mandag 6. juli 2015

2015-07-04 Lagkonkurranse Åkersvika

Dette stevnet skulle jo egentlig ha gått på Horrmundsjøen, men ettersom vi ikke fikk lov til å fiske dem vanlige strekkene etter Åke’s bortgang, så ble hele arrangementet flyttet til Åkersvika. Neste år igjen håper vi å være tilbake på Horrmundsjøen.

Vi i SFK Acerina fikk stablet 3 lag på beina til denne lagkonkurransen, og det ble totalt 7 lag med. Acerina’s lag var:

-Krzy, Leszek og meg selv

-Eskild, Tonje og Philip

-Kay, Artur og Ole

Trysil som var arrangør hadde ordnet til slik at det var 24 plasser inne i Åkersvika. Dem 12 vanlige på Fugletårnet, samt 12 til fra venstresiden av den vika ved tårnet og relativt fortløpende mot venstre. A-seksjonen lå lengst til venstre, mens B lå delvis inne i skogen samt noen av plassene på Fugletårnet, mens C da blir resten av Fugletårnstrekka.

Ingen på laget mitt var veldig bombastiske på hvor dem ville sitte. Krzy sa han gjerne kunne sitte i samme område som han satt på GP’n, så da satte vi han på B. Jeg og Leszek trakk strå om A og C. Kortest strå setter seg på C, og Leszek trakk kort strå. Så da ble det A på peg.

Vi trakk lagvis, og hver mann gikk da til hver sin trekkeboks. Så at Kay stakk av med kanten på min seksjon, altså A2. Sa til Thomas at jeg da ønsket A3. Men Thomas trakk før meg, og han klarte da å ta A3. Jeg havnet på A7 i dag.


På min høyre side fikk jeg Fjellis på peg 8, og på min venstre side satt Eskild på A6. Videre bortover var det Kjell A5, Benterud  på A4, Thomas på A3 og Kay på A2. Peg 9 var tom, og Krzy på B-seksjonen satt kant på B-seksjonen, peg 10.

Vanskelig å vite hva slags fiske det blir i Åkersvika. Man KAN kanskje oppleve Åkersvika som på 90 tallet, noe som kan gi 40-50 kilo med mort, eller 50-100 kilo brasme om man får inn godstimen. Men mere sannsynlig er det vel om det blir å skrape etter 10-20 morter og kanskje 40-50 lauer. Og lauefiske gjerne såpass langt ut at man bør ta dem på TAP.

Ble til at jeg rigget mye forskjellig. 3, 3,5 og 4 meter lauestenger. 5 meter enten som laue, eller til mort på bunn. TAP 11 samt en baggerstang på samme plassen. Kort match på ca 24 meter med loaded 8 grammer med kun en swirvel og 2 nr.6 hagl på sena. Lang match på ca 35 meter med ei stang loaded 12 grammer, og en annen stang med 16 grams Zero til evt brasme. Og ettersom det var lagkonk og ikke GP så satte jeg jaggu opp ei feederstang også.

La ikke i så veldig med fòr og agn i grunnfòringen. Redd for dårlig fiske, og vil ikke mette den før jeg engang har fått startet. 4 koppeballer på TAP, 5 håndfulle på kort match og 8 håndfulle på lang match. Bare småklyper til laua samt litt loosefeeding.

Starten gikk, og så at laua vaket utenfor meg. Og spesielt i den gamle buska som ligger i vannet mellom meg og Fjellis. Startet å fiske på sånn ca standard-dyp på 30-40 cm, men vanskelig å få disse som vaket. Prøvde grunnere, men fortsatt vanskelig. Prøvde å dytte blyene helt opp til duppstammen for å få frifall på dem 15 cm med sene under duppen. Fikk en og annen, men små lauer. Prøvde da motsatt. 60-100 cm dyp, men bulken så mye som 30-40 cm fra kroken. Startet å få litt bedre og litt større lauer da.

Men 3 meter virket feil, så gikk ut på 3,5 meter. Var litt bedre fiske på den. Så når jeg hadde funnet ut ca hvor dypt jeg burde fiske, og at jeg måtte ut på minimum 3,5 meter så var det om å gjøre å finne ut hvordan jeg skulle fòre etter disse lauene i Mjøsa som minner om småsei. Ville dem ha små baller med brasmefòr, eller var dem mest ivrig på loosefeeding? Og ville dem bli loosefeedet med maggot eller pinkies? Og hvilken farge på maggot på kroken var best?

Jeg endte vel opp med at dem var mest ivrig på loosefeeding. Men loosefeedet jeg for hardt så spydde dem maggot når jeg fikk dem og da måtte jeg roe ned på det igjen. Så ble til at jeg kastet 5-6 maggot på et kast, neste kast det samme, og neste kast der igjen en liten fòrball, så tilbake til loosefeeding, etc etc. På kroken syns jeg faktisk rød maggot var bedre en hvit eller bronse.

Hadde kontroll på Fjellis, Eskild, Kjell og Benterud. Eskild fikk tidvis greit med laue på toppknytt, men jeg ledet på han hele tiden. Fjellis og Benterud fikk noen morter på match, men ikke nok, så hadde kontroll på dem. Så da fortsatte jeg jo bare å ta så mye laue jeg kunne.

Lauene var notoriske til å knuse agnet. Måtte bytte maggot etter hver laue. Og selv om dem var trå så tok dem ordentlig når dem først bestemte seg, så kroken satt dypt inne i munnen. Noe som gjorde at jeg måtte bruke krokløsner på 7 av 10 lauer sånn ca. Så da blir det ikke akkurat veldig tempo over det.

Mener jeg hadde 50 lauer etter første timen. Time 2 ble litt bedre, og time 3 var okay den også. Var vel oppe i 210-220 lauer etter 3 timer. Siste 30 minuttene i time 3 fikk jeg ikke noe på 3,5 meter lengre, så da måtte jeg ut på 4 meter. Siste timen var veldig trå, så da måtte jeg ut på 11 meter TAP for å lure en og annen laue.

Endte opp med 255 lauer, og hadde vel 4 morter i tillegg. Kroket en 150 grams veder på laueriggen på TAP på sluttsignalet, så denne måtte jeg hive tilbake i vannet.

Tippet laua snittet på 30-35 gram, så da skulle jeg vel ha ca 8-9 kilo i alle fall. Jeg hadde kontroll på dem jeg så rundt meg, men visste ikke helt hva Thomas og Kay hadde fått på bortsiden av kjærret. Hadde dem fått mye så hadde jeg vel hørt det.

Dem hadde startet veiingen borterst på C-seksjoen, så oppdaget dem ikke før dem kom til Krzy på peg 10. Philip hadde vunnet C-seksjonen fra kanten nærmest Stangebrua med 3160 gram. Brodern og Leszek hadde hatt en kamp seg i mellom om 2.plassen på den seksjonen. Brodern gikk seierende ut med 2880 gram mot Leszek’s 2540. Og 20 gram bak han igjen kom Artur.

På B-seksjonen ledet Ivar med 2860 gram inntill dem kom til Krzy som satt som sistemann på den seksjonen. Krzy hadde som vanlig fisket stabilt godt og veide inn 4360 for en komfortabel seksjonsseier.

På min seksjon veide Fjellis først inn 3080 gram. Mine fisker klarte faktisk å bikke 10 kilo. Mere nøyaktig 10.080 gram. Det gir et snitt på mine fisker på 38,9 gram. Rimelig pent til lauer å være.


Nestemann var Eskildsen, og viste seg at han hadde 5560 gram. Visste jeg hadde kontroll på han, men at jeg nesten skulle doble han trodde jeg ikke. Kjell på A5 ble så vidt slått av Eskildsen. Han veide inn 5240 gram. Benterud på A4 4580 gram. Dem 2 siste visste jeg ikke hvor mye hadde, men viste seg at Thomas tok over 2.plassen på seksjonen med sine 5840 gram, og Kay hadde 3780 gram på kanten.

Så da fikk jeg en komfortabel seksjonsseier i dag, og tok total i samme slengen. Moro.

Men dette var jo først og fremt en lagkonkurranse, og det gikk jo bra det og. 1+1+3 = 5 poeng, og laget mitt vant da lagkonkurransen.

Acerina’s andrelag med Philip, Tonje og Eskildsen ble i tillegg nr.2. Nydelig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment