fredag 25. november 2011

2011-11-25 Treningstur i Isegran

På vei ned til Isegran var det pissregn og småkraftig vind. Gledet meg ikke så kraftig da, men fiske skulle jeg uansett. Var på plass ca kl 9, og kom i gang med fisket kl 09.45. Det hadde stoppet å regne når jeg var klar. Vinden kom fra litt skrått venstre/fremifra.

Noen vindkast var det litt tak i, så jeg bestemte meg for å fòre og fiske på topp 7.

Etter ca 30 min, da jeg satt i telefonen med Finn Erik så hadde jeg noe jeg trodde var napp, og bare noen minutter etter hadde jeg ennå et napp. Etter ca 45 min fiske kroket og fikk jeg min første fisk. En gullbust på ca 60-70 gram.

Ble stille etter denne. Men etter ca 1t 15min fisking kroket jeg min første vederbuk for dagen. Da var klokka altså 11.00, og vannet hadde allerede steget 10 cm eller noe, og var på god vei mot flo.

Fikk en periode der jeg fikk 5-6 fisker relativt raskt, men stort sett gikk det 4-5 minutter mellom nappene.

Etter 3 timer så dabbet det en del av. Dels fordi jeg ikke hadde så mye fòr igjen, og jeg hadde ikke veldig mye partikler igjen til å loosefeede heller, dels fordi det begynte å bli vel mye flo tror jeg. Fikk plutselig en mort mot slutten der, men ble med den ene. De 2 siste fiskene jeg fikk i dag var sik. Den er tålig hardfør med tanke på saltinnhold i vannet (masse sik ytterst uti Øra-kanalen eller hva det heter). Klokka hadde da blitt 13.45 og det var på tide å pakke opp etter 4 timer fiske uansett.

Dagens fangst ble 25 vederbuk, 1 gullbust, 1 mort og 2 siker. Totalt 30.800 gram.

Turen min i dag fortalte meg at man ikke på død og liv MÅ fiske siste timen på vei til full fjære, den timen det er full fjære og de første 1-2 timene den går i retning flo igjen. Jeg er jo en Hedmarkskar, så skal absolutt ikke skryte på meg at jeg kan noe om meiting i tidevannsberørte steder.

5 kommentarer:

 1. trivelig fangst:).ser frem imot fiske på søndag!ikke mye tidevann og finne på hedemarken nei!hehe

  SvarSlett
 2. Vinneren bør ha 10-15 kg + på søndag ja. Blir artig. Og rimelig stor kontrast fra 26 småmort som veide 620 gram på Harstadsjøen forrige WL. :-P

  SvarSlett
 3. Tidevann i Hedmark ? Jo da jeg, Fjellis og Rune bader :)

  Lykke til på søndag gutter, håper at det blir en jevn affære.

  Fini

  SvarSlett
 4. Dette blir helt sikkert artig uansett vind ;)
  sik,mort,buk og gullbust ; da mangler det bare abbor og hork da,de kommer søndag..
  Blir spennende å se om det blir peggy eller om det går å spre fisken litt..
  Tøddy

  SvarSlett
 5. Savna abbor og flyndre :-P
  Hadde en abborplass, men tror jeg la den for nærme brygga. Gjør noen småjusteringer frem til søndagen, og ser om jeg kan lure noen abborer og flyndrer da.

  SvarSlett

Post Comment