Totalt antall sidevisninger

mandag 6. januar 2014

2014-01-05 Isfiskekonkurranse på Garsjø

Da jeg fikk nyss om at den åpne konkurransen på Søndre Øyungen ville bli kansellert pga dårlig is så startet jeg litt lobbyvirksomhet for å få til et erstatningsstevne. På lik linje med hva vi i Acerina gjorde i romjula når Tullreien ble kansellert.

Kay Andre Amundsen fra Drammen hadde sjøer med is i sitt område. Han hadde også kontaktnettet sitt i orden slik at han fikk ok fra grunneierlag og også parkeringsmuligheter på Eiksetra. Vi i Acerina har ellers stort sett det som trengs for å få arrangert et stevne. Påmeldingslapper, poser (Tonje fikset via Gresvik), konvolutter til pengepremier, bord til påmelding samt ha vekt på ved innveiinga etc etc. Drammen Sportsfiskere hadde vekt som vi brukte.

Så da, torsdag kveld, bestemte vi oss for å arrangere et åpnet isfiskestevne på Garsjø i Drammen.

På fredag var Kay og så over sjøen. Merket dem 4 plassene det var innos og utos. Han prøvde også å slippe ned pilken i noen hull rundt omkring for å se om det var noe fart i fisken. Han pratet om at han hadde stort sett kjent fisk i alle hull han prøvde.

Jeg, Tonje og Christer dro fra Askim kl 06.30 og var ved bommen inn til Garsjø litt før kl 8 på søndag morgen. Kay var bare noen meter forran oss, for han sto og betalte for bommen idet vi kom dit.

Kom frem til Eiksetra og fikk betalt for parkering (pengene går til dem som brøyter og strør slik at det er fremkommelige forhold der) og plasserte oss strategisk ifm påmelding. Neste som kom var strengt tatt som vanlig selgerene, Thomas og Gunnar. Gull at dem møter opp helg etter helg, for hva skulle vi gjort uten agn og utstyr.  Vi fikk også plassert dem «riktig» i forhold til resten av parkeringsområdet.

Ble etter hvert 60 stk som dukket opp til denne konkurransen, så tror at folk satte pris på at det ble et erstatningsstevne for Søndre Øyungen.

Vi tok samling ute på isen kl 09.25. Etter litt info var vi alle på vei utover på isen 30 sekunder inn i gangtiden.


Foto: Tonje Hauger

Jeg hadde tittet litt på kart på Gule Sider dagen i forvegen og hadde bestemt meg for å fiske ei vik. Jeg syns den så finest ut på kartet. Ruslet utover og hadde selvsagt meget god tid da det ikke er lange stubben å gå.

Ble stående litt på odden rett ved starten. Så det var mange som gikk i retning den vika jeg hadde sett meg ut, og da fikk jeg den «lure» ideen og ikke gå dit jeg hadde bestemt meg, men heller sette meg et sted det ikke var noen andre folk. Er det mulig? Er jeg hjernedød når jeg går ut på isen. Uff og fy.

I Forsvaret brukte vi å operere med et uttrykk som heter Lesson Learned. Altså at vi ikke hadde gjort noe optimalt riktig, og tok en Lesson Learned, og ville rette opp det til neste gang vi var i samme situasjon. Men det viste seg at vi kunne gjøre den samme ikke-optimale løsningen år etter år. Så da startet vi i Forsvaret med et nytt uttrykk i stedet, for vi hadde jo ikke tatt læring av feilen. Det nye uttrykket var Lesson Identified. Da har man identifisert at det er noe man KAN gjør bedre, så får man ikke kalle det Lesson Learned før man faktisk ikke gjør den samme feilen om og om igjen.

Jeg har helt klart gjort med en Lesson identified, at jeg skal følge den planen jeg har lagt dagen i forvegen. Men det viser seg altså gang på gang at jeg gjør om på planene når jeg kommer ut på isen. Ofte fordi det går mange folk dit jeg hadde tenkt. Jeg mener selv jeg er god nok til å gjøre det bra i fra klynger, så jeg kan bare følge planen min. Så når er det jaggu på tide at jeg følger mine planer, og kan krysse av for lesson learned, og ikke bare identified. Jaja, nok om det.

Jeg og brodern begynte da på en plass uten folk. Og selvsagt ikke noe fisk å få. Borret meg meget fort i retning den vika jeg egentlig skulle starte. Etter 7-8 hull så nærmet jeg meg Frode Engen og Frank Hønsen, og så at dem begge fikk noen fisker. Når jeg var på 20-30 meter fra dem så fikk jeg et hull med 4 fisker i. Borret 5 hull til i stjerna rundt, men fikk bare 1 fisk i ene av dem hulla.

Så på hvordan folk gikk og borret at det ikke var noe særlig fisk å få. Fikk etter hvert høre at Pål Sindre hadde fått 17-18 fisker i fjerde hullet sitt, der jeg egentlig hadde tenkt å begynne. Runar hadde vel fått 5 fisker i andre hullet sitt. Runar fikk også en pen abbor på 7-8 hg tidlig. Også han i den vika jeg egentlig skulle gå. Erik Tjernsmo hadde også hatt en hull med ca 10 stk hektosfisker der. Brodern hadde dratt bort dit, og han hadde mista en stor abbor der sa han.

Problemet var bare det at når jeg først kom til den vika jeg egentlig skulle starte i så var bettet over. Dem som hadde startet der hadde fått greit fra start, men nå var det ikke noe fisk igjen der som ville bite.

Frank og Frode dro videre rundt på sjøen, men andre kom til. Jeg satt å fisket i det området ved en odde som jeg hadde fått noen fisker ved. Men var rimelig dødt. Kay hadde fortalte meg dagen før at abboren på denne sjøen er litt varsom, så det kunne ofte lønne seg å fiske på plasser som hadde gitt litt fisk etter at folk hadde dratt og det var slutt på borring og jag. Ut fra den infoen valgte jeg å bli i dette området som jeg da visste hadde levert litt.

Men fikk så si ingenting. Borret et og annet hull samt testet gamle hull i den vika jeg egentlig skulle starte i, men på en halvtime så klarte jeg kun 1 fisk. Gikk tilbake til odden den jeg fikk noen fisker initielt, men var stendødt. Når det var igjen 20 minutter så fikk Tonje 3 fisker i et gammelt hull nesten inne ved land. Kunne dem ha trekt inn på grunnere vann da tro? Jeg tok et annet hull som lå ganske nærme land, og fikk 2 abborer der. Kunne jeg ha knekt koden og kunne pynte litt på resultatet siste minuttene der?

Tok et gammelt hull ennå nærmere land, og fikk fisk med en gang der og, men det var dessverre en ørret. Kjente ikke noe mere i det hullet. Var ikke noen flere hull nærme land, så lagde 3 nye, men ingen av disse ga noe. Så en som satt 50 meter lengre bort, og han fikk 1 abbor i ene hullet og 2 til i hullet ved siden av, også dette hull som var nærme land. Kunne det være noe i at fisket hadde trekt nærmere land, eller hadde bettet generelt bare blitt bedre helt på tampen der?

Konkurransen ble slutt, så jeg fikk aldri konkludert med noe. Jeg endte på stusselige 15 fisker. Men var flere som sleit også. Tonje hadde 13 fisker, brodern hadde også 13 fisker, hvorav 5 i siste hullet når han hadde flyttet seg til en annen del av sjøen. Hellerud som satt noenlunde i samme område som meg hele dagen hadde kun 10 fisker.

Stakk inn igjen og startet innveiingen. Visste jo at jeg hadde gjort det dårlig, og fikk jo se det når jeg så posene til dem andre. Ingen store poser, men en del rundt 2 kilo i alle fall. Ryktene gikk på at Remi kom til å vinne suverent i dag.

Jeg fikk veid inn alle med hjelp fra Kay, Christer og Tonje. Kay sjekket nedi posene til dem som veide inn for å se om det var noen fremmede arter eller snø/is etc i posene. Jeg leste av vekta og skreiv på lappene. Christer sorterte HS klassen fortløpende, og Tonje sorterte resten av klassene fortløpende.

Når alle hadde veid inn så gikk jeg og Christer inn i bilen og klargjorde konvolutter med pengepremier.

Så ikke på klokka når vi startet med premieutdeling, men tror ikke klokka var mye over 15.00 i alle fall. Kjapp og effektivt vil jeg påstå selv.


Grattis til Remi med suveren seier i dag. Grattis også til Runar og Pål Sindre fra klubben med bra plasseringer.

Mine 15 abborer veide 1160 gram og det ga meg en 19 plass i HS. Snittet på fisken var jo fint da med 77,33 gram, men hjelper jo ikke mye når man ikke klarer å få mere en 15 fisker.

Nye tak til helga igjen. Jeg SKAL prestere bedre snart, koste hva det koste vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment