fredag 3. august 2012

2012-07-28 og 29 Landslagssamling i Rakkestadelva

På lørdag skulle gutta fiske bolo på NORTRAPP. Jeg valgte og ikke fiske, og heller se på som kaptein. Må bli litt vant med det før avreisen til Tsjekkia.
Fisket var litt varierende. Thomas nest nederst fikk bra til å starte med, men så gikk fisken ned til Håvard på nedstrøms kant. Finn Erik satt i midten, og han hadde valgt å lage seg en fòrblanding bestående av 30-40% fishmeal. Viste seg i løpet av springleague for både meg og Finn at dette var dårlige greier i Rakkestadelva. Og det var like dårlig denne gangen. Tror finn fikk ei flire, og feilkroka ei brasme på sine 4 timer fiske.

RM og Rune satt på de 2 øverste plassene. Var noe flire og brasme der, men ikke all verden. Men man får jo uansett trent på sprettertskyting og kasting. Var en greit gjennomført dag syns jeg.

Rett før vi hadde fisket 4 timer kom Jørgen Ødemann Andersen innom. Han skulle hente noe av Thomas. Fikk hilst og preka litt med han. Trivelig kar. Skummelt god abborfisker. Hehe…

På kvelden dro vi i speiderhuset for å prate litt løst og fast om VM. Startet med å grille litt, for senere å sette opp fòrbestillingen til Sensas. Ble vel nærmere 1 tonn med fòr og leem. Men sånn er det når man skal på tur. Ellers la vi en plan på hvor og når man skal kjøre. Jeg og Tonje tar flyet nedover, så vi reiser ned på fredag. Ligger over i Praha, og linker oss opp med de andre i leiebil når dem passerer Praha. Pratet også litt om agn, og ble bestemt om at jeg setter opp denne og sender til agnleverandøren.

Jeg og Tonje dro hjem for å sove i 23 tiden, men hele laget lå over på speiderhuset.

Kl 8 neste morgen møttes vi på parkeringen bak REMA. TAP-trening sto på agendaen. Jeg hadde fått nok av å stå og se på, så valgte å fiske denne dagen. Hehe… Vi pegget de 8 nederste plassene. 2 kantfiskere nederst, som ble Tonje på peg 1 og Fjellis på peg 2, så kom laget med Håvard på peg 3, Rune peg 4, Thomas peg 5, RM peg 6 og Finn peg 7. Jeg trakk oppstrøms kant, peg 8.

Jeg koppet i 3 løst klemte fòrballer med casters i på topp 5,2 skrått nedstrøms i margins. Løst klemte fordi jeg fisket mitt i skråningen. Så jeg ville da at ballene skulle løse seg opp FØR jeg nådde bunn. Ha legger fòret og partikklene seg fint i skråningen. Ute på 11 TAP la jeg ca 10 baller med caster og mais i. Gikk ikke helt ut på 13, for alle pegger jeg har testet, foruten peg 2, så er det snagg på 13 meter.

Startet å fiske margins, og fikk noen flirer og morter. Jeg hadde vel 6-7 stk når det ble rapportert at Tøddy hadde 20 stk. Så han hadde tydeligvis fisket mere riktig en meg, eller at hans margins var bedre en min.

Etter mine 6-7 første fisker, så gikk det på en skimmers. 4-5 hg. Hadde på grønn nr.3 Preson Slip elastic. Absolutt ikke en strikk til å fiske brasme med. Hehe. Drillet den i 30-40 sekunder, så datt den av.

Det er typisk REMA-strekka at jeg får inn brasme på mortplassen. På midtsommeren har det skjedd meg HVER FORBANNA GANG.

Men la ut med samme riggen og strikken en gang til. Og det måtte jo bare skje. Gikk på en skimmers til med en gang. Denne fikk jeg inn. Samme størrelse som den forrige. Ca 4-5 hg. Ut igjen. Kroket ei brasme på ca 1 kg. Måtte koble på resten av TAP’en å kjøre den lenger ute, for den var ivrig på å prøve og snagge seg i vannliljene. Fikk også opp denne etter ca 5 min fight.

 Da var tiden inne for å skifte topp til en bedre strikk. Gikk for en orange 0,9mm elastikk. Gikk ut igjen, men da var det jo selvsagt dødt der.

Etterfòret et par løse baller til, og gikk ut på 11 TAP.

Gikk vel 4-5 minutter før noe skjedde der. Snagget i bunn gjorde jeg også når jeg prøvde 1 meter på nedsiden av fòret. Så drifting var ikke en option i dag.

5 grams Cralusso Torpedo var bittelitt for stor i dag. Antenna pekte litt nedstrøms. Men ikke værre en at jeg bare brukte den ut dagen alikevel. Den glei saaaakte under etter ca 5 min fiske. Første brasma på brasmeplassen. Føltes litt godt faktisk, for ofte har jeg ikke fått noe særlig med brasme på brasmeplassen på REMA, fordi alle brasmene ofte stiller seg på mortplassen,

Beit jevnt og trutt utover dagen. En del av brasmene mistet jeg på veien inn. Brasma var virkelig løsmunnet der i dag. Flere en meg som fikk føle på det.

Tonje sleit med å få fisk, så hu lurte på om jeg ikke kunne coache hu litt. Så jeg tok turen ned til henne. Hadde vel sittet i 10 minutter der, så så jeg et microskopisk løftenapp. Tonje var ikke sikker på om det var noe napp, men hu prøvde da å kroke alikevel. Og det var brasme. Men dessverre satt den ikke kroket i munnen, men i bukfinna. Og som så ofte skjer med feilkrokede fisker, så detter dem av.

Hu fisket med 14 krok, så jeg ba hu gå ned til 16 krok. Når dem er så løsmunnet og tråe som i dag så blir 14 krok for stort. Sa også at hu bør prøve å fiske 20 cm lengre oppstrøms. Dette fordi hu kroket ei brasme i buken, og 20 cm forran buken så sitter munnen, og det er der jeg vil presentere agnet. :-P

Gikk ei lita stund til, så fikk hu ei brasme.

Da gikk jeg tilbake og fisket min egen peg igjen.

Brasma var fortsatt trå hos meg også, men jeg hadde jo mange flere fisker på swimmen en Tonje, så jeg plukket en og annen.

Koppet i en ball med fòr etter hver fisk. Må sikre meg at de som er der hele tiden har noe å gnage på.

Ga meg etter 4 timer, og da hadde jeg 17 brasmer, og ca 25 småskimmers, flirer og mort.

Av landslagsfiskerene så hadde Håvard mest i dag igjen med 9 brasmer og ca 50 mort og flire.

Ellers så jeg at RM kom sterkt på slutten. Han sto opp å fightet brasme 4-5 ganger siste halvtimen.

Bilde av fangsten min i dag:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment