Totalt antall sidevisninger

fredag 16. september 2016

2016-09-04 Skara karpfestival - Dag 2

Dag 2 sto for tur og man gledet seg om mulig ennå mere til å fiske idag. Kan fort bli en slags andredagseffekt, og i tillegg kan man jo rette opp dem feilene man kanskje følte man hadde gjort igår. Var selvsagt enkelte pegger man ønsket mye, mens andre pegger man helst ville unngå. Slik er fiskinga, og kanskje spesielt karpefiskinga.

Jeg trakk peg 24, litt innestengt inne i den siste donuten:

Peg 25 leverte bra til Stig igår. Men han er jo en hjemmebanefisker, så langt fra sikkert at hvem som helst kunne ha fått bra der. Peg 21 er antagelig bankers, for der kan man stoppe all fisk som er på vei inn fra andre dammen.

Mats Simonsson som satt på peg 24 igår fikk kun 2,1 kilo. Og han skal være en relativt dyktig fisker ut fra hva jeg har sett på resultatlister i Sverige. På peg 22, plassen til brodern fra igår, sitter idag Mårten. Han hadde gjort hjemmeleksa si og både pratet med hvordan denne peggen fisket igår med brodern, samt plukket opp noen småting som jeg følte jeg fant ut igår.

Jeg hadde en fin odde rett forran meg, og Tonje fortalte meg at Mats hadde fått flesteparten av sine karper der. Han fikk vel rundt 10 stk igår, og med kun 2,1 kilo, så hadde han tydeligvis kun småfisk. Lover ikke helt bra for dagen min idag.

Men loddet da klar 3 plasser rett rundt den odden. En "Borlingerplass" og 2 plasser til på hver side av den. I tillegg la jeg en plass på 13 meter i hver av kanalene i den dypeste renna. Lagde også en plass på topp 6 venstre inntil benet til brygga jeg hadde til venstre for meg. Rigget også ei matchstang som jeg bare satt på et visst dyp og tenkte å dobbe med.

Følte jeg hadde overfòret igår, så brukte ikke storpotten under grunnfòringa idag. La kun i en polepot på hver plass.

Kort fortalt så hadde jeg aldri et eneste napp på dem 3 plassene rundt odden. 13 meter venstre hadde jeg kun ett napp, og det var etter 4 timer. Topp 6 plassen til venstre ga 3 småfisk. Den minste var vel kun 50 gram. Men gudskjelov var det litt å få på 13 meter til høyre, og etterhvert også på match når jeg startet å dobbe med den.

hadde vel fått 10-12 fisker på 13 meter til høyre, men bare små. Ingen over 4hg. Den plassen virket å dø hen også nå, og alle dem andre plassene var jo døde fra før. Hadde loosefeedet 4-5 maiskorn innover i vika mot høyre kanskje 1 gang hvert 10 min, så var på tide å prøve innover der med match. Kastet litt rundt omkring uten å kjenne noe. Startet å kaste så nærme land jeg bare kunne. Mulig maisen lå på bunn, men fikk napp på dette kastet. Ut igjen, like nærme land, og da kroket jeg en fisk. Var så grunt at man så karpa eksploderte der inne. Svømte nesten opp på land, for så å se plogen utover i dypere vann igjen. I løpet av neste timen fikk jeg vel 10 fisker til der inne, og dem fleste var av bra størrelse.

Fikk en til på 13 TAP høyre, men igjen var den liten, og fikk vel en til på matchen. Tror egentlig jeg hadde tømt området der inne. Endte opp med 29 fisker. Følte jeg hadde fisket bra. Gjorde mange ting mere riktig en igår. Vekten min ble 16.500 gram. Snitt på 569 gram. Med tanke på hvor små fisker jeg fikk på TAP, så tror jeg flere av dem store jeg fikk på match nærmet seg 2 kilo.


Patrik Lindberg som satt på den plassen Tonje hadde igår sleit. Er rett og slett ikke nok fisk inne i kroken der når peg 21, 22 og 25 er i bruk. Kristian Røhr på peg 25 fisket kun feeder. Fikk noe fisker, men er nok ikke den beste metoden i Skara. Mårten derimot, på peg 22. Han er jo som kjent meeeget dyktig, og ikke minst meeeget rutinert. Han brukte den infoen han hadde tilegnet seg med å prate med meg og brodern, samt selvsagt sine formidable fiskekunnskaper og cruiset inn til dagens høyeste vekt med 42 kilo. Han hadde i tillegg et veldig bra snitt på fiskene sine. Tror ikke han hadde mere en 30-35 fisker heller, så et veldig bra snitt.

Kun deler av fangsten til Mårten.

Brodern hadde trukket min plass fra igår. Jeg var borte før start og forklarte han hva jeg ville gjort annerledes en det jeg gjorde igår. Hovedplassen hans hadde levert bra, men fått litt mindre på matchplassen en jeg hadde trod. Han fikk uansett opp 17,6 kilo og det må sies å være bra.

Tonje satt på plassen som Kent hadde igår. Hu hadde en mye hyggeligere dag "på kontoret" en på den innestengte plassen hu hadde igår. Fått noe på TAP, men mere på match forsto jeg det som. Veide inn småpene 14.460 gram.

Dag Even fikk vist at piratskipet fortsatt fungerer bra, selv etter dem har fjernet aeratoren. Mange små, men også endel store. 28.280 gram.


I vannskiparken så var peg 1 dominerende igjen. Mats som satt på den peggen jeg satt på idag, igår, vant rimelig suverent med 29.460 gram.


Takk til FK Topp, og spesielt til Stig for årets upplaga av Skara karpfestival. Som jeg så på Jonas Stridth sin blogg så hadde det ikke blitt noe stevne i år om det ikke var for den formidable jobben Stig la ned i forkant og under helgen. Tusen takk, og håper vi norske får en inbjudan til neste år også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment