Totalt antall sidevisninger

mandag 13. februar 2017

2017-02-11 Villmarksbutikkens isfiskekonkurranse på Nordbytjernet

Idag var det igrunn bare Nordbytjernet som var mulig om man ville konkurrere på isen. Liten sjø og mye folk, samt normalt lite fisk, er ikke en god kombinasjon. Men dem er kjente for godt premiebord der iallefall. Ingen ATV i premie i år, for det har dem "kun" hvert 3 år, men toppremien var en Stella-snelle til 10.000kr, så fortsatt en meget bra toppremie.

Jeg og Tonje liker jo ikke ha noen hviledager der vi sitter hjemme å sturer, så vi dro på denne. Fikk med oss begge Acerina-juniorene. Vi hadde advart dem om antagelig dårlig fiske, men som sagt bra premier, så dem ville være med.

Ble vel 220-230 til start. Formidabelt antall. Og i fjor da dem hadde ATV som premie, så var det 400 deltakere.

Før utgang tok dem en skikkelig gjennomgang av alle sekkene våre. Tror nok det er lurt når premiene er såpass store. Så at det lå 2 små brødposer med fòr ved siden av bordet, så dem hadde hadde klart å luke ut 2 stk som prøvde å ta med seg fòr. Kan hende dem ikke visste at fòr var ulovlig, ikke vet jeg, men uansett bra slik at vi får konkurrert på likt grunnlag. Vet heller ikke om disse 2 ikke fikk delta i konkurransen.

Vi gikk ut på isen, og jeg satte meg på en av dem 2 plassene som jeg trodde var hotspottene på sjøen. Ble jo litt forundret når det kun var et fåtall mennesker som startet her. Sist jeg var her for endel år siden så satt jo mange her. Kan vel hende dem har funnet ennå bedre steder på sjøen som dem gikk til istedet da. Men jeg valgte uansett å holde meg til min plan med å starte her.

Havnet litt for langt inn i det første hullet, så borret meg utover i retning andre folk som antagelig satt mere rett på den plassen jeg ville på. Havnet grunnere etter 2-3 hull, og borret da heller sideveis. Så at Erik Aarstad fikk en 20 grams abbor, så slo et hull 15 meter fra han. Kom til bunn med tafsen, og da nappet det. Opp kom en 70-80 grams mort, og det er jo meget lovende. Egentlig ennå mere lovende en om jeg hadde fått en abbor. Kjente ikke noe mere neste 20 sekunder med tafsen, så tok opp ei stikke med mortmyska og slapp ned.

Fikk først en 2 grams abbor, men så fikk jeg en 20 grams mort. Så en mort til, og ennå en. Første 10 mortene var det nesten drag, men så måtte jeg starte å jobbe hardere for å lirke dem til å bite. Så Hønsen litt lengre ute fikk en fin fisk. Så ikke hva det var, men han var nede i hullet og hentet den. Altså såpass stor at han ikke turte å løfte den opp i hånda. Viste seg etterpå at han hadde fått 2 store morter der. 2-3 hekto hver seg.

Jeg ble sittende å gnu i hullet mitt. Fikk vel 15 morter fra 10 til 80 gram, men så startet jeg å få 2 grams abborer. Plutselig kan jo morten komme tilbake, så ble sittende lenge å fiske her, og plukket forsåvidt jevnt og trutt 2 grammere. Dem veier jo absolutt ingenting, så nesten ikke vits å få dem, men jeg satt altså videre der i håp om at morten skulle returnere.

Kom meg opp i ca 35-40 fisker, men var under 1 time igjen nå, og kunne ikke sitte å vente lenger på mort, så testet litt hull rundt omkring. Så at Reinertsen fikk en fin 50 gram + mort, så testet noen gamle hull i retning han, men ingenting. Testet også gamle hull ut mot der Hønsen fikk sine 2 store, men ingenting. Eller ikke noe annet en 2 grams abborer iallefall.

Tilbake til godhullet mitt, men fortsatt kun 2 grams abbor. Fant aldri noe mere vettug fisk, og endte opp med 42 fisker. ca 15 mort, 1 abbor på ca 20 gram og resten 2 grammere. Hadde da under 1 kilo, men ut fra dem jeg pratet med underveis så kunne det bli brukbart. Visste jo Hønsen kunne bli farlig med sine 2 grove morter. Gikk inn igjen til veiingskøen.

Traff fort på Jan Tore, og han hadde fått en kladdmort og en ganske stor mort i tillegg til endel annet, så han så ut til å ha mere en meg. Så traff jeg på Jim, og han hadde hele 70 fisk. Så i posen, og var mye abbor der, sikkert endel 2 grammere han også, men hadde også sikkert 30 abborer som ikke var født i april 2016, men heller i 2015 eller 2014. Han veide inn over kiloen faktisk. 1012 gram. Litt senere så hørte han at det var en annen som hadde veid inn 1087 gram.

Senere så fikk jeg høre at det var en som hadde en stor pose. Jim tippet det kunne være Åsmund Sæther. Viste seg også å stemme, for Aasmund vant stevnet totalt med sine 1427 gram. Egentlig en suveren seier med tanke på at det kun var 2 personer til av 220 deltakere som kom seg over 1 kilo idag.

Jeg havnet på 7.plass i HS, og må jo si meg fornøyd med det. Har jo kun vært her en gang før. Utrolig seigt fiske, men skal nok ikke se bort fra at jeg dukker opp på dette stevnet igjen. Hehe.


Topp 20 i herrer senior:

Fullstendige resultater fra dagen finnes her: http://www.oslosportsfiskere.no/isfiskeresultater/Nordbytjernet2017.pdf

For dem som er på Facebook, og facebooksiden SFK Acerina fiskeprat, så ligger det en 40 minutters film fra premieutdelingen der. Premieutdelingen gikk jo som vanlig inne i Villmarksbutikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment