Totalt antall sidevisninger

mandag 16. januar 2017

2017-01-01 Julekule nr.6 - Høversjøen

Da var allerede den 6te og da den siste julekula her. Tiden går fryktelig fort når man driver med noe som er artig. Ikke verdens største parkering på Høversjøen, så det var derfor jeg la den nettopp i dag. Fra Østfold ble det jeg, Tonje, Klava, Jack og Lennart, i Lennart sin bil. Igjen ble jeg gledelig overrasket over oppmøtet. Hele 27 stk fant veien oppi Hurdal i dag.

Begynte å nærme seg utgang, og Atle Wenger som kom som en av dem siste meldte seg på. Han sa han hadde kjørt forbi en i Hurdal sentrum som var ute og syklet med pilkesekk og borr. Jeg hadde en viss anelse om hvem dette var, og fortalte Lennart. For antok at det var junioren Mats Nygård som jeg vet var på hytta i Skrukkelia, og han hadde veldig lyst til å være med. Lennart fyret opp Transporteren sin og kjørte nedover i lia igjen.

Han dukket opp igjen 10 min senere med Mats og pilkeutstyret. Sykkelen hadde ahn jo god plass til baki kassebilen. Tror Mats ble veldig glad for å slippe å sykle opp dem siste bakkene fra Hurdal og opp til Høversjøen.

På oppropet opplyste jeg om at vi gir premie til beste dame, junioren, samt 6 premier i herrer. Eller regler slik vanlig i julecupen.

Jeg hadde bestemt meg for å ikke gå langt i dag. Fortsatt gnagsår på hælen etter Fjordaturen, og har vært litt nysgjerrig på å teste en plass relativt nærme starten, så da passet det bra i dag.

Folk dro i vei, men tydelig at mange hadde merket seg hvor Benterud vant julecula i fjor, for var vel fort 10 stk som stoppet opp der. Jeg gidder ikke sitte i ei klynge på en såpass stor sjø med 27 deltakere på. Ble til at jeg og Lennart fant en plass vi testet ganske nærme starten.

Var noen gamle hull der i tillegg, så det var jo litt spennende. Kan jo være en plass som noen lokale mener er ok. Fisket startet, og var heller dårlig bett syns jeg. 1-2 fisk i kanskje annethvert hull. Lennart fikk noe mere en meg, men ikke veldig mye.

Borret oss vekk fra disse gamle hullene, og videre sørover. Var en del gress i området, så ikke så lett å få fisket ordentlig med tafsen. Prøvde myska og, for dem legger seg oppå gresset, men abboren ville ikke ha den heller. Virket som det var om å gjøre å havne akkurat i kanten der gresset sluttet og vokse opp fra bunnen.

Prøvde et hull igjen med myskaen. Og der ville fisken brått ha myska. Dem startet faktisk å møte myskaen 1-2 meter over bunn. Fikk vel 25 fisker på myska i det hullet, og tok da innpå Lennart en del igjen, selv om han fortsatt hadde flere i antall en meg.

Prøvde myska 3-4 ganger til ut dagen, men da virket den ikke igjen. Veldig snodig egentlig. Ett hull som den funka, og der var den veldig bra. Lenanrt ble rastløs og ville leite opp noen nye områder, for startet å bli oppborret her vi dreiv. Han hadde vel 110 fisker da han stakk, og tror jeg hadde rundt 70-80.

Traff litt bedre etter han dro syns jeg, og håpet at jeg kunne ta ennå mere innpå han. Jeg kom meg opp i 120 fisker, så klarte en 40-50 fisk siste timen i alle fall. Men var jo rimelig sikkert at Lennart skulle klare mere en 10 fisk selv om han var ute å jaget. Høversjøen leverer jo fisk stort sett over hele sjøen. Og han avsluttet på 155 fisk, så han hadde tatt 35 fisker til han også.

Lennart veide inn 5640 gram, og syns det var bra fra det området vi fisket. Jeg selv klarte bare 4570 gram. Men tippet uansett at man må over 8 kilo for å vinne i dag, så vi får se hvor høyt Lennart kan komme med sin vekt.

Dagens klare vinner ble Hønsen med 10.520 gram. På 2.plass fulgte Jim med 8.930 gram, og Odd H ble nr.3 med 8.850 gram. Beste dame ble Birgit med 5.010 gram. Lennart havnet på 7 plass og da plassen bak siste premierte.


Jaja, da fikk jeg da testet ett område nærme starten, og tror vel ikke jeg kommer til å gå dit så mange gangene igjen. Kan jo hende det er en brukbar vårplass da, selv om det ikke var all verdens nå i desember.

Så da var julecupen over for i år, og vil takke alle som har vært med. Veldig moro at så mange møter. Jeg syns jo det er mye mere artig å fiske sammen med mange andre en å drive for meg selv. For fisket hadde jeg jo uansett gjort hele jula.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment