Totalt antall sidevisninger

mandag 13. april 2015

2015-04-11 Snertingdalscupen dag 1 - Langvatnet

Var med for første gang på denne cupen i fjor, så var litt mere forberedt på hva som ventet meg i år en hva jeg var i fjor. Var et par vekter over 9 kilo i fjor, men raste relativt for ned til rundt 5 kilo. Har ikke planer om å være med i morgen da jeg må rekke et fly fra Gardermoen kl 18.20, og følte det ville bli mye stress og mas for å rekke det.

Så da kan man gå all in i dag å satse på en totalseier, mens andre da har mere fokus på å få en god plassering til cupen.

Sist gang startet jeg å fiske ved utgangen. Det gikk dårlig da, så valgte å gå litt lengre i dag. Avsluttet greit sist, men ikke så bra at jeg ønsket å starte på den plassen heller.

Det området jeg startet på satt det også en 8-9 andre, men det må man jo regne med når det er over 50 stk med, og sjøen er rett over 1 kilometer lang.

Starten gikk og kjente ikke noe med en gang. Men valgte å sitte noen minutter i første hullet for å se hva dem andre fikk, samt å se om fisken kanskje dukker opp i hullet etter å ha sittet 2 + minutter. Gikk vel 2-3 minutter som fikk jeg faktisk 2 fisk i det første hullet. Men så at Thomas og Komperud fikk raskt fisk i sine hull, så treffer man så tar nok fisken med en gang.

Bommet på dem neste par hullene. De fleste jaget på hardt og dro utover i sjøen på dypere vann. Etter ca 15 min fiske så valgte jeg allerede å teste et gammelhull, for folk hadde dratt og ting hadde roet seg. Tok første hullet til Komperud, og testet der med tafsen. Fikk en 4-5 på den. Over til myska og fikk vel 7-8 fisker til på det. Og plutselig følte jeg at jeg var litt mere med igjen.

Testet også et par andre gamle hull som jeg hadde sett folk fått fisk i, men kjente ikke noe i dem. Så da startet jeg å dra utover i sjøen jeg også. Kom ikke mere en 50 meter da, for da så jeg at Bilisten satt å fikk greit på tafsen. Skar innover mot han og gjorde meg et hull 15 meter bortenfor. Fikk noen fisker i det hullet.

Gikk litt lengre inn slik at jeg kom på samme linja som han, og der fikk jeg relativt bra. 6-7 fisk på tafsen etterfulgt av 8-10 til på myskaen. Fikk også en ørret i dette hullet 1 meter under isen på vei ned. Var ikke så stor da, men 130-140 gram kanskje, og det er jo en bonus det.

Ble rotende rundt i dette området en stund. Men ble dårligere og dårligere. Bilisten dro etter hvert lengre vekk igjen. Måtte finne på noen jeg også, for ble dødt her. Var ikke mere en 50 meter tilbake til førstehullet til Komperud, så stakk dit å testet igjen, men nå var det ikke noe her, så da gidder jeg ikke gå til dette området noe mere i dag.

Dro da i retning starten igjen. 200-300 meter. Traff da på Marius. Fikk 2 fisk i første hullet ved han, og en til i neste. Gamlehull. Men etter det så bommet jeg på 4-5 gamle hull. Jeg hadde vel da 59 mener jeg å huske, mens Marius tror jeg hadde 37 stk. Så Tonje satt 60-70 meter lengre bort, men var så oppborret i området hu satt, samt at jeg kunne se at det var helt oppborret der jeg avsluttet sist, så dro tilbake mot der jeg kom fra igjen.

Så at folk fartet mye, så var nok helt klart dårligere fisk i år en i fjor. Og igjen så var det særdeles dårlig fiske etter 1t 30 min. Var nesten umulig å få noe fisk nå følte jeg.

Var vel igjen 45 minutter når jeg kom tilbake til det beste hullet mitt for dagen. Det hullet jeg fikk ørreten i. Slapp ned der igjen, og 50cm over bunn gikk det på en abbor. Spennende. Fikk vel 8-9 til kjapt, men så døde det ut igjen. Men 10 fisk i ett hull etter en lang periode neste uten fisk var jo digg.

Fikk en og annen på myska i hullene rundt også. Så også at Komperud fikk noen nå, så virket helt klart som det hadde blitt littegranne bett igjen. Testet de gamle hullene til Bilisten nå også. Fikk ikke bra i noen av hullene, men fikk da 1 her og 1 der. Nok til å holde meg interessert etter å nesten ikke ha fått fisk i time 2 og 3.

Tiden rant etter hvert ut, og jeg endte på 79 fisker. Og anslo det til mellom 3,5 og 4 kilo. Trodde ikke det skulle være all verden i dag. Møtte kjapt på Tonje, og hu hadde 109 fisker. Såpass ja, da hadde det vel vært bedre fiske en jeg trodde likevel da? Litt senere så kom også Christer, og han hadde 89 fisker. Så 2 av 2 jeg har pratet med har mere en meg, så da gikk det vel dårlig i dag og da.

Kom inn til start, og gikk rykter på at Kjersti ledet så langt med 4125 gram. Traff på Odd H, og han hadde 3,2 kilo, og jeg skulle ha mere en det. Var faktisk mange som hadde mindre pose en meg. Christer veide inn rett før meg, og han hadde 3785 gram. Regnet jo med han skulle ta meg når han har 10 fisker flere en meg, men når jeg la posen min på vekta sto det faktisk 3790 gram. 5 gram. Hehe. Det var vel den ørreten da :-P

Tonje veide inn 4645 gram og gikk da forbi Kjersti og tok ledelsen. Komperud kom også med en fin pose. Han veide inn 4055 gram, så han slo meg, men ble bak Tonje i totalen. Var bare 3 igjen i veiekøen nå. Bilisten hadde ganske bra, men la seg bak meg med 3595 gram. Men sistemann så jeg at ville slå meg, og lurte på om han skulle slå Tonje også. Det var Andreas Moen. Han la fisken sin på vekta, og han var ikke i nærheten av Tonje, for sto et 3-tall først på vekta. Men han veide inn 3840 gram og slo da meg med 50 gram.

Så da vant Tonje totalt. Hennes første totalseier. Gratulerer. Veldig moro. Nr.2 totalt ble Kjersti, så Komperud, Andreas og meg da nr.2 i HS og nr.5 totalt. Christer ble da selvsagt nr.6 med 5 gram mindre en meg.


Tonje vant da på under halve vekten av hva vinnervekten var i fjor. Så var jo ikke noe tvil om at fisket var mye dårligere i år. Man blir aldri helt klok på denne fiskinga.

Ettersom jeg var så bra med i cupen, så måtte jeg finregne litt mere på om jeg kunne være med i morgen og fortsatt rekke flyet mitt. Ferdig å fiske kl 15, tar ca 1t 40-50 minutter fra Snertingdal til Gardermoen. Enten kjøre Mjøsbrua og over Hamar og Minnesund, eller å kjøre til Gjøvik og 4ern ned til Lunner for videre E16 til Gardermoen. Jeg ville da kunne være på Gardermoen ca 16.50, og det går jo greit, 1t 30 min før avgang. Men er det noe kø eller ulykke på veien og jeg blir en halvtime forsinket så ville jeg være i trøbbel.

Men bestemte meg der og da for å også være med i morgen. Tonje hadde egentlig ikke tenkt å være med i morgen heller. Hu og Jan Morten hadde diskutert om hu burde være med begge dager. Tonje hadde svart at skulle hu bli topp 3 totalt, så skulle hu kjøre opp på søndag. Men sa det nesten spøkefullt, for er jo ikke hver dag hu blir topp 3 totalt i Norge liksom. Og her sto hu med sin første totalseier. Hehe.

Følg med i morgen for å se hvordan fisket på Abbortjern, Snertindalscupen totalt og kjøreturen til flyplassen går….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment