fredag 8. april 2016

2016-04-01 Treningskonkurransen før nordisk - Kymönselkä, Viitasaari

Var så heldig at laget ønsket meg som kaptein i år også. Jim som var vicekaptein i fjor hadde problemer med beinet, så han takket nei. Fikk meg meg Thomas Hesmyr som vicekaptein i år.

Steinar i forbundet hadde booket flybiletter, hotell og buss i Finland til oss. Vi møttes på Gardermoen 3 timer før avreise. Bent hadde med agn til laget som Gunnar sponser. Takk til Gunnar for sponsingen.

Vi teipet sammen endel av isborrene slik at vi fikk noe færre kolli. Flybilletten var booket med kun en stk innsjekkskolli år person, og det er jo litt vanskelig å få til da dem aller fleste stiller meg en koffert, en pilkesekk/dunk og ett isborr. Vi løste det ved at jeg la ut for all ekstra bagasje for laget. En ekstra bag koster ca 20 kr stk.

Resten av turen til hotellet gikk fint. Bussen sto klar å ventet på oss i ankomsthallen i Helsinki. Han holdt opp et A4 ark med NJFF-logoen på, så var lett å kjenne igjen.

Vi fikk plass til alle på hotellet. 3 stk 3-mannsrom, og resten dobbeltrom. Jeg lå på rom med Jan Morten.

Neste morgen, og vi var klare for treningsfiske. 2 km fra hotellet på en del av denne gedigene sjøen Viitasaari er omkranset av. Jeg så en lokal Finne som hadde pigga joggesko og teipa bukseben. Han skulle vel satse litt tenkte jeg, så blir med han utover. Viste seg at dette var Jussi Rossi, den Finske kapteinen. Han bor bare noen mil unna her, så han er nok kjent i tillegg.

Odd Henning kjente han litt fra før og slo av en prat. Jussi er ikke all verdens i engelsk, så blir ikke dem dype samtalene da men. Jussi fortalte Odd H at han hadde fisket her igår. 350 fisk og 5 kilo. Og man må da antagelig over det idag for å vinne. Snittet høres da ut til å være lavt også. Ca 14 gram. Ikke helt uvanlig i Finland, men hadde håpet på mere 18-21 gram da.

Jussi dro over 5 km avgårde. Martin og Thomas fra Sverige fulgte etter. Jeg holdt meg på noen hundre meters avstand inntil videre. Dagen idag går jo ikke ut på å vinne for min del. Jeg skulle bare finne ut av hvordan fisket er. Størrelsen på fisken, hvor lett/vanskelig det er å spore dem opp, hvilket dyp dem går på, pimpel eller tafs, hvilket agn som var best, utenfor sivgarder eller ikke, etc.
Startet å fiske 150 meter utenfor en øy. Jussi lagde 1 hull ved øya innenfor, men så løpte han rett inn til det andre landet. Jeg lagde meg 5-6 hull innover på forskjellige dyp. Fikk kun 1 fisk. Dro inn gjennom et sund uten vann og prøvde noen hull langs kortenden på øya. Thomas satt i andre enden av øya. Han borret tett, så hadde nok fått noe. Men alikevel dro han over til Jussi, og Martin satt allrede hos Jussi.

Jeg stikker over til det ladet dem sitter, men en 200 meter lengre nord. Borrer meg mot dem med forskjellige lengder til sivgarden som går hele veien der. Får ikke noe før jeg er utenfor dem 3. Fikk vel bare 3 stk der også. Litt greiere fisk da. 30-40 gram. Ser hvordan Jussi fisker. Tafs, nærme sivet, og holder så si rolig.

Stikker 200 meter videre, og kommer meg helt inn til sivet jeg og. Treffer da med en gang. Tar vel 20 stk på tafsen. Holder, så må teste om pimpel fungerer. Det gjorde den. tok iallefall 10 til på den. En av fiskene var også en 80-90 grammer. Borret rosa rundt på 5 meter men ingenting. Borrer da 10 meter lengre bort, og da er det bra igjen. På pimpel fra start i dette hullet. Var da ikke lenger i tvil om at dette var en pimpelsjø for meg. Kan gamle hull virke da? Gikk tilbake i det forrige hullet jeg fikk fisk, og jo da, fikk et 20-talls fisker igjen her nå. Slang i tillegg endel både små og stor mort, men disse teller ikke, så slapp dem bare rett tilbake i hullet etterhvert som jeg fikk dem.

Hadde nå funnet ut en god del om tafs/pimpel, hva slags pilktype, fiskedyp, størrelse på fisken, utenfor siv. Så nå ønsker jeg å sjekke hvor lang tid det ville ta før jeg klarte å treffe på egenhånd. Hadde jo ikke truffet noe før jeg kom til Jussi, men infoen jeg tilegnet meg mens jeg satt her gjør at jeg kan gå til lignende steder. Så færre steder jeg tenger å teste.

Var mye gamle hull bortover her. Kan dette være ruta Jussi tok igår for å finne plassen han satt idag? tror faktisk det. Gikk vel over 45 minutter før jeg klarte å treffe på egenhånd. Liten sivgard, samme dyp. Dro vel nesten 100 fisker her siste 30-40 minuttene, og da var det slutt på konkurransen for idag.

Endte da på 183 fisker tror jeg det var, og det veide 2813 gram. Snitt på 15,3 gram.

Jussi vant relativt suverent på 8082 gram. Hadde han samme snittet som meg, så hadde han isåfall 528 fisker. Tipper han hadde noe mere bonuser, og da litt færre i antall. Thomas og Martin som ble hos Jussi hele dagen hadde henholdsvis 3 og 7 bonuser på rundt 80-100 gram. Dem veide inn 4673 gram og 4232. Og Martin hadde mst av dem 2, men da 3,5 kilo bak Jussi.

Jeg havnet nede på 12 plass av 22 i HS. Men det brøy jeg meg ikke noe om idag. Var jo kun med for å finne ut mest mulig til infolagmøtet senere i kveld når vi skulle få vite hvor vi skulle fiske på nordisk.


Fullstendige resultater fra dagen:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment