onsdag 1. august 2012

2012-07-27 Ny tur, nye muligheter...

Håvard var tilbake fra ferie i Frankrike, så i dag ble det jeg, Tonje og Håvard som fisket sammen. Håvard trakk peg 1, jeg havnet i midten på peg 2 og Tonje trakk peg 3.

Jeg har ikke fisket på lave nummer her før, så var litt spent. Hadde tro på at det skulle være en del brasme i denne dypere delen av sjøen.

Rigget opp 13 meter TAP. Var ca 4,0-4,5 meter dypt. Hadde også troa på at fisken kunne gå høyt i vannet her, for ser tidvis mye vaking og brasmerullinger. Så rigget opp en 0,2 grams dibber på 2,5 meter sene.

I tillegg rigget jeg en marginsplass til venstre mot Håvard. Tok den på topp 5 slik at jeg enkelt kunne loosefeede plassen for hånd.

Startet å fiske, og Håvard var førstemann til å få fisk. Ei brasme på bunntacklet sitt. Tror han fisket rundt 11 meter ut. Håvard fikk også fisk nr.2 som også var brasme. Jeg hadde et napp rett etter dette, men syns det kunne virke som en liner. Vaket og rullet en del fisk i dag også. Mest borte hos Håvard, men dem nærmet seg også meg. Jeg hadde loosefeedet 4-5 maiskorn ca 1 gang i minuttet helt fra start av. Mais er vel ikke mitt favorittagn til brasme, men de er såpass store og tunge av de lager en markant lyd for fisken når de lander på overflata. Maggotten blir for lett og lager ikke nok lyd syns jeg. Og pellets hadde jeg ikke med meg, ellers har den omtrent samme lydvirkiningen som maiskorn.

Håvard fikk sin 3je brasme, og nå hadde vi fisket i ca 30 minutter. Jeg hadde ennå et napp nå, men også denne virket som en liner. Neste utlegg fikk jeg også ei brasme. La ut igjen, og slapp tacklet ned til 2 meter, for så å senke det sakte siste stubben. Plutselig var ikke sena ned til bulken stram lenger. Et klockrent tegn på at brasma har tatt on-the-drop. Kroket og fikk inn min brasme nr.2 for dagen.

La fra meg bunnriggen, og tok opp dibberen. Satte den på ca 2 meters dyp. Duppen stile seg ikke… En liten stam som tok on-the drop. Fikk den inn, og justerte tacklet igjen. Satte den på 1,5 meter. Ny fisk, denne gang brasme, on-the-drop. Får den inn, slipper den i keepnettet. På med ny mais, men før jeg ruller ut TAP’en, så loosefeeder jeg 4-5 maiskorn, ut med stanga, legger ned tacklet, loosefeeder nye 4-5 maiskorn. Ny brasme direkte.

Samme prosedyre igjen. Håver, legger brasma i keepnettet, agner, loosefeeder 4-5 maiskorn, ruller ut og legger inn tacklet, nye 4-5 maiskorn, så er det bare å kroke ei ny brasme. Slik gjorde jeg vel nesten 30 ganger på rad. Alle fiskene tok direkte.

Etter de første 35 ble det litt vanskeligere. Måtte noen ganger la tacklet stå i 10 sekunder, loosefeede nye 4-5 mais og legge tacklet inn på nytt.

Merket at jeg begynte å tømme plassen for fisk. Fikk ennå en del brasmer til, ved å justere dypet. Generelt må man dypere og dypere på UITW fiske ettersom bettet blir dårligere.

Endte opp med 51 brasmer og 1 liten stam. Håvard fikk ikke flere en sine første 3 brasmer, og Tonje blanket. Hun hadde mulig 2 napp på de 4 timene sa hun.

Bilde av dagens fangst:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment