Totalt antall sidevisninger

tirsdag 28. mai 2013

2013-05-26 Sensas Open i Lidan - dag 2

Etter gårsdagens konkurranse så var vi innom matbutikken for å handle litt. Jeg og Runar fikk med oss en kvart bærepose med is fra ferskvaredisken, slik at vi kunne kjøle ned caster etc til dagen etter. Fikk kjøpt med litt grillmat til kveldens grilling på Billy’s.

Satt på baksiden av Billy’s til solen gikk ned. Spiste, analyserte dagen og koste oss skikkelig. Runar og Cathy kom også fra hotellet for å være sosiale med oss. En flott kveld.

8 timer søvn. Hjemmekoselig frokost og så bar det til strekka igjen. Hadde ikke planer om å prøve meg på laua i dag. Var rett og slett ikke bra nok lauefiske i går. Men tok med gårsdagens lauefòr på pegg, slik i tilfelle.

Tid for trekking.

Dem lokale pratet på at det normalt er best midt på seksjonene på dag 2. Brasmene står igjen på midten etter fòringen i går. Det er også normalt best lengre opp i elven. Peg A2-A5 var gode pegger visstnok. Daniel Blom som vant fra B8 i går ville absolutt ikke ha samme peg i dag, ettersom det er kant med opphold ned til C-seksjonen. C1 og C8 var også lite ønskelig.

Vi trakk i omvendt rekkefølge av gårsdagen. Så jeg trakk et par personer før Runar. Opp av hatten dro jeg C8. Nedstrøms kant, og en plass dem lokale mener at er drit begge dager, men spesielt på dag 2. Litt rart at nedstrøms kant i en elv skal være en dårlig trekning, men det var altså det dem lokale påsto. De negative vibbene lå da i bakhodet hele dagen, men det skal i alle fall fiskes først. Jeg har ikke tenkt legge meg ned uten kamp.

Videre trakk jeg og Runar på samme seksjon igjen. Han trakk C1. Også en av peggene som var spådd å være ræva. I tillegg til at jeg og Runar hadde trekt såkalt dårlig så fikk vi ytterligere 3 norrmenn på seksjonen vår. Håvard på C6, peggen til Tono fra igår, Dag Even på C5 og Finn Erik på C4. Hjemmefavoritten Daniel Blom satt på C3. Peggen Charles Fasth vant fra i går. Men for dem på C3 til C6 så satt dem i alle fall midt på seksjonen, og det er spådd å være bra.

Min peg, C8, var peggen til brodern fra i går. Han ville lånte tralla mi etter jeg hadde trallet utstyret til peg, så da kunne han samtidig gi meg litt info om hvordan han hadde fisket her i går. Han hadde fått 10450 gram på denne peggen, og det ga han en 5.plass på seksjonen. Han hadde fisket 12,5 meter rett ut mot en lysstolpe. Det var ganske brutal vind i dag, så jeg valgte å fiske topp 8. Sånn ca 11-11,5 meter ut. Brodern hadde også fisket topp 6 skrått nedstrøms mot et hushjørne, og det var denne plassen som ga han 80% av fangsten sin i går.

Jeg rigget da opp en 2 gram rund til 6 meters plassen. Rigget videre opp en 2 grams rundt til topp 8 plassen. Var lite strøm i dag og, så 2 gram rund var nok. Satte i tillegg opp en 8 meter toppknytt på samme plassen som topp 8 TAP. Her brukte jeg en 3 grams rund. Det sies, og ble delvis bekreftet i går, at toppknytt gir av en eller annen grunn oftere bedre snitt en TAP.

Tid for grunnfòring, og jeg kastet inn 10 appelsiner med litt caster, død maggot/pinkies og hamp. I tillegg koppet jeg i 6 koppestore baller med masse caster, død maggot/pinkies, hamp og oppklipt mark. I tillegg koppet jeg i 7 koppestore baller med mye mat i på topp 6 plassen. Hadde ikke helt troa på denne plassen, men ettersom brodern hadde fått såpass bra her dagen før, så måtte jeg jo prøve. Er i tillegg alltid lurt å ha en plass å fiske når hovedplassen må hviles av en eller annen grunn.

Startskuddet gikk, og jeg valgte å starte på topp6. Litt for å la fisken etablere seg på 11m, men også en del for at vinden var ekstremt sterk i starten på konkurransen, så visste ikke om jeg kunne klare å presentere agnet bra nok der ute.

Fikk 1 flire som etter størrelsen burde veid rundt 100 gram, men den var så feit at den hadde strekkmerker rundt magen. Tipper den var rundt 200 gram. Fikk også en abbor og en par morter. Så at Dag Even startet å plukke litt ute på lang TAP, så da fikk jeg gå ut og. Viden var allerede litt bedre, men fortsatt rimelig hard. 7 sekundmeter tipper jeg.

Var skimmers der med en gang. En av dem første jeg kroket der ute var stor. Fikk den et stykke innover, og delte stanga. Den gikk langs bunn, og det tyder på stor fisk. Den begynte å nærme seg vannflata på håveavstand, men da glapp den. Surt! Fisk på 1-1,5 kg tipper jeg.

Plukket litt skimmere etter dette. En del fisker mellom 100 og 250 gram. Kom etter hvert noen litt bedre fisker også. Brukte 2 tellere i dag. Den jeg har på spraybaren telte jeg bare fisk over 3hg på, og den andre telleren jeg har ved siden av agnbordet telte jeg resten på.

Jeg plukket jevnt og trutt. Men følte at Håvard ledet litt på meg ca halvveis. Var usikker på hvor mye Finn, Daniel og Runar fikk. Var for langt oppstrøms til å klare å følge ordentlig med. Jeg hadde vel ca 7 over 3hg og kanskje rundt 20 under 3 hg.

Hørte plutselig en smell oppstrøms. Tittet oppover, og der sitter Håvard med del 8, 7 og en halv nr 6 i hånda. Resten drifter oppstrøms pga av vinden. Dag Even fikk fisket opp resten av stanga til Håvard. Håvard måtte gå over til å fiske toppknytt resten av dagen. Så han fikk en par skikkelig fine fisker ikke så lenge etter. Rart det med større snitt på toppknytt. Men jeg fisker ikke av prinsipp en metode som gir dårligere presentasjon, så jeg fortsatte med TAP.

Var en liten periode det var dødt på langplassen. Det var den perioden det var relativt lite drift. Gikk innpå kortplassen da, og der sto det litt småfisk. Fikk vel 5 morter, 2-3 abbor og ei flire på bare ca 5 minutter. Flere av mortene var rundt 100 gram, så det var greie fisker, og det gikk fort. Men det ble veldig fort dødt igjen her inne, så da måtte jeg bare gå ut igjen.

For Dag Even ble det plutselig dødt ca etter 2,5 timer. Helt ut av det blå. Han klarte ikke å få i gang fisken igjen. Prøvde og fòre, prøvde å hvile plassen. Ingenting virket. Håvard nedstrøms og Finn Erik oppstrøms fortsatte å få fisk. Snodig. Dag Even ble mere som en bankrunner siste timen. Pendlet mellom Runar, Finn, Håvard og meg. Jeg fikk også litt info av Leijon.

Leijon fortalte at Runar hadde 41 fisker og kun 3 av dem var over 3 hg. På den tiden hadde jeg ca 50 fisker og 8 av dem var over 3 hg. Så kunne virke som C1 var like dårlig som spådd. Dag Even hadde tellingen på alle dem norske og han sa det ville bli jevnt mellom en del av oss. Finn hadde sagt at Blom var litt i front av han selv.

Tiden ebbet etter hvert ut. Siste 5 min sto Dag E hos meg, og jeg klarte å miste alle de 5 fiskene jeg hadde på siste 5 minuttene. Og alle dem 5 var over 3 hg. Surt. Men merket i går at Lidan er slik, og mange andre fortalte om det samme. Men surt likevel da. Hadde ikke mistet 5 «store» på rad i løpet av hele dagen så langt.

På tellerene mine ved slutten sto det 14 på telleren med 3hg + fisker, og det sto 53 på den andre telleren. Vet ikke om jeg hadde 4 hg i snitt på dem over 3 hg, men det kan godt være. 14 x 400 gram i snitt er i så fall = 5,6 kg. 53 under 3 hg. Telte en del på 2-2,5 hg på denne telleren, så håpet på at dem 53 snittet i alle fall på 120 gram, og det ville isåfall tilsi 53 x 120 gram = 6,3 kg. Så om jeg var heldig kunne jeg ha rundt 12 kg.

Innveiingen startet oppe hos Runar, men jeg fikk ikke med meg når dem startet, så fikk ikke sett på hans innveiing. Men han veide inn 9,2 kg fra C1. Han på C2 hadde kun 4,7 kg. Daniel Blom på C3 hadde fått bra. Var spesielt en periode på 30-45 minutter der Daniel dro meget bra sa Finn Erik. Og da var det stort sett bare stor fisk på 0,5 kg +.  Opp på vekta med fisken hans, og den veide 16050 gram. Da regnet meg med at seksjonsseieren glapp for min del.

Neste til å veie var Finn Erik på C4. Han hadde plukket jevnt og trutt hele dagen hadde Dag E fortalt meg. Finn selv sa han hadde 49 skimmers. Så da er det veldig avgjørende hvilket snitt han hadde. Hans 49 skimmers veide 11 kg. Snitt på 224 gram. Greit snitt egentlig. Mulig litt for få ordentlig store, altså slike på over halvkiloen.

Dag E på C5 hadde 4,9 kg. Swimmen hans døde jo halvveis av en eller annen grunn. Det døde før Håvard sin stang knakk og driftet opp til Dag E, så det var ikke grunnen. Håvard på C6 hadde bra frem til TAPen røk, og hadde også plukket ok på toppknytt etterpå. Han veide inn 8,1 kg. Naboen min på C7 hadde ikke TAP, så han fisket 7-8 meter toppknytt hele dagen. Han hadde fått mest mort så det ut til, og flere av mortene var fine også så jeg. Han veide inn 5,3 kg.

Så var det min tur da. Jeg trengte over 11 kg for å klare 2 plassen på seksjonen. Så mye som 16 kg hadde jeg ikke troa på. Jeg dro opp keepnettet, og Runar utbrøt rimelig kjapt at dette var minimum 10 kg. Opp i veienettet gikk dem. På vekta. Over 10 var det, over 11 også. Veide faktisk 13,8 kg. 2,2 kg bak Blom. Må nesten si meg fornøyd med det da, ettersom dem lokale sa at dette ikke var noen bra peg.
Min fangst på 13800 gram
Pakket kjapt ned utstyret, og stakk for å sjekke hvorfor ikke brodern hadde levert tralla mi. På veien fikk jeg vite at Henrik Bengtson hadde vunnet B-seksjonen. Han hadde en 3er fra igår, så han var forran meg i sammendraget. Blom fra min seksjon hadde jo 1+1, så tippet han ville vinne Sensas Open 2013. Charles Fasth ble nr.2 på B-seksjonen. Så han hadde 1+2 og var også forran meg i sammendraget. Så da var jeg allerede ute av plallen. Videre oppover på A-seksjonen, så fikk jeg fort høre at Tono hadde vunnet A med 25 kg. Da har han også 2+1, men antagelig bedre vekt en Charles og blir i så fall nr.2.

Leijon hadde sagt at brodern lå an til en 4-5 plass. Da jeg kom til han, så hadde han fått 15050 gram, som ga han en 3 plass på seksjonen. Så det ble da en hyggelig overraskelse. Brodern har mange snodige teorier på meitinga si, men han leverer stadig vekk fine passeringer. Fiske kan han, uten tvil.

Premieutdelingen startet, og den startet med topp 2 på seksjonene. Runar fikk en konvolutt for sin seksjonsseier i går. Jeg fikk 2 konvolutter og to ruller med 500m 0,14mm sene for mine 2 andreplasser gjennom helga.

På totalen startet dem med 6.plassen, og den gikk til Runar med 1+4 og totalt 19600 gram. 5 plass totalt gikk til meg med 2+2 og 23650 gram. Jeg fikk et 4 meters keepnett fra Sensas.  4 plass gikk til Henrik Bengtson med 3+1 og 37100 gram. 3 plass Charles Fasth med 1+2 og  35350 gram. Nr.2 ble Tono med 2+1 og 40150 gram og vinneren ble hjemmefiskeren Daniel Blom med perfect score 1+1 og 30 kg blank. Grattis Daniel!


Kort oppsummering av helgen må vel sies å være: Dette var en dritfin elv med mye skimmers. Masse koselige mennesker, veldig trivelig atmosfære på Billy’s. Jeg skal tilbake hit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment