lørdag 21. april 2012

2012-04-21 Treningstur i Hobølelva

Lettskyet og 6-7 varmegrader. Litt fart i vannet, men ikke ille. Jeg og Håvard satte oss nede ved nedre brua på den strekka vi bruker på GP-stevnene. Håvard hadde allerede satt utsytyret sitt på jordet når jeg kom, så latt han sitte der. Jeg satte med 20 meter oppstrøms. Kom ut en bitteliten bekk der, på andre siden.
Blandet med 1 kg Traper Magic brun, 1 kg Geers Voorn og 2 kg Geers terre de somme. Brukte litt av terre de sommen til å blande i markjord og klippt mark. Blandet også opp 2 kg Geers Cloud 9, for så at det vaket mye laue før start.

Rigget opp 1 topp 5 med 6 grams Cralusso Bubble for å fiske 2/3 over elva. Var identisk dyp på 1/3 over elva, så kunne bruke samme toppen på begge steder. Lagde en topp 7 skrått nedstrøms med en 4 grams Cralusso Torpedo. Satte i tillegg opp en 2,5 m lauestang.

La i 2 baller med en del caster i på 2/3 over. La det samme på 1/3 over. Og også 2 baller med leem, markjord, oppklipt mark og litt caster på nedstrømsplassen.

Startet på 2/3 over plassen. Fikk første mort etter bare 4-5 min. Nr.2 kom ganske raskt etter. Deretter mistet jeg 2 stk på vei inn. Fikk en til etter det. Gikk inn å prøvde 1/3 plassen, og fikk en 3-4 stk der og. Prøvde nedstrøms, men der kjente jeg ikke noe på hele dagen. Abboren driver vel å gyter for tiden.

Prøvde 2/3 plassen igjen, og fikk etter hvert ei brasme der. 6-8hg. Lita til å være i Hobøl, men moro læll. Skulle helst ha hatt den på nedstrømsplassen, men den ville vel heller ha mortmat da.

Startet etter hvert å fiske laue på 2,5 meteren. Kunne nok ha fisket 2 meter også, for dem gikk veldig nærme. Håvard fikk mye stam som bonuser under lauefiske. Han fikk en sørv også. Jeg fikk kun 2 stam på mine ca 450 lauer.

Tipper jeg fisket 2t 15 min laue, og da 1t 45 min på TAP.

Endte opp med 14 fisk på TAP, og totalt 466 fisk. Snittet på lauene var på 10,26 gram. Snittet på Håvard sine 17 stam var på 75 gram.
6700 gram
Håvard sine 17 stammer som snittet 75 gram. Han fikk totalt 4640 gram idag.

5 kommentarer:

 1. Hei igjen Niklas.Så ut som en artig tur.Mye forskjelig fisk som nappet.Er det vanlig med små-stam i Hobølelva???Ringer deg en dag angående noe pellets bestilling jeg driver å setter opp fra England og noen spørsmål om hollow elastic.Nå blir det kule i Sildvannet.Bilder kommer i kveld.

  Hilsen Bucco

  SvarSlett
 2. Kult! Har dere prøvd Kjølbergelva? Det må være ypperlig for dere å fiske der, masse fisk i alle størrelser og strømmen i elva varierer både i styrke og retning. Det samme gjelder Sollielva.

  SvarSlett
 3. Hei Geir. Treningsturen i Hobølelva var artig nok den ja. Jeg syns vel ikke det er spes. artig å fiske laue, men en 4-5 ganger i året går det fint. Ordentlig artig fiske hadde vi på søndag, i samme elv. Blogg fra den kommer i løpet av dagen. Småstam. Ja, Hobølelva er full av småstam.

  Bare å ringe angående pellets og hollow. :)

  SvarSlett
 4. Hei Jørgen.
  Ikke prøvd hverken Kjølbergelva eller Sollielva, men begge hørtes artige ut, utifra det lille du forteller der. :)
  Vet du om det er noen relativt rette strekker der det er plass til alt fra 10-30 mann?

  Jeg skal ta en titt på disse 2 elvene på googlemaps senere idag.

  Takker for innspill!!!

  SvarSlett
 5. Det kommer litt an på hvor lang avstand dere skal ha fra mann til mann. Men hvis dere godtar litt avstand så burde det gå fint i begge elvene. Et annet problem kan være østeuropeere som elsker begge disse elvene... Det mest utfordrende er strømmenretningen endrer seg pga flo og fjære. Iløpet av en økt kan elvene skifte fra stille vann til rolig flyt etterfulgt av temmelig kraftig strøm. I tillegg kan strømmen snu uten at man skjønner en dritt av hvorfor, men 6 timer inn og 6 timer ut er det som er mest normalt.;-)

  SvarSlett

Post Comment