Totalt antall sidevisninger

lørdag 8. februar 2014

2014-01-26 Sjekking av isforhold på Gjesåssjøen

SFK Acerina sammen med Rakkestad/Degernes JFF står som arrangør av NC nr.5 neste søndag. Finnes ikke noe is på Aremarksjøen, så vi har sett på andre muligheter. Men heller ikke Lyseren, Tunevannet eller Hemnessjøen har i nærheten av bra nok is. Rakkestad ville ikke være med å arrangere om det ikke ble i Østfold.

Begynte å vurdere sjøer oppover Kongsvingertraktene, men etter å ha pratet med Tom Erling så viste det seg at også Vingersjøen hadde for dårlig is. Kun 7-9 cm ute langs midten av sjøen. Og med snø på så forventer ikke jeg at den skal bli så mye tykkere på en uke.

Så da må man vel ennå lengre nord da.

Jeg, Tonje og Jan Morten tok turen opp på Gjesåssjøen for å sjekke isen der. Dro mest for å sjekke is, men kom jo selvsagt til å slippe ned pilken innimellom også. Startet bare rett utenfor starten, for der kommer det jo inn en bekk. Isen var 20-25 men ren stålis ute på sjøen. Men var helt nede i 9 cm snøis utenfor bekken, så bekken må merkes bort.

Vi borret oss nordover. Gikk mellom 50 og 100 meter mellom alle hullene. Var noe fisk å få, men ofte bare 1 i hullene. Slang en og annen 1-2hg fisk også. Som vanlig på Gjesåssjøen egentlig.

Vi fikk borret over store deler av sjøen, og isen var jevn og fin overalt utenom i inn- og utosene, så her kunne det arrangeres konkurranse om vi fikk lov av fylkesmannen og at vi fikk til noe skraping av en parkeringsplass.

Jeg endte på 50 fisker hvorav 7 av dem var bonuser som jeg slapp tilbake. Tonje fikk også 50 fisk og hadde vel noen flere bonuser en meg i tillegg. Jan Morten hadde vel litt over 30 fisker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment