Totalt antall sidevisninger

mandag 20. februar 2012

2012-02-18 Isfiskekonkurranse på Femsjøen

Da var tiden kommet for konkurranse på Femsjøen. Rundt 10 grader og pissregn. Bittelitt snø på isen inne i vikene, men var blankis og 1 cm overvann lenger utover på «fjorden». Det sikreste, og det dem fleste gjør er å gå opp i elva til høyre for starten. Men det er jo ikke helt stilen til meg og Runar. I fjor var jeg og Runar på KriKo-tur etter norsabbor, men fant da ingen. Men det var noe småfisk der, så vi hadde troa på at vi kunne komme bruktbart høyt opp på småfisk om norsabboren ikke skulle være tilstede denne gangen heller. Så turen gikk til samme plass. Vi satt der mutters alene som vanlig. Nærmeste person var vel over 1 km unna. Vi gjorde ca 15 hull hver første halvtimen, og resultatet der ble 1 stk 30grammer til meg, og NULL fisk på Runar. Jaja, drar man på KriKo så kan slikt skje.
Jeg og Runar skilte lag etter dette. Han dro innover til den store øya, og jeg gikk innover til ei litt mindre øy. Fisket vel ytterligere 30-45 min på den nye øya jeg gikk til, og ikke et napp. Valgte å krysse sjøen og komme meg inn til land. Borret et hull 30 meter fra land for å sikre meg at jeg ikke borret i bunn. Tippet det kanskje kunne være 15 meter dypt der, men til min store overrasking var det kun 4-5 meter. Og jaggu fikk jeg fisk i første hullet der. En 50-60 grammer. Dessverre kun 1 da. Men var litt fisk rundt også. Ene hullet der fikk jeg først 3 på pimpel, slapp ned tafsen og fikk 4 til. Borret videre langs landet, og plutselig var det 17 meter dypt. Var altså et fint platå jeg var på, så stakk da tilbake igjen og borret på utsiden av hullene mine. Var bare 6-7 meter 60-70 meter fra land.

Fikk en par norsabborer der. 2-3 hg. Nest siste hullet for dagen fikk jeg 2 stk 3hg, hadde med en på over halvkiloen et par varp oppover, men den datt av. Fisken beit ikke skikkelig. Virket som den bare gapet over kroken, så når jeg skulle ta lokkedrag, så sto det bare bom fast. Jeg var veldig kald på fingrene, så når det sto bom fast i lokkedraget, så mistet jeg stikka. Fikk tak i stikka igjen og fikk med fisken et par varp, men den også datt av. Mistenkte at den var 7-8 hg. Slapp ned igjen, og fikk en på halvkiloen. Ble dødt etter det. Prøvde å fiske 2-3 meter over bunn, men de sto ikke der heller. Fikk prøvd et hull til 10 meter unna, men kjente ikke noe der, og da gikk sluttskuddet.

Traff altså på Norsabbor, men dessverre for sent. Men absolutt en plass jeg har lyst til å prøve igjen. SKAL finne en plass som jeg kan denge de gutta som safer inne i elva til høyre for starten. :-P

Ende opp på 34 fisker som til sammen veide 2780 gram. Det gir et snitt på 81,76 gram.

Runar hadde også funnet litt fisk mot slutten. Tror han hadde 80 fisker og det veide 1990 gram. Altså ikke noe Norsabbor i den sekken.

Vant gjorde Luci, inne i elva til høyre for start. 4780 gram. Grattis Luci!
Grattis også til Tonje som vant dameklassen idag på 1990 gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment