Totalt antall sidevisninger

mandag 4. november 2013

2013-10-27 Nordic Bagging Meeting -Dag 2

Lørdags kvelden ble som forventet rolig, og vi var i seng allerede kl 22.00. Natten ble dessverre ikke like rolig. Hørte det var en stor fest på hotellet. Noe Halloween-greier. Greit nok det, for jeg har et godt sovehjerte. Men det som ikke var greit var at brannalarmen gikk kl 2 på natten. Sikkert ikke brann, men man må jo liksom trekke ut likevel da. Gikk brått en time før hotellet var klarert, og vi som gjester kunne trekke på rommene igjen. Fikk da sovnet igjen etter hvert og var vel noenlunde uthvilt når vekkerklokka ringte.



Hadde igjen fòr fra i går, så var egentlig bare å vente på trekkingen. Tonje trakk før meg, og hu trakk peg 21. Samme seksjon som jeg satt på i går, men hu havnet da på det som i går var rett siden av gangbrua. Ikke dermed sagt at det var det rette i dag, men troa på at man sitter i rett område er uansett greit.

Jeg trakk peg 39. Oppe på D-seksjonen, og oppi der så er kanalen litt smalere. Var et par vekter over 20 kilo her i går, så muligheten for relativt mye fisk er absolutt tilstede. Hjärtström satt på peg 39 i går, og han fikk 15.980 gram, noe som ga han en 6 plass på seksjonen. På min høyre side, altså nedstrøm, så satt Thomas Enström. Peggen hans var 3-4 meter bredere en min.



På min venstre siden hadde jeg Karl-Olov Wikström og ovenfor han igjen satt Jörgen Storm.

I dag rigget jeg opp 5 meter bagger, 7 meter bagger, topp 6 TAP og 11m TAP. Planla å ha 3 fòrplasser. En da på 6 TAP, en på 11 TAP, og en til på 11 TAP, men 2 meter lengre nedstrøms, og denne skulle fòres etter brasme. Følte at det var muligheter for brasme etter dem 4 jeg fikk på tampen i går.

Starten gikk og jeg startet på 5 meter toppknytt. Dette fordi det var egentlig bra nok til toppknyttfiske fra starten i går også, men da kjørte jeg TAP. Var litt fisker å få på 5 meter. Store, fine morter som vanlig. Den 5 meteren jeg hadde lånt av Runar var meget sterk. Var aldri redd for at den skulle knekke selv når jeg svingte mort opp mot 350 gram. Ble etter bare 20 min litt dårligere, så da fisket jeg topp 6 TAP på samme plassen i stedet. Plukket noen til på det. Ble etter hvert såpass trått at jeg håndkastet inn 3 baller med mye mat i og gikk over på 11 meter TAP.

Var noen fisker å få der også, men følte aldri bettet var bra nok til å fiske 7m bagger der. I går hadde jeg vel 29 fisker etter 45 minutter. Syns jeg hadde en bedre start i dag, men jeg måtte faktisk bruke 40 minutter i dag for å nå 29 fisker. Så noen markant bedre start var det ikke.

Ble dårligere på 11 m, så prøvde 11 meter nedstrøms med mark. Fikk en liten mort etter 2-3 minutter. Så da koppet jeg i et par baller til med mark og gikk inn på 5 m toppknytt igjen. Fikk noen fisker til der, men ble fort dødt. Over på topp 6TAP, og kunne plusse på 3-4 morter til. Kastet inn 3 håndfulle med mat igjen og ut på 11 Tap igjen.

Slik gikk det egentlig jevnt og trutt hele dagen. Var en periode jeg hadde ganske bra drag på 11 TAP. Bare store morter. Men så gikk det på en gjørs på 1,5 kilo. Lett match på svart hydro. Gjørs teller ikke, så denne måtte jeg putte utenfor keepnettet. Ble dårligere etter den gjørsen. Fikk en par morter etter hvert, så kom det en ørret på 0,5 kilo. Heller ikke ørret teller, så den måtte jeg også putte utenfor keepnettet. Observerte at Roffe hadde fått 4-5 pene brasmer, så følte at han ledet seksjonen. I løpet av siste timen så fikk Thomas Enström også 2 pene brasmer, og da følte jeg at også han lå forran meg. Wikström og Storm plukket relativt greit, men jeg trodde jeg skulle være litt forran dem.

Jeg endte på 144 fisker tror jeg det var. Stort sett mort. Hadde vel en par abbor og en skimmer på 4-5 hg i tillegg. Og gjørsen og ørreten som ikke telte også da.

Innveiingen startet, og Roffe veide inn 29.800 gram. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å slå den vekta. Neste høye vekt var Thomas nedstrøms meg, og hans fisker veide 29.300 gram. Var redd begge dem kom til å slå meg da, men man vet aldri. Jeg hadde 2 keepnett. 100 fisk i det ene og 44 i det andre. Jeg følte jeg måtte ha 22-23 kilo i 100-fisk nettet om jeg skulle klare å slå dem 2.

Opp på vekta med nett nr.1. Det veide rundt 19,8 kilo, så da visste jeg at det ikke ville gå. Med nett nr.2 så ble vekta mi 27.900 gram. Så da trodde jeg det skulle bli en 3.plass på meg. Men den gang ei, Wikström veide inn 29.120 gram og Stormen veide inn 28480 gram, så da var jeg plutselig nede på 5 plass.

Rimelig tett på seksjonen min, og jeg hadde grammene på feil side:

  1. Roffe                    29.800
  2. T.Enström          29.300
  3. Wikström           29.120
  4. Stormen             28.480
  5. Meg                      27.900

Roffe hadde 4-5 brasmer over kiloen, Thomas hadde 2 brasmer over kiloen og Wikström hadde 1 brasme over kiloen.

Jaja, da er i alle fall revansjelysten MEGET stor til Nordic Bagging Meeting 2014.

Gikk bedre for Tonje i dag. Virket ikke som hennes side av gangbrua var markant bedre i dag, men hu klarte en 3.plass på sin seksjon med 19.500 gram fra peg 21. Vinneren på hennes seksjon ble Mattias Larsson fra peg 15 med 30.100 gram. Nr.2 ble Patrik Liss fra peg 14 med 22.220 gram.



Bestemann idag ble Tom Östlund med 48.900 gram bra peg 29. Rå fangst. Nestbestemann kom fra nabopeggen, Arne Helmersson med 38.20 fra peg 30. Kan virke som det var området å sitte i på dag 2. Mener å huske at Arne fortalte at han hadde ca 240 fisker, og fått mesteparten på ca 10,5 meter TAP. Busy dag med andre ord. :)

Lærte mye om Söderhamnsån, og føler jeg skal prestere bedre neste år. Vannstanden går opp og ned, loosefeeding er bra, må ha sterke strikker for å værheise fisken. Tar for lang tid om man skal hove. Mark er ikke dumt, men vet ikke om det er rett å ha en egen plass til det. Man kan trekke seg bort, så er ingen garantier for at det skal gå noe bedre. Jeg likte uansett elva og vil tilbake neste år.

Fullstendige resultater fra de 2 dagene finnes her: http://www.tunabygdens-sfk.se/?page_id=756

Fikk tilsendt mange bilder fra Kent Johansson, og dem kan dere se nedenfor her:



















































































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment