Totalt antall sidevisninger

torsdag 22. februar 2018

2018-02-14 Onsdagspimpel på Bergsjön

Kunne ta fri fra jobben i dag, så da blir det tur over til Kalles onsdagspimpel i Värmland. Fikk med meg Jan Morten. Bergsjön var dagens arena og der har jeg vært på onsdagspimpel 2 ganger før. I 2013 hadde jeg tett opp mot 6 kilo, mens i fjor hadde jeg kun 2,7 kilo.

Vi ble 28 stk til start i dag.

Jeg stakk til den vanlige plassen jeg bruker å fiske på denne sjøen. Har vært veldig nær seieren begge gangene jeg har vært med her, så følte ikke noe behov for å bytte plass. Prøvde å få tak i litt mere mygg før start, for jeg hadde vel bare 30-40 stk. Husker jeg måtte myske litt i fjor for å få noe på slutten. Fikk ikke tak i noe, så får håpe det ikke blir behov for mere en det jeg har.

Ikke noe i første hullet, men allerede i andre hullet hadde jeg et skikkelig røsk på tafsen. Men tror du ikke sena gikk av oppe i øyet ved stikka. Dritt ass. Jeg hadde knytt om på denne stikka, men tydeligvis en skade ennå 4 meter inn fra der jeg kuttet. Ikke bra. Blir seneskift på denne stikka da jeg kommer hjem. Rimelig sikker på at det var en 3 hg fisk, for var et skikkelig røsk. Kjapt nedi med en stormyska for å se om det var noe mere der, og etter 10-15 sek fikk jeg en 2hg.

Opp med ei ny tafsstikke og se om det er noe mere fisk rundt. Fikk et par til i hullet ved siden av. Over hektoen dem også. Men så kom det en del bomhull. Stakk inn til sivet for å se om det var noe småfisk å få. Fikk en tass, og i neste hull kom det en hektos igjen. Bel rotende rundt langs sivet en god stund. Fikk flest yngel, men slang en og annen hektos innimellom. Noe som gjorde det interessant nok å bli i området.

Gikk etter hvert tom for mygg dessverre, og da var det som å skru av en bryter. Fisken så si nektet å spise pinkis eller maggot. Latt da sivet hvile litt og dro litt lengre utpå for å jage litt større fisk. Så det samlet seg en liten gruppe folk på den plassen Peter Eriksson fikk en 6 hg siste 5 min i fjor. Vurderte å gå ut. Spesielt med tanke på at Jan Morten også satt der ute, og han sa jeg kunne komme til han om jeg gikk tom for mygg. Rett før jeg tenkte å gå ut så fikk jeg 2 stk 2 hg abborer og fikk troa på å lete mere storfisk i dette området.

Fikk ikke mange fiskene etter dette, men noen få ble det da. Endte på kun 32 fisker, men relativt greit snitt i alle fall. Noen yngel inne i sivet, men flesteparten var over hektoen.

Kom inn til land og så mange slunkne poser. Jan Morten hadde fått 42 fisker. Så ut til at jeg hadde noe bedre snitt en han. Men var halvjevnt, så tok frem ei vekt jeg hadde i bilen for å sjekke. Jan Morten hadde ca 2,4 og jeg 2,7 så hadde da mere en han.

Jeg veide inn 2736 gram og endte på lag med Tommy Eriksson fra Trøgstad. Han hadde en fin pose på 1493 gram, så til sammen hadde vi 4229 gram. Holdt til en 3 plass i dag. Vant gjorde Jan Eriksson og Vidar Komperud med 4595 og nr.2 ble Bent Fjeld og Anders Hedström med 4352 gram.

Individuelt hadde Lars Persson mest med 2886, og nr.2 var Per-Erik Sjöqvist med 2759. Jeg ble nr.3 individuelt på 2736 gram. Da ble den første fisken jeg mistet på senebruddet kostbar, og hadde jeg ikke gått tom for mygg så hadde jeg nok fått noen hekto til også. Men men, slik ble det i dag.

Resultater fra dagen finnes her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment