Totalt antall sidevisninger

fredag 19. juni 2015

2015-06-15 Lappland Bream Master - Dag 3

I dag skulle både jeg, Tonje og brodern opp til Ullsjön. Seksjonen som normalt gir lavest vekt av dem 4 seksjonene som nyttes, så jeg og brodern var rimelig sikre på at vi skulle falle nedover i sammendraget etter i dag.

Brodern hadde jo selvsagt fått med seg om at A1 hadde levert vinneren begge dem første dagene, så det var den peggen han ville ha. Lennart og Sven-Erik kom med trekkeutstyret, og brodern skulle egentlig trekke først ettersom han var først tilstede. Men Lennart sa at «damene trekker først vel». Så at brodern rynka litt på nesa, men var enig i at Tonje burde få trekke først ja. Hu trakk A4. Brodern var da klar, og trakk selvsagt A1. Jeg trakk A2 og var i grunn veldig fornøyd med det.
A2 - Ullsjön
Kom meg til peg og startet å rigge opp. Mye vind i dag igjen, men var ikke så farlig for hørtes ut som de brasmene som var tatt var stort sett på långspö og TAP, samt at mortfiske kunne bli viktig i dag.
Startet da med å rigge 2,5, 3, 3,5 og 4 meter toppknytt. Så satte jeg opp TAP, begge baggerstenga, feeder og slider.
Startet å fiske etter mort. Hadde på lauetackel på 3 meteren men kjente det ble feil i denne vinden. Gikk ut på 4 meteren der jeg hadde en 1,5 grams mortdupp, og den fungerte meget bedre. Men merket kjapt at fisken sto nærme nok til å fiske på 3 meter, og da er det jo rimelig dumt å fiske en 4 meter. Så tok tacklet fra 4 meteren og kuttet det til å passe på 3 metern. Da var jeg ordentlig i gang.
Periodevis lå jeg på 3 i minuttet, men var ikke like bra bett hele tiden. Sto noen store gjedder i nærheten å skremte virket det som. Dro sakte men sikkert fra brodern på antall. Så da prøvde brodern långspö etter brasma, og fikk en og annen.
Når han fikk sin 3je, så måtte jeg prøve også. Og fikk 1 eller 2 selv også, men så ble det dødt. Kastet i 4 håndfulle med mat og gikk inn igjen på morten. Dro greit en stund der, men så ble det dårligere igjen. Så da gikk jeg på nytt ut å testet brasma. Fikk en par til, men den andre hold på å bli tatt av ei stor gjedde. Men den bommet gudskjelov på fisken.
Sånn fortsatte det utover dagen. Jeg dro morten en del kjappere en brodern, men han fikk noe mere brasme en meg på långspö. Mortene s ut til å være i overkant av 30 gram, så bygget greit med vekt også.
Brodern var overbevist om at jeg kom til å slå han med 7-8 kilo ettersom jeg nesten hadde dobelt så mange morter som han. Men jeg var ikke enig, for han hadde jo noen flere brasmer en meg.
Når det var igjen 1 time bestemte jeg meg for å gå all-in på morten. Fikk 100 fisker på 30 minutter, og på den tiden fikk brodern 3 brasmer (samt at han mistet ei brasme til på vanlig vis og ei brasme til ei diger gjedde). Jeg ble litt halvredd igjen, så gikk ut å prøvde brasma en siste gang. Mistet 2 stk før jeg tilsutt fikk ei lita ei på 4hg. Fortsatt 15 minutter igjen, og dem fisket jeg mort. Fikk 50 stk blank på den tiden. Blant annet en brasme/mort hybrid på rett over hektoen, og fikk også en liten veder på rundt hektoen.
Jeg endte på 550 mort og 11-12 brasmer mens brodern havnet på 270 morter og en 18-19 brasmer. Tommy mente jeg kom til å slå han med 7-8 kilo, mens jeg sa at jeg skulle være veldig fornøyd med å slå han med 5 kilo.
Vi veide hos brodern først, og han hadde småpene 25.260 gram. Mine 11-12 brasmer tror jeg ikke veier mere en 6 kilo, så da ville jeg trenge opp mot 20 kilo mort. Jeg hadde 550 stk, så da måtte morten snitte på 36 gram, og det var jeg absolutt ikke sikker på. Over 30 ja, men over 35 gram? Usikker.
Splitta fangsten min i 2 og første veienettet var på 16 kilo. Tittet nedi keepnettet, og var vel igjen en 8-10 kilo. Brodern var brått mye mere optimistisk nå, og sa vel at han trodde at jeg ikke hadde igjen mere en 6-7 kilo i keepnettet.
Opp på vekta med resten, og joda, var i overkant av 10 kilo der. Digg. Viste seg å veie totalt 27.060 gram og de ga meg en seksjonsseier. Og satt på plass peg A1, og også brodern. Så da snittet morten på 37-38 gram alikevel da.

Deler av fangsten på 550 mort og 11-12 brasmer – 27.060 gram
Vi viste ikke hvordan det hadde gått på den andre seksjonene, men skulle vel få vite noe når vi kom ned på vandrerhjemmet igjen.
Jesper hadde sittet på C-seksjonen, og han hadde vunnet den på 25.840 gram. Så da hadde vinnervekta på den seksjonen gått en del ned igjen fra i går. Jesper satt på C3, og ingen bombe at vinneren sitter på høyresiden av båtutkjøringa. Bak Jesper var det Bo på 21 kilo fra C4 (heller ingen bombe) og Daniel 17 kilo fra C5.
Roul hadde sittet nede på D i Sällsjön, og han kunne rapportere om at Marcus hadde vunnet på litt stusselige 19 kilo fra min peg fra i går. D6. Roul ble nr.2 fra D7 med 11,4 kilo. Og Urban hadde bare klart 5 kilo fra D5, og nå snakker vi dag 3 i Lappland. Dnne kulda som er har ikke slått bra ut på fisket. Var mest abbor igjen på denne seksjonen i dag.
Så da ledet jeg fortsatt med dagens høyeste vekt, men vi visste jo ikke noe om B-seksjonen da. Den kan da vel ikke ha sviktet. Er jo rimelig uhørt om dagens høyeste vekt i Lappland dag 3 skal komme fra Ullsjön.
En par timer etterpå når brodern var inne i Dorotea og spiste hadde han fått info om B-seksjonen, og jeg trodde ikke mine egne ører. B-seksjonen hadde blitt vunnet på 9,8 kilo av Jonas på peg B3. Stort sett abbor. Hva i all verden skjer. Dette var jo dagen da både B og D burde levere over 50 kilo hver. Men fisking er fisking. Slutter aldri å overraske.

Så da endte det jaggu med at jeg tok totalen i dag igjen da. Og da er jeg vel ikke helt borte med tanke på totalen heller. Brodern ledet etter dag 3 med 76 kilo og jeg lå som nummer 2 med 69,5 kilo. Marcus kom et par kilo etter meg igjen.


I sidebet’en om plassiffer så lå jeg i delt ledelse med Marcus med 1+1+2. På andreplass lå broden og Liss delt med 1+2+2. Så da er det alt å fiske for i morgen som er siste dagen.

Jeg skulle på C-seksjonen i morgen og hadde en del hardinger der. Marcus, Liss, Urban, Berndt, Jonas og Tonje. Brodern skulle på B, og på papiret hadde ikke han like hard motstand som meg. Dette skulle bli spennende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment