Totalt antall sidevisninger

lørdag 5. januar 2013

2013-01-05 Isfiskekonkurranse på Skrukkelisjøen

2 biler fra SFK Acerina i dag. Jeg og Tonje i min bil, og Jan Morten, Christer og Bård i Audi’n. Jeg og Tonje var fremme ved sjøen 09.15, og da hadde Jan Morten allerede ankommet. Tidlig til å være dem. Gjerdum SFK & Nannestad JFF arrangerte denne konkurransen sammen.

Vurderte å kjøpe meg en Rantanen galvanisert isborr av Thomas i dag, men sammenlignet høyden på den mot Mora Nova, og det viste seg at den var nesten 15 cm kortere. Og syns også det var litt kort spiral på den. Kjøpte meg heller et par agnbokser, 2 bokser med mygg, 10 lenker til pimpel, og 4 følere type tynn, som jeg kanskje kan bruke på 2-3mm myska.

Nannestad tok oppropet kl 10.25. Alt normalt bortsett fra at dem kun ga 30 min gangtid inn. Normalt er det jo 45 minutter.

Jeg dro utover i front. Hadde tenkt meg helt ned til sperringa. Men kun 300 meter utpå sjøen så bar ikke skara’n lenger. Og da visste jeg med en gang at det ville bli for langt å komme seg 3,5 km til sperringa. Og spesielt da jeg kun hadde 30 minutter inn igjen. Så da tok jeg valget om å sette meg litt på bortsiden av første sundet jeg kom til.
Foto: Tonje Hauger
Jeg fant meg en plass der jeg fikk sitte alene. Nærmeste mann satt 200 meter unna. Fikk vel fisk i andre hullet. På tafs. Plukket litt her og der. Da jeg fikk 3 kjappe i hullet på tafs, så prøvde jeg å slippe ned pimpel, men fikk kun 1 på den, så ble det dødt. Kunne slippe ned tafsen igjen og ta noen til på den.

Fortsatte å plukke på tafsen, ikke bra, men fikk fisker i nesten alle hull. 5 ganger i løpet av dagen prøvde jeg å slippe ned pimpel etter 3 kjappe på tafs, men dem ville ikke ha pimpel i det området jeg satt i dag. Første timen hadde jeg ca 40 fisker, time to fikk jeg vel ca 50, og siste timen så fikk jeg ca 70 fisker.

I nest siste hullet så satt jeg ganske langt ut. 6 varp på stikka. Fikk først en par abbor der, så fikk jeg 2 ørreter på rad, så en abbor til, og så ennå en ørret. Hadde ikke tid til å sitte der å dra ørret, så lagde meg heller et hull litt lenger inn, så jeg kunne få abbor i stedet. Og fikk vel 5 abbor i siste hullet før klokka mi slo 14.00. Fikk totalt 4 ørreter i dag.

Jeg satt ikke så langt fra starten, men med kun 30 min til disp, så slang jeg sekken på ryggen og ruslet innover. Jeg var inne 5 minutter før. Jeg sto i veierkøen å så på klokka. Var kun 1 minutt igjen av gangtiden, og det var fortsatt 10-12 mann igjen på isen. Jim ropte ut på isen at det kun var 1 minutt igjen, og da jogget noen av Pimpel Sør gutta de siste 20 meterne dem hadde igjen. Utover på isen så jeg fortsatt Hønsen, brodern, Reinertsen, Odd Henning, Kristin og 2 til som kom helt sist, men så ikke hvem dem var.

Jeg fortalte Hønsen at han kom for sent, men han så på klokka si, og den var akkurat halv. Min var 14.32. Han sa også at det skulle ha vært 45 minutter inn. Så Gjerdrum ville ha 45 minutter, mens Nannestad JFF ville ha 30 min. Var Nannestad som hadde oppropet, og dem sa minimum 3 ganger i løpet av oppropet at det kun var 30 minutter.

Ble litt støy i målområdet av dette. Masse diskusjoner som gikk. Under premieutdelingen opplyste Hønsen om at hadde dette vært en NC, så hadde de som kom etter 30 min blitt disket, men så lenge det kun var en vanlig åpen konkurranse, så latt han det gå.

Hadde dette vært NC, så hadde det vært en jury på 3 personer, og da kunne dem tatt denne avgjørelsen, og da hadde det ikke hatt noe å si hva arrangøren mente. Ingen stor skade skjedd i dag, men er alikevel litt uheldig at ikke de 2 arrangørklubbene er samstemte.

Om man f.eks ser på Christer, så satt han og hestdro fisk, men ettersom han var såpass langt fra start, så valgte han å avslutte fisket 13.55, 5 minutter før, nettopp for å ikke komme i mål 14.31, og da bli disket. Hadde han tapt mot f.eks Hønsen i dag, som kom inn 14.32, så tror jeg det hadde blitt månelyst. Christer hadde jo lett klart 300-400 gram om han hadde fisket tiden ut.

Jaja, jeg veide inn 5135 gram, og hadde 160 fisker. Det gir meg et snitt på 32,09 gram. Til sammenligning hadde Christer 6610 gram fordelt på 172 fisker. Snitt på 38,43 gram. Han hadde kun 2 kg eller 2 timer, og traff bra siste timen, på pimpel. Brodern hadde også mye av fisken sin på pimpel, og han hadde også bedre snitt en meg i dag.

Jeg ble nr.6 totalt i dag, og det er et helt ok resultat.

Grattis til Christer med totalseieren i dag.
Og også grattis til Tonje som vant dameklassen idag med sine 3335 gram.

Fullstendige resultater fra i dag kan dere se her: http://www.oslosportsfiskere.no/index.php?obj=nyheter&act=vis&id=1078

Følgende 32 er med videre til runde 2 i Knockout cupen:

Christer Fossen
Paal Runden
Frank Hønsen
Remi A Olsen
Thomas Hesmyr
Niklas Stengelsrud
Kenneth Ottosen
Per Erik Hellerud
Thomas Ødegård
Terje Reinertsen
Per Arne Skaarud
Terje Lindgren
Tommy Stengelsrud
Lucian Iurac
Harald Hovde
Odd Henning Hansen
Ole Johnny Stenberg
Reidar Moen
Tonje Hauger
Rune Grenberg
Jonny Bækken
Tommy Iversen
Jan Espelid
Ruth Ramstad
Rolf Magnus Grenberg
Terje Dahlen
Svein Tyskerud
Tor Ivar Bjørnstad
Bjørn Skogseth
Kay Andre Amundsen
Kristin Bakke
Tor Arne Tilrem

Mere info om knockout cupen kan dere lese på følgende side på Facebook: https://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/groups/216573791811493/

Ny tak i morgen, på Vingersjøen. Gleder meg til den. Ligger over hos brodern i natt, så har ca 5 minutter kjøring til sjøen. J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment