på peg 8 ble nr.3 med 3480 gram.

Link til resultater fra dag 1: http://gabloggen.blogspot.no/2017/09/2017-09-23-resultater-dag-1-nm-ind.html


Ny dag i morgen, og er fortsatt fullt mulig å bli norgesmester med 2+1, så håper på å kunne vinne min seksjon i morgen. Vil jo da gjerne havne på seksjon med både Tommy og Leszek, for slår jeg dem så er jo muligheten veldig stor for å bli norgesmester. Vi får se hva som skjer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment