Totalt antall sidevisninger

torsdag 15. februar 2018

2018-02-11 Isfiskekonkurranse på Steinsfjorden

Brått dukket det opp et stevne på Steinsfjorden i terminlista. Cato som drar igang. Eneste muligheten for å fiske denne sjøen i år ser det ut til, så da blir man jo med der. All fisk uten gjedde skulle telle i konkurransen. Var også 81 andre som bråbestemte seg for å være med der, så ble en relativt stor konkurranse med 82 deltakere.

Viste seg å være lite snø på sjøen selv om jeg føler det har lavet ned med snø i Sør-Norge i hele år. Lå litt snøfonner utover da, så tok med brodder i tilfelle. Var litt positiv til fisket idag så valgte å stille med pulk i tillegg. Kan jo fort være snitt på 200 gram om man sitter noenlunde rett på denne sjøen, og da trenger man jo kun 100 fisk for 20 kilo. Hadde tenkt meg et godt stykke avgårde og da er jeg ikke så ivrig å ha en stor fangst på ryggen på vei inn. Treffer man på disse feite Steinfjordmortene så kan man gå et stykke over 20 kilo også.

Startet turen utover sjøen og allerede etter 200 meter så bestemte jeg meg for å ta 30 sekund stopp for å få på broddene. Glipptak i hvert skritt og det gidder jeg jo ikke noen kilometer utover. Sjekka klokka etter 20 min gange og lå greit til, så kunne slakke ned tempoet siste 10 minuttene.

Fisket var igang og fikk en abbor i andre hullet. Relativt liten da. Gikk noen bomhull til før jeg fikk noen flere. For dårlig her også, så bare å jage på videre. Dreiv rundt på 5-6 meter, men virket ikke som det var noen store ansamlinger med abbor her, og ingen mort. Var et par til som startet i ca samme område som meg og også dem forsto at dette holder ikke, så dem var på vei utover.

Hadde gått ca 1 time allerede og jeg hadde kun 10 relativt små abborer i dunken. Jeg så en kar som satt en god del lengre ut, og antok ut fra noe info jeg hadde at han satt på mere info en meg om fisket på Steinsfjorden for tiden, så jeg stakk i retning han. Slo et hull når jeg var på 50 meter til han, og her ute var det 15 meter dypt. Kom meg til bunn med pilken og da satt det på fisk med en gang. Og en 8-10 fulgte kjapt. Drag, men ikke superdrag.

Var et og annet bomhull her ute også, men generelt mye bedre en der jeg rotet bort førstetimen min iallefall. Men tar litt tid å sitte å fiske på 15 meter, så økte ikke så fort i dunken som jeg kunne håpe heller. Hadde en target på 100 fisk idag, og håpet snittet skulle ta meg til 20 kilo. Fikk noen som bikka 200 gram her ute, men følte at snittet var mye nærmere 100 gram en 200 gram.

Jeg følte jeg bare fikk gjøre det beste ut av det og ta så mye jeg kunne i området/dypet jeg satt på nå. Fant ut ganske raskt her ute at hadde ikke fisken nappet etter 20 sekunder i hullet så kom dem ikke til å komme, så slapp å sitte å sløse bort tid i bomhull iallefall. Fisket max 40 sekunder i dem hulla det ikke var fisk.

Havnet på 91 fisker og jeg har nok et snitt på ca 100 gram, så tippet på ca 9 kilo med fisk. Vil være langt unna seieren, men kunne også gått endel dårligere. Er bare å koble pulken i hoftebeltet og dra inn igjen for å se hvordan resten av sjøen hadde fisket.

Kom inn igjen og hørte kjapt at Remi hadde en storpose på 15 kilo. Min egentlige target var jo 20 kilo, så var ikke overrasket om at man iallefall trengte 15 kilo. Men viste seg faktisk at det kun ble 6 stk over 10 kilo, og jeg var en av dem med mine 10.010 gram. Otto er i flytsona for tiden så ikke overrasket over at han sneik seg inn på 2.plassen med sine 12.320. Odd H hadde tydeligvis ikke sett noe ekorn på veien til dagens konkurransen for han ble nr.3 med 11.180 gram. Frank er som vanlig stabilt god og ble nr.4 med 11.100 og Fjellis fisket bra idag, ble nr.5 med 10.760. Jeg ble da nr.6.

Litt overraskende ble det ikke tatt noe særlig med mort idag. Var sikkert noen som hadde 10-20 stk, men ingen ordentlige megaposer med nesten kun mort. Dem var vel ikke i støtet idag da. Satser på morten sparte seg til NM i myska som går på denne sjøen senere i år.

Dagens resultater: http://oslosportsfiskere.no/onewebmedia/Isfiske/isfiskeresultater/20180211Steinsfjorden.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment