torsdag 26. juni 2014

2014-06-07 Konkurransedag 1 - KlubblagsVM Slovenia

Startet dagen med å reise ned på klubbhuset å hente agn mens Leszek var på trekkning.

Viste seg at Leszek hadde trukket E15 til meg. Så midt på seksjon som du får det. Men det betyr at jeg sitter på den delsektoren som går mot brua og ikke mot enden av hele strekka og det var jeg fornøyd med. På E14 hadde jeg Temar fra Ungarn, og på E16 satt Reverberi fra Italia. Ikke noen smånasjoner altså. Ellers på del-sektoren hadde jeg James Dent på E2. Sverige med Mårten satt på D4 og Mäkinen fra Finland satt på E13.

Ettersom jeg var på E-seksjonen så valgte jeg å ta med mye maggot i agnbegrensningen på 2,5 liter. Jeg tok med 1,5 liter maggot, 0,5 liter fjærmygg og 0,5 liter pinkies. Av fòr hadde jeg 15 liter av hovedfòret som besto av 1 kilo Sensas Riviere, og resten Terre de Riviere leem. En dobbelleemblanding på 3 liter som jeg bruker når jeg skal koppe i mye fjærmygg og tilslutt 2 liter grus for å lage stickymag.

Jeg hadde valgt å gå all-in for 13 meter take-a-part. Hadde ikke med meg slider/bolo og heller ikke lauestenger. Og valgte også å ikke ha en kortere plass på take-a-part. Skummelt å "legge alle eggene i en kurv", men valgte nå å gjøre det idag.

Starten gikk og jeg kastet i 10-12 appelsiner med litt pinkies i for å lage et område. Videre koppet jeg i 3 baller med endel fjærmygg i, og koppet tilslutt 2 baller med stickymag.

Starten gikk og jeg fikk en liten vimba etterhvert på første utlegget. Så ut til å være rimelig trått idag, for så vel ingen annen som hadde fått noe ennå. Godt å få den første fisken. La ut på nytt og duppen ville liksom ikke stille seg riktig med engang, så her måtte noe ha tatt på veien ned, så derfor prøvde jeg å kroke. Kom ut 1,5 meter med strikk så dette var bedre fisk. Hva i all verden av større fisk hadde tatt så høyt i droppet? Plutselig var det en idiotfisk som hoppet en meter ut av vannet. Den satt fortsatt på, så hoppet den 1 meter ut av vannet igjen. Helt tulling denne fisken. Stakk tuppen på TAP'en god under vannet for å prøve å hindre at den hoppet samtidig som jeg rullet stanga bakover. Den sluttet å hoppe da og begynte å fighte som en mere normal fisk. Fikk den i håven etter kanskje 1 minutt, og viste seg å være en regnbueørret på opp mot kiloen. Hehe. Turgubbefisk.

Men med den i nettet så ledet jeg jo seksjonen. Ut igjen og fokuserte på å plukke blankmort og småvimba. Plukket en og annen fisk, men var veldig trått. Men jeg fikk mere en både italieneren og ungareren. Fikk skrapet sammen 14 fisker første timen og det var meget bra etter forholdene.

Ungareren får en vimba på 3-4 hg ca etter 1 time. Åja, så nå skal han vel begynne å dra slike nå da? Men neida, han fikk bare den ene. Italieneren fikk så si ingenting.

Ble som vanlig mye vanskeligere etter time 1 for meg, men virket som alle andre sleit også. Litt ut i time 2 klarte jeg å kroke en brukbar mort og fikk opp denne. Hørte at bankrunnerene til italieneren bablet noe om carassio. Mulig dem hadde fått carassio ut mot kanten? Italieneren rullet inn, koppet i noe greier som jeg ikke så hva var, satte på en annen TAP-topp og gikk ut igjen. Etter abre noen få minutter så kroker han en bedre fisk og starter å drille denne. Etter en liten stund ser jeg fisken hans kommer opp i vannflata og han håver den. Tror du ikke at det var en carassio du da. Trodde jeg skulle dette av seatboxen. Hvordan i all verden klarte han det? Men bra for han da, for han lå et stykke etter før denne fisken.

I time 2 klarte jeg kun å skrape sammen 4 fisker. I time 3 klarte jeg 6 fisker og jeg mister dessverre en litt bedre fisk. Vet ikke hva det var, men kan vel fort ha vært en vimba på 3-4hg. Ungareren på min høyre side klarte ikke få noe på TAP, og heller ikke noe på bolo som han hadde satt opp. Da startet han å fiske laue. Og han fikk endel også. Såpass mange at etter å ha sett på han i 15 minutter følte jeg ikke noe annet valg en å fore etter laua selv. Jeg hadde jo bare en tung riviereblanding, men det fikk heller gå. Loosefeedet litt pinkies til dem innimellom også. Det ble mye dårligere på ungareren etter at jeg startet å fòre laua, så da gikk han tilbake til TAP og bolo. Jeg brårigget opp en topp for å fiske laue selv, men jeg kjente aldri en fisk på det.

I time 4 gikk italieneren ut på slider, og han plukket en og annen mort og vimba på 50-100 gram. Og med den carassioen sin så begynte han å hente meg inn igjen. Jeg klarte ikke å få flere napp på TAP, og den lauetoppen jeg satte opp ga heller ingenting. Ungareren fikk fortsatt ikke noe på TAP og bolo, og særdeles lite laue.

Signalet for 5-minutter-igjen lød. Ikke lenge etterpå så kroker italieneren sin 7 eller 8 fisk for time 4 tror jeg, og denne var bedre i tillegg. Ca 1 min før full tid så håver han en fin vimba på 3-5 hg.

Veieteamet kommer etterhvert nærmere og jeg får sett innveiingen av finnen på peg E13. Han hadde kun 177 gram. Ungareren ved siden av meg hadde stort sett den ene vimbaen og endel lauer. Hans fisker veide 1559 gram. Rimelig sikker på at jeg hadde mere en det selv om snittet på laua kan være skummel. Viste seg at mine fisker veide tilsammen 1920 gram. Løpte opp skråningen til en svenske jeg så gikk og skrev opp resultater. Så på listen hans at jeg ble nr.5. Jeg var jo sistemann til å veie inn på min sector. 5.plass på sectoren i VM er jo ikke ille, så var greit fornøyd med dagens prestasjon. Sett i ettertid var det jo dumt av meg å hverken sette opp lauestenger/ta med litt lauefòr inn i begrensningen, og at jeg heller ikke satte opp slider. Men slik er livet.

Turgubbeørret og en par fine morter var med på å dra opp vekta. 1920 gram.


James Dent vant seksjonen, og det er vel ikke noen bombe. Slovakeren på D11 hadde fisket laue. Det ser man jo ut fra fishcounten. Spanjolen som ble nr3 ser ut til å ha fisket større fisk. og Sveitseren på 4de kan se ut som har en blanding av TAP-fisk og laue.

Som dere ser nedenfor så snek Italieneren seg såvidt forbi meg med den siste vimbaen han tok på slider 1 minutt før slutt. Han endte opp med å slå meg med 97 gram. Er jo ikke så farlig med tanke på at han ikke satt på min del-sektor, men hadde jo likevel vært greit å tatt skalpen hans da. Så da ble det til at jeg slo ungareren på min høyre side, og marginalt bak italieneren på min venstre side. 2 gode nasjoner, og jeg ikke bare henger med dem, men fisket vel bedre en dem begge på TAP.Dagens store prestasjon sett med Norske øyne er jo helt klart seksjonsseieren til Krzysztof da. Er en god stund siden Norge tok en seksjonsseier i VM nå, så det var deilig. Utrolig bra fisket av Krzy. Fikk opp flere fine både barber og vimbaer. Og veide inn flotte 5639 gram fordelt på 57 fisker. Gode 348 gram forran nr.2 som var Heiko Schmidt med sine 109 fisker. Og hele 1737 gram forran nr.3 på sektoren. Og det må jo kalles utklassing.Ellers for laget så sleit Finn med å få noe som helst av smått på A29, så han valgte å gå veldig positivt og koppet i endel stickymag. Etter dette så fikk han 3 barber som var gull verdt. Den ene var av bra størrelse, den andre var brukbar mens den siste desverre var litt liten. Vekta hans ble tilslutt 1833 gram, noe som ga han delt 9.plass på sectoren og da 9,5 poeng.

Finn sine barber.

Håvard på B7 hadde fisket mest etter laua og veide inn 747 gram med sine 75 fisker. Med dette ble han nr 13 på sectoren.

Geir på D1 fikk 1164 gram fordelt på sine 25 fisker, og det ga han en 14.plass på sectoren.

Så hvordan gikk det da med Norge som nasjon etter dag 1 med sin score 1+5+9,5+13+14. Vi hadde målsetning om å bli topp 15, og også være best fra Norden.

Slovakia leder? What? Ser jo kjapt på antall fisk at disse gutta har fisket laue. Russera på 2.plass er ingen bombe. Flinke på store fisker. Serbia, England, Italia, Nederland, Ungarn... Alt er som det bruker sånn ca. Men hvor er Norge? Ikke på topp 15 etter dag 1. Jaja, var vel ikke noe bombe det heller :)
18 plass på Norge etter dag 1. Det må sies å være godkjent. :) Og ser også at vi har klart ene delmålet vårt etter første dagen, for dem andre nordiske nasjonene ligger nede på 22 plass med Danmark, Finland ligger på 28 plass og litt overraskende Sverige helt i bunn på 30 plass.
Leszek dro på kapteinsmøte igjen, og derifra kom han med følgende seksjoner til oss:
Håvard - A
Finn Erik - B
Krzy - C 
Jeg - D
Geir - E

Da vi kom opp på hotellet igjen så ble det feiring av Krzy sin seksjonsseier med et glass champagne, som seg hør og bør :)


Resten av kvelden gikk selvsagt med til blanding av fòr, tenkte ut hva man vil ha med av agn på peg, sjekket at man har dem tacklene man ønsker og i riktig lengde i forhold til hvilken seksjon man skal på etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment