Totalt antall sidevisninger

mandag 2. februar 2015

2015-02-01 NC nr.4 – Hemnessjøen, Ekeberg i nord

Da var tiden inne for SFK Acerina’s egne NC på Hemnessjøen. Første NC-stevnet vi har arrangert etter klubben våknet opp fra dvalen siste tiåret. Skulle nok gå bra, for vi har arrangert litt åpne konkurranser siste par årene.

Alt var planlagt og tilrettelagt i ukene før stevnet. Alle hadde sine oppgaver for dagen. Eneste lille ankepunktet vi har med utgangen oppe i nord er at det er litt liten parkering der. For sikkerhets skyld hadde vi fått til brøyting på begge plassene oppe i nord. Planen var at Lennart kunne kjøre dem som måtte parkere på reserveparkeringen tilbake til hovedparkeringen, om det ble behov.

Christer hadde hatt maaange telefoner og SMS’er i dagene opp mot stevnet. Mange han ikke dro kjensel på navnet til, så kunne virke som vi kunne bli mange på stevnedagen. Værmeldingen dagen i forveien stakk litt kjepper i hjulene for oss. Minus 3 grader og 10 sekundmeter vind fra nord, iblandet snø. Dem mest ihuga kommer uansett, men var nok mange av dem ikke fullt så ivrige som kunne kaste inn håndkle når dem så været på morgenen.

De fleste fra klubben var på plass 07.15-7.30. Selgerne Thomas og Gunnar dukket som vanlig opp først, og fikk plassert dem der vi hadde planlagt. Jan Morten tok seg av dirigering på parkeringen, og med god manøvrering så fikk han plass til alle bilene på hovedparkeringen. Telte ikke over antall biler, men tipper det var tett opp mot 50 stk.

Oppmøtet ble tilslutt over all forventning, været tatt i betraktning. 134 stk.

Tok samling ute på isen kl 09.20 og gikk gjennom dagens informasjon. Folket slapp avgårde 09.29.
Foto: Håvard Rødland
Jeg hadde tenkt meg langt avgårde i dag, men var sist avsted, for måtte få på meg sekken etter oppropet var ferdig. Tok igjen ganske mange utover, men så startet det å bli glatt, så da måtte jeg stoppe igjen å få på meg brodder. Og da hadde jeg plutselig 50-60 mann forran meg igjen.

Gikk hard og småløp innimellom, og hadde etter hvert bare noen få forran meg igjen. Var en mann som var sikkert 1 kilometer forran resten, og det var vel antagelig O2-snapperen fra Acerina, Gunnar Øverby. Skulle likt å hatt kondisjonen hans. Vi får se om jeg kan nærme meg til neste sesong. Hehe.

Kom frem der jeg ville starte etter 49 minutter, og da var det vel kun 2 mann som satt lengre bort en meg. Kunne jo starte å fiske med en gang, for hadde jo brukt 19 minutter av konkurransetiden allerede.

Bommet i hull en og to, men i tredje hullet fikk jeg fisk. 4 stk 13 grammere, noe som var forventet størrelse på fisken. Mens fisk nr.5 var en abbor på over 200 gram. Den så jeg ikke komme, og var en meget gledelig overraskelse. Om det kunne komme noen slik til utover dagen så kunne det bli meget bra.

Fikk faktisk et par til på rundt 100 gram i løpet av første timen. Men det var dessverre litt dårligere fiske etter 13 grammerene en jeg hadde håpet. Hadde enkelte hull med 30 stk i, og beste hullet hadde jeg vel kanskje 50 stk i. Mistet en 250 grammer i iskanten, og det var kjipt. Mistet også en ennå penere på senebrudd. Ikke bra.

Gunnar var innom plassen jeg satt en liten stund. Plukket 40 yngel i det ene hullet ca da jeg hadde et hull med 50 fisker i. Han fikk også en 3hg brasme, på pimpel. Spesielt. Gunnar var ikke fornøyd med å sitte å dra yngel, så han forsvant igjen etter det ene hullet han fikk fisk i der jeg satt.

Gikk en halvtime der jeg ikke klarte å finne noe mere fisk i det området jeg dreiv. Prøvde grunnere og dypere, men fikk ingenting. Så da det var igjen 1 time, og jeg hadde 247 på telleren dro jeg til en annen plass som kan gi litt større fisker.

Fikk bare 2 små første 4-5 hullene. Så fikk jeg en hektosfisk. En par hull etter fikk jeg ennå en på hektoen. I neste hull så mistet jeg en 250 grammer i hullkanten. 3 hull etterpå så fikk jeg ennå en på hektoen. Klokken hadde blitt 13.35.

Jeg var usikker på hvor lang tid jeg ville bruke inn igjen med tanke på at det var 10 sekundmeter motvind tilbake mot starten. 45 minutter gangtid, men følte jeg ville bruke tett på 1t 10min. Så om jeg skulle bruke så lang tid, så måtte jeg gå nå kl 13.35.

Gikk relativt hard hele veien. Snøen pisket i trynet og øynene mens jeg gikk. Tok igjen Per Erik Hellerud på vei inn, og han hadde fått veldig dårlig sa han. Halvkilo eller noe. Jeg sa jeg hadde ca 4 kilo, og han trodde det skulle være bra for dagen. Jeg var nå ikke så sikker på det men. Han sa også at Hønsen med flere hadde ca 2 kilo når det ikke gjensto så lenge.

Jim tok inn meg når vi nærmet oss starten, han selv hadde lite sa han, men han kunne fortelle at Riksfjord hadde truffet på nors, og hadde tett opp mot 8 kilo. Og det var ikke noe bombe for meg at noen hadde truffet storfisk, for lignende hadde skjedd helga før.

Kom inn til starten, og hadde fortsatt 5-6 minutter å gå på. Men angrer ikke på at jeg hadde gått kl 13.35, for jeg var veldig sliten når jeg kom inn. Hadde jeg måtte løpt siste 300-400 meter, så er jeg ikke sikker på at jeg hadde orket det.

Møtte Finn Erik i startområdet, og han hadde også truffet nors. Og veid inn 9,1 kilo. Men ennå flere hadde funnet nors. Tommy Iversen hadde truffet på samme sted som Finn Erik, og han også hadde over 8 kilo. Kjell Joar hadde 5-6 stk på 3-4hg, Ødegård hadde truffet og dratt 3,5 kilo med pen abbor i ett hull. Gilbu kom inn nesten til sist, og han hadde fått tett på 10 kilo, og brorparten i 2 hull hørte jeg. Lennart hadde også pen fisk, og over 6 kilo. Lars Erik var vel den som hadde best av dem som stort sett hadde fått smått. Han hadde over 330 fisker og veide 5,3 kilo. Jeg selv ble nr.13 i HS med mine 252 fisker og 3945 gram.

Når jeg ser på resultatlista, så er jeg nesten sikker på at dem eneste på topp 13 med en fangst stort sett bestående av småfisk, var meg og Eriksen. Må sies å være litt uvanlig for Hemnessjøen å være. Sjelden så mange som treffer en del stor fisk på denne sjøen.

Vinneren i dag ble da Ole Martin Gilbu med 9920 gram. Gratulerer.


Mens vi hadde vært ute på isen hadde Håvard telt opp hvor mange som skulle ha premie i hver klasse, og konvoluttene lå klare. Tonje og Jan Morten hadde sortert lappene etter hvert som folk veide inn. Så med en gang sistemann hadde veid inn så tok jeg og Christer over dem sorterte lappene, plukket ut dem lappene som skulle ha premie og da var vi klare.

Så på klokka når premieutdelingen var ferdig, og da var den 15.15. 30 minutter etter gangtiden var ferdig. Føler at arrangementet gikk knirkefritt, og det er moro. Ble da litt fisk til alle, og været kan vi ikke gjøre noe med. Velkommen tilbake til Østfold ved neste korsvei.

Jeg vil takke alle mine klubbkompiser for jobben dere la ned på dette stevnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment