lørdag 15. februar 2014

2014-02-09 NC nr.6 - Tullreien

Stevnet skulle egentlig gå på Hallevannet, men grunnet null is der så meldte Pimpel Sør tilbake til NJFF at dem må si fra seg hele stevnet. Gikk bare en dag eller to så hadde Brandval JFF tatt på seg stevnet, og planlagt det til Tullreien. Knall, selv om jeg må si jeg var litt skeptisk til Tullreien med snø på.

Jeg var der selv og fisket midt i desember og var ikke i nærheten av kiloen engang. Romjulsnappet skulle ha gått der 26.des, men det ble avlyst grunnet litt småekkel is. Fikk høre helga etter at Åge R og Svendsrud hadde vært og fisket der den dagen stevnet skulle være og bettet var bra. Dem hadde begge mellom 375 og 400 fisker på en såkalt kosefisketur på rundt 4 timer.

Jeg var litt lei i forkant av stevnet, så hadde ikke sett på pilkesekken siden jeg heiv sekken i bilen etter Gjesåssjøen. Tok en titt i sekken på parkering på Tullreien og så at tafsstikka mi var med 0,20 sene og nr.14 roundbend krok. Ikke optimal rigging til 15-16 grams fisk på Tullreien. Rigga om til en str 16 med maggotkrok, men tafsen ble på 0,20mm og det er jo ikke bra. Pimpelstikka mi var med en litt grovgodset krok, men det brydde jeg meg ikke så mye om etter som jeg med 99% sikkerhet ikke kom til å ta opp pimpel på denne sjøen.

89 fiskere stilte til start, og det er jo å forvente såpass når så mye avgjøres i dag. Norgescupen vil jo avgjøres. Alle landslag til Nordisk vil avgjøres, og nest siste runde i KO-cupen. Ikke noe av dette var jo spesielt interessant for meg, for jeg hadde jo brent alle sjanser allerede. Kun fiske for dette ene stevnet.

Visste hvor jeg ville starte. Har jo vært noen turer på denne sjøen opp gjennom åra. «Je er jo egentlig en Vingerskær». Jeg og Tonje tok følge utover. Så at det var relativt mange som satte seg på høyredelen av den strekka jeg ville på. Vurderte da å sette meg lengst venstre på den strekka, men der også var det 4-5 stykker. Så da satte jeg meg heller midt på strekka, så fikk jeg velge ut fra folkene på begge ender hvilken vei jeg kom til å gå. Strekka er på 300-400 meter, så mye å fiske på. Og i tillegg så går det å fiske helt fra 6-7 meter fra land og 30-40 meter ut.

Fikk fisk med en gang jeg slapp ned. Føleren på tafsen sto aldri ro. Etter 10-15 fisker så bommet jeg på en 2-3 fisker på rad. Kunne det være støting i pilken, og altså signal om pimpelfiske? Måtte jo prøve. Joda, disse 15 grammerene tok pimpelen så det sang. Alle 3 kroka inni munnen. Døde ut i hullet etter 30-40 fisker. Men en knallstart igrunn. Så jo flere andre som hadde borret både 3 og 4 hull før jeg var ferdig i mitt første. Hadde faktisk klart å komme 3 nye fiskere rundt der jeg og Tonje satt før vi fikk byttet hull.

Jeg borret meg på den retningen det satt minst folk, men fant ikke noe mere fisk umiddelbart. Så ut til at fisken hadde roset seg opp for våren alt. Gikk en 3-4 hull før jeg fant ei ny rose. Tafs først her og, men så over på pimpel. I løpet av første timen klarte jeg å treffe 3 roser, og hadde vel en 110-120 fisker første timen. Bra start.

Så folk som kom mot meg, men snudde. Kom også noen fra andre kanten, men borret fort over områder som normalt gir fisk, men dem satte seg der jeg hadde startet. Hmmm. Jeg borret mot dem som kom fra venstre, men fant ikke noe selv heller. Prøvde både grunnere og dypere, men var vanskelig å finne noen flere roser. Gikk med tafsen i time 2 og 3 men sleit en del med å finne noe. Hadde vel ca 220 fisk etter 3 timer.

Hele strekka var på en måte oppborret nå. De som startet lengst til høyre var nå nesten der Sandvold hadde startet, og dem på venstresiden trakk seg i grunn lengre og lengre unna. Og var på bortsiden av det jeg vil si er beste strekka på sjøen.

Jeg tolket det dithen at fisken hadde blitt skremt av all borringen og blitt mye mere forsiktige. Åge R og Svendsrud hadde jo fått 375-400 på teningsturen, men da er dem jo alene og lite borring. Så tok et valg for å gå for 300 fisker, og håpet det skulle ta meg opp i topp 5.

Så da tok jeg opp myskaen og fisket over de gamle hullene midt på strekka. Noen hull ga opp mot 10 fisker, mens andre hull ikke ga noe. Fikk skrapet sammen ca 60 fisker i løpet av siste timen. Så endte da på 281 fisker. Tonje ente vel på 236 fisker.

På veien inn traff jeg på Christer og Runar, og da falt jo hammern. Runar hadde vel 330 fisk og Christer 440 fisk. Og dem hadde faktisk fått best siste 1-2 timene. Dem hadde fått bra der han ene hadde borret fort over og satt seg der jeg hadde startet. Faen. Skulle ha stolt på meg selv og ikke satset på at når han karen ikke fikk noe der så ville ikke jeg få noe heller. Uff.

Mine 281 fisker veide 4534 gram, så da ble det et snitt på 16,13 gram.

Så en del med større pose en meg, så ville ikke bli noen fremskutt plassering i dag heller. Kjempingen i motvinden fortsetter. Jan Morten hadde dratt over 300 fisker og med 5098 gram vant HV-klassen i dag. Det gledet meg stort, for han har slitt i motvind i år slik som meg. Tonje sine 236 fisker veide 3770 gram, og også hun vant sin klasse. Hu har hatt mange andreplasser i NC’n i år, så moro at seieren kom på siste NC’n.

Ut fra størrelsen på posene så ville vel enten Sandvold eller Christer vinne. Og det viste seg at Christer hadde mest. Hans 440 fisker veide 7230 gra, og det var faktisk nesten 500 gram forran. Med dagens snitt snakker vi vel da om ca 30 fisker forran. Grattis Christer! Det gjorde at du vant Nordisk uttak, vant NC’n for HS og tok det videre til finalen i KO.

Var også en lagkonkurranse i dag, og den klarte jeg, Christer og Runar å vinne. Vi hadde til sammen 17168 gram. Pimpel Sør ble nr.2 med 14232 gram, så var jo nesten så Christer og Runar kunne vunnet uten meg på laget. Hehe.

Posen min ga meg en 13 plass totalt, og en 11 plass i HS, og det er faktisk det beste resultatet mitt i NC’n i år. Skammelig men sant. Hadde jeg fått noe bedre om jeg hadde giddi og forberedt meg tro? Kanskje jeg legger for mye i fiskinga? Beste resultat kommer når jeg gir f. Hmmm. Er vel bare å kjempe på. Må vel komme i en slags flytsone snart.


Sluttstillingen i Nordisk uttak og NC kan dere finne her: http://www.oslosportsfiskere.no/index.php?obj=isfiske&act=resultater&men=10&sub=

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment