Totalt antall sidevisninger

mandag 27. november 2017

2017-11-19 Treningstur på Helsettjernet

Etter en god natts søvn på Sillongen hotell så var man taggad og klar for en dag på Helsettjernet. Hadde avtalt å møte Odd H og Fjellis på butikken der vi parkerer kl 09.00. Jeg og Tonje dro fra hotellet kl 08.57 og var fremme 09.01. Rimelig digg med kort reisevei.

Lagde 3 hull fra litt utenfor sivkanten og med 10 meters mellomrom utover. Fòret opp alle disse. Var mort på plass rimelig kjapt i det andre hullet. Ble litt mort på alle 4 i dette området. Men dette lå i skyggen, så ble rimelig kald av å sitte å true mort her, så stakk en tur bortover i sola for å tafse abbor. Tonje fòret opp noen nye hull borte i sola. Odd H dro mot andre enden for å tafse abbor.

Fant et område det sto endel abbor. Ene hullet hadde jeg vel fort 20+ fisker i. Og var stort sett litt abbor i alle hullene jeg borret her. Men abborene var endel mindre i snitt en mortene, så for å få høyest mulig vekt så burde man fisk mort, iallefall innimellom.

Stakk da bort i dem fòrede hullene og sto noe mort der. Ene hullet jeg hadde fòret litt annerledes en dem 2 andre ga ganske mye abbor. Interessant, selv om abboren som sagt har dårligere snitt en morten. Ble kaldt igjen, så dro på nytt på abborjaging.

Hadde vel snart fisket i 4 timer og nærmet seg at vi burde gi oss for dagen. Men fisket litt mort til før vi ga oss.

Jeg hadde 161 fisker. Ca 40 mort og resten abbor tippet jeg. Odd H telte fisken sin og hadde vel 49 morter og 125 abbor, så han kom nok til å ha mest idag også. Tonje hadde ca 80 fisker, men stort sett kun mort, så kunne fort bli endel i vekt. Usikker på antallet til Fjellis.

Odd H hadde mest i vekt med sine 8050 gram. Men jeg var ikke langt bak med mine 7900 gram. Tonje rett bak der igjen med 7140 gram og Fjellis hadde 6490 gram. Alle mellom 6,5 og 8 kilo er morro. En bra dag på isen.

Da var første isfiskehelga over og jeg gleder meg til neste allerede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment