Totalt antall sidevisninger

søndag 20. november 2011

2011-11-20 WL nr.7 – Harstadsjøen

Trakk peg 3, noe som var kant venstre og relativt fornøyd med det. Visste at man stort sett er sjanseløs på brasme på lang TAP der, så satset på å rigge 2 hovedmetoder. Kort TAP til mort og slider til brasme.
Etter lodding av dypet bestemte jeg meg for å fiske TAP6 etter morten. På slider fisket jeg ca 30-35 meter ut.
Grunnfòret 5 håndfulle baller med kopp på TAP plassen. Fòret var 50% Geers mörtkung, og 50% Geers Terre de Somme svart. La i ca 100 pinkies, 10-15 maggot, en liten hånd hamp og en liten hånd caster.

På sliderplassen  hadde jeg en ren Geers Braxkungblanding. Tilsatte 1dl død hvit maggot, en håndfull casters og en håndfull med hamp. Skøyt ut 6 håndfulle baller.
Startet fisket med det letteste tacklet jeg hadde satt opp på TAP’en. Det var en 4x12 (0,2 gram) Colmic Spillo.


Fikk mort etter bare noen få minutter, men var veldig trøgt. Etter 2 timer fiske hadde jeg vel ca 20 fisker på TAP6. 2 abbor og resten mort. Plutselig kroket jeg noe gedigent. Duppen gikk sakte under, så var et likt napp som de andre, men her kjentes det ut som jeg kroket bunn. Men så begynte bunnen å svømme. Jeg fisket med 2’er Preston Slip elastikk med 0,08 fortom og en 18 krok, så hadde ikke all verdens å dra med. Men fisken svømte som den selv ville. Bare rolig å behagelig. Hadde den vel på i ca 1 minutt, og da hadde den tatt ca 7-8 meter elastikk. Da glapp kroken.
Gikk rett ut igjen, og fikk en mort ganske raskt, så tenkte at når jeg fikk «skremt» vekk denne store fisken fra fòrplassen min så kunne jeg kanskje få litt drag igjen. Men fikk kun den ene morten. Etter 10 minutter til, så kroket jeg noe som kjentes ut som bunn igjen, men også denne gangen begynte bunnen å flytte på seg. Samme bedagelige svømmetempoet. Gikk litt frem og tilbake. Virket nesten som den ikke visste at den var på krok. Etter hvert hadde den rolig svømt utover sjøen, og tipper jeg hadde 10-12 meter elastikk ute, og elastikken var nesten bunnet ut. Så kjentes det ut som fisken hadde svømt under en kvist eller noe, og 0,08mm fortommen røk når fisken svømte for mye under denne kvisten etter å ha hatt på fisken i bortimot 5 minutter.

Så fikk aldri sett fisken. Jeg tror det var samme fisken jeg hadde på begge gangene. Det var et helt normalt napp, så tror ikke det var ei stor gjedde som hadde tatt en mort. Jeg tror heller ikke det var en abbor, for den hadde blitt mye mere aggressiv når den kjente motstanden i elastikken på den siste langturen den tok.  Den var rett og slett for stor til å være ei brasme mener jeg. For med den tyngden og måte brasmene normalt fighter på, så måtte den vært 3-4 kg, og det tviler jeg meget sterkt på.
Så jeg faktisk tror det var en lake. Alt fra 2-4kg et sted. Aldri fått lake på TAP før, så aner jo ikke hvordan den oppfører seg. Men jeg har tidligere pratet med lederen i Vestmarka JFF, og han har fortalt meg at det er en del lake i sjøen, og det er også kreps i sjøen.

Etter dette ble det helt steindødt på TAP 6 plassen. Fikk faktisk ikke en eneste fisk til her etter dette. Selv om jeg prøvde jevnt og trutt mellom hver gang jeg fisket slider.
På slideren fikk jeg 2 hork og 1 abbor. Bommet på en par napp til, men var nok dessverre ikke noe skimmers på fòrplassen min i dag.

Det ble totalt 26 fisker og 610 gram på meg. Noe som ga en 3.plass idag.



Rune på peg 9, som vant i dag, fikk 2 småbrasmer siste 30 min. Og det er ganske typisk i området peg 7-9. De peggene svikter sjelden på skimmersen siste halvtimen.

Ellers så fikk jo Ole G meget bra på toppknytt i dag. Blandet mort og laue. Og han fisket tidvis så grunt som 120 cm under overflaten der det er over 4 meter dypt. All ære til han for å få så bra med fisk på en såpass uortodoks taktikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment