Totalt antall sidevisninger

onsdag 22. april 2015

2015-04-18 Isfiskekule på Høversjøen

Tenkte å dra på myskastevne i Trysil denne dagen, men et par dager i forveien så kom det meg for øret at jeg kunne bli med på ei kule på Høversjøen denne dagen. Veldig liten parkering oppå der, så kunne ikke bli bedt inn så mye folk. Vi var vel 5 stk fra SFK Acerina, noen fra Gjerdrum og resten Eidsvoll Skog. Totalt ble vi 18 menn og 3 damer.

Vi gikk ut kl 09.30 og fisket fra 09.45 til 14.45. 5 timer altså.

Jeg brukte en 3-4 minutter over 15 minutters gangtiden for å få starte på en plass jeg fisket i januar i fjor. Fikk noen fisker i første hullet, men så ble det mye bom. Hønsen skar inn på skrå forran meg, så han visste nok om at dette var en potensiell plass. Han fikk ikke noe, så dro videre nordvestover. Jeg traff et hull 10-15 meter fra en av hullene hans som ga meg ca 30 fisker, men lite rundt.

Tenkte at ettersom det var såpass langt utpå våren så kan det hende at fiskene har startet vandringen til sine gyteområder, og jeg antar at det er lengst nord i sjøen. Kommer ei elv inn der, og grunne fine områder. Så stakk opp dit.

Bommet i 5-6 hull, men visste at dem skulle stå i nærheten her. Traff et hull som ga 30 fisk på tafsen. Borret 5 meter lengre ut, og her var det mere fisk. Fikk vel 30 til på tafsen før jeg bestemte meg for å prøve pimpelen. Fisken gikk til så det sang på den også, og dro 70 kjappe fisker på den.

Ble nok sittende litt lenge i hullet, for Christer som satt 300 meter unna hadde sett at jeg ikke hadde beveget meg noe særlig siste tiden, så da kom han oppover til meg. Han hadde 118 fisker da sa han, mens jeg hadde kommet meg opp i 170 fisker. Han hadde greit snitt på fisken i starten der han kom fra, men dem hadde blitt mindre og mindre.

Christer bommet i dem 3-4 første hullene oppe her jeg satt, så kom Bilisten også oppover, og han satte seg rett med en gang. Var viktig å finne kanter som var mellom 4-5 meter dype virket det som. Bilisten satt nok 1 time i dette hullet, og jeg og Christer fikk også greit rundt han.

Begynte å dø litt ut den lille rosa nå, så jeg stakk tilbake til det første hullet jeg traff i her oppe. Var kommet inn en del fisk der nå. Ikke superdrag, men plukket bra på tafsen. Når det døde ut så prøvde jeg bare gamlehullet ved siden av, og det leverte også greit. Når det døde ut prøvde jeg et hull som ikke ga noe når jeg borret det tidligere i dag, men nå var det fullt øs her. Ble sittende i dette hullet til konkurransen var over, ca 30 minutter.

Endte på 314 fisker. Bilisten har akkurat fått seg teller, men glemmer å trykke innimellom, så visste ikke hvor mange han hadde. Christer hadde endt på 325 fisker. Så han hadde gått fra å ligge 52 fisker bak til å havne 11 fisker forran. Ikke helt bra at han slår meg med 63 fisker i parløp på siste 2,5 timene der, men sånn kan det gå.

På vei inn igjen tok vi igjen Kenneth, og han kunne rapportere om 312 fisker. Han hadde sittet i det området som Christer hadde forlatt fordi han syns snittet startet å bli dårlig der. Så om Kenneth hadde opplevd det samme, så burde jeg vel ta han på snittet. Var jo greit snitt der oppe jeg satt.

Dunken min var full, og hadde startet å fylle opp i den pleksiglassholderen jeg har stikka mi i. Så jeg anslo at jeg hadde en 13-15 kilo.

Hørte Kenneth veide inn 15,1 kilo og syns det var veldig mye. Jeg trodde ikke selv jeg hadde så mye. Det gir jo et snitt på nesten 50 gram (48,4). Viste seg at mine fisker veide 13980 gram, så da hadde jeg et snitt på 44,5 gram. Christer husker jeg ikke vekta på, men mener det var 13,1 kilo eller noe, så han hadde ennå mye dårligere snitt en meg igjen også. Så da vant Kenneth, jeg nr.2 og Christer nr.3. Vi premierte 5 herrer i dag, og man måtte over 10 kilo for å bli topp 5. På damesiden vant Tonje med 7,7 kilo.

Høversjøen er artig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment