Totalt antall sidevisninger

tirsdag 12. november 2013

2013-11-10 Winter League nr.4 - Aremarksjøen, Slusekanalen

I dag skulle vi teste Slusekanalen i Aremarksjøen for første gang. Kun 5 stk påmeldt til i dag, men vi ville uansett få testet strekka noenlunde. Runar fisket her for 3 uker siden, og da hadde han over 10 kilo. Kunne vel hatt ennå mere om han hadde gått over på toppknytt. Han fikk stort sett mort og brasmer. Var også tidvis så mye laue at han hadde problemer med å komme gjennom til morten, så laua kunne også gitt meget høye vekter.

Runar pegget strekka i dag. La 3 pegger på brygga og 2 stk i gresset nedstrøms brygga. 10 meter + mellom hver fisker.

Jeg trakk peg 1, oppstrøms kant, og da helt øverst på brygga. Nedstrøms meg satt brodern, så Runar, Finn og Ole G nedstrøms kant.

Jeg rigget opp plass på topp 5 TAP, 11 meter TAP og en marginsplass 30 cm på utsiden av brygga midt mellom meg og brodern. Tok opp en 3 meter lauestang i tillegg, for hadde sett noen få vak i kanalen mens vi blandet fòr.

La i 3 baller med caster og død pinkies på 11 meter, 2 baller med en del joker og litt levende pinkies i på topp 5, og koppet i oppklipt mark og caster på marginsplassen. Den jokeren jeg hadde i mortfòret var nedfryst i leem. Så ikke ut som jokers engang, så hadde ikke noe troa på at dette skulle lokke noe særlig med mort. Men det ville heller ikke skremme noe, så skadet ikke å ha det i.

Startet å fiske på topp 5. Fikk 3 morter ganske raskt. Alle 3 tok on-the-drop. Men så ble det helt stille. Kjente ikke noe på bunn og heller ikke når jeg la i tacklet på nytt 3-4 ganger til. Gikk ut på 11 meter og testet, men ikke noe der. Gikk da i margins, og der fikk jeg en mort på mark. Fikk vel en par til også så ble det dødt. Koppet i litt mere mark, og fortsatte også å kaste 5-10 caster der med jevne mellomrom mens jeg fisket andre steder.

På topp 5 fikk jeg 3 kjappe til, alle på on-the drop igjen. Ingenting på bunn. Gikk ut på 11 igjen, fortsatt ikke noe der.

Jeg ledet vel på denne tiden strekka. Gikk i margins igjen, og her var det nå bra drag. Fikk nok 10-15 raske fisker. Mest mort, men fikk en abbor også, endog liten. Brodern startet også å fòre og fiske en marginsplass. På skrått nedstrøm mot Runar, men han fisket vel 1,5-2 meter ut fra brygga. Han fisket plassen med toppknytt i stedet for TAP. Men han startet å plukke bra. Hold i alle fall tempoet mitt.

Ble dødt igjen hos meg, så koppet i mere mark og casters. Gikk på topp 5 igjen. Fikk kun ei laue on-the-drop der nå. Ikke noe annet.

Brodern gikk ut på sin 11 meter og plukket bra. Jeg prøvde også 11 meter igjen, men der var det fortsatt ikke noe. Jeg gamblet da og la i 2 baller med mye caster og oppklipt mark i. Da ville det bli for mye mat for morten, men håpet på å få inn brukbar abbor og/eller brasme.

Jeg prøvde margins igjen, men fikk ikke noe der nå. Fikk heller ikke noe på topp 5, og 11 meter var fortsatt dødt. Brodern plukket veldig bra på 11 meter nå. Da jeg hadde 32 fisker hadde han kommet opp i 39 fisker.

Gikk godt over 1 time uten at jeg kjente noen ting. Runar ga opp. Pakket sammen og dro.

Når det var igjen 30 minutter så sto jeg fortsatt på 32 fisker, og brodern var nå oppe i 79 fisker. Finn rapporterte at han hadde 29. Så at Finn fikk en par morter til, og var redd han kom til å passere meg nå. Jeg prøvde igjen i margins, og nå var det endelig kommet noen få fisker der igjen. Bommet på et par napp på markbit. Byttet til dobbelt fjærmygg i stedet, og da klarte jeg og korke dem. Sleit meg opp i 39 fisker før det var slutt.


Finn hadde stoppet på 32 fisker. Brodern hadde bare fortsatt å dra, men ble dårlig siste 10 minuttene for han. Mulig han hadde tømt plassen. Han stoppet på 98 fisker.

Startet å veie hos meg, og mine 39 fisker veide 1740 gram. Snitt på 44,61 gram. Brodern veide inn 4280 gram. Det ga han et snitt på 43,67 gram. Finn sine 32 fisker veide 1310 gram. Han hadde en par bittesmå snørrgjørs og en abbor, resten var mort. Ole G veide inn 460 gram fra kanten.



Ja, hva skal man si om slusekanalen? Jevn og fin bunn, men følte ikke fisket var jevnt. Morten stilte seg hos brodern i dag. Er vel kanskje et bedre tegn det en at kanten skal være suveren. Mulig det var litt for sent til å få jevnt fiske her. Ikke noe brasme, og heller ikke noe pen abbor i dag. Vi må prøve plassen mere for å finne ut. Vet ikke om det blir flere tester i slusekanalen i år, men jeg er ivrig på å få testet hovedkanalen. Var for hard strøm i den i dag, pga at det har regnet en del i det siste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment