Totalt antall sidevisninger

onsdag 20. august 2014

2014-08-09 Havfisketur til Værøy - Dag 1

Dette er 4de året brodern er med Svenskegjengen på tur til Værøy. Svenskegjengen besto i år av Henrik «XX» Lindgren, hans far Christer Lindgren, Jesper Dyberg, Thomas «Rosamössan» Larsson, Erik Andersson og en som heter Roger. Et greit knippe med rimelig råe isfiskere altså. Var også med 3 stk til fra Nora-traktene, men disse kjente jeg ikke fra før.

Den Norske delegasjonen var brodern, meg selv, Tommy «Gus» Gustavsen og Jørn Andre Jørgensen.

Grunnet at brorparten av dem norske ønsket å ha med seg fisk hjem så kjører brodern sin Hiace oppover og tar med alt av fiskeutstyr samt noen isoporkasser til å ha med fisken hjemover igjen. Alltid greit å være 2 i bilen på slike lange kjøreturer, så jeg foreslo at brodern og Jørn kunne kjøre oppover, mens jeg og Gus tok flyet. På vei ned igjen så skulle brodern å Gus kjøre bil, mens jeg og Jørn flyr.

Jeg latt bilen min stå på jobben på Gardermoen og fikk en kollega til å kjøre meg over ved arbeidstids slutt. Altså i 16 tiden. Flyet mitt til Bodø gikk ikke før kl 21 på kvelden, så ble noen timer på flyplassen. Satte meg på Sportbaren å tømte noen 0,6 brune glass for å få tiden til å gå. Gus dukket opp i 20-tiden og da gikk tiden litt raskere.

Vi landet i Bodø i 23-tiden, og ruslet dem få kilometerene fra flyplassen og bort til ferjeterminalen. Der er det et oppholdsrom som man kan vente i til båten kommer. Rundt kl 01.00 kom brodern og Jørn. Dem hadde dratt fra Kongsvinger/Grinder i 9 tiden, så hadde brukt ca 16 timer på kjøreturen til Bodø.

En time senere dukket også bilen fra Svenskeligaen opp. Christer dukket opp først. Første gang jeg har møtt han, men pratet med han på facebook litt tidligere. Trivelig kar. Jesper, Thomas og Erik dukket også opp rett etterpå. Disse 3 kjenner jeg jo godt fra isfiske. 3 veldig hygglige og dyktige fiskere.

Ferja gikk i 05.00 tiden og alle gikk rett i søvn på sitteplassene om bord på ferja. Etter ankomst Moskeneset så var adrenalinrushet etter å fiske sterkere en trangen til å sove, så da ble det fiskeprat på alle på seilingen fra Moskeneset til Værøy.

Innseilingen mot Værøy
Når vi kom frem ble vi møtt av sjefen på Sjybrygga fiskecamp, Vidar. Han viste oss båtene samt hvilke rom vi hadde å velge på. De fleste hadde jo vært her før og trengte da ikke at Vidar viste frem alle fasilitetene sine. Blogg til Sjybrygga kan dere se her: http://sjybrygga-fiskecamp.blogspot.se/

Før fiskingen så redde vi opp sengene, pakket ut litt klær etc, og la fiskeutstyret i båten. Ettersom vi var 4 stk, mens svenskene bare var 3 i hver sin bår, så tok vi største båten som hadde en 225 hk motor på. Vi dro også på nærbutikken å handlet inn mat så vi hadde forsyninger dem nærmeste dagene.

Så bar det utpå sjøen. Vi startet med å fiske med litt forskjellige fargevarianter av Savage Gear shads på 460 gram. Jeg startet med modellen Mama Rosa. Etter tips fra Jesper på at rosafargen hadde levert bra tidligere år.


Brodern hadde jo vært utpå her før, men virket ikke som han var så sikkrt på hvilken av disse undervannsskallene som vi burde fiske på.. Så vi begynte egentlig bare å utforske toppene vi så på ekkoloddet/kartplotteren. Etter hvert fant vi en topp som ikke lå så langt fra et skjær som stakk opp av vannet. Selve toppen var på 12 meter, og det datt ned til 50-60 meter på alle kanter. Hellingen mor sør på denne skallen ga bra med fisk. Jeg plottet den inn når jeg kroket en bedre fisk, og plotten fikk navnet «42», og skulle vise seg at «42» kom til å være bankersplassen til den Norske båten stort sett hele uka.

Den «store» fisken jeg kroket når jeg plottet «42» viste seg å være en torsk på 12,5 kilo.


Et par drift etterpå over samme plassen ga en sei på 6,5 kilo. Også en grei fisk, men selvsagt veldig liten sei sett med Værøybrillene på.



Vi fikk en del andre mindre torsker også, og selvsagt kjekka vi en del småsei når vi driftet over toppen, men strengt tatt var disse 2 fiskene det eneste i båten i dag det var vært å knipse bilde av.

Ene av dem Svenske gutta, Tommy Funke, fikk ei kveite på 184 cm. Ca 80-90 kilo. C&R. Drømmefisk. Du kan se bilde av fisken her på Henrik «XX» sin blogg: http://www.rapalaproguide.se/2014/08/storflundra-forsta-passet-pa-vaeroy/

XX fikk også ei flyndre og noen grei torsker.

Båten til Jesper, Thomas og Erik fikk også noen torsker på 10-15 kilo. Dem var også borti noe kveite, men fikk ikke opp noen.

Når vi kom i land igjen så var det på tide med sløying av dagens fangst. Fiskecampen har et flott stort rom til sløying av fisk. Under bordet er det ei renne som går ut i sjøen. Alt av «fiskedeler» spyles ned i den renna. I samme rom er det satt opp en vakummaskin, og gratis poser til å putte filetene i. Og vegg i vegg med sløyerommet så er det et stort fryserom.
Tommy og Jørn tok seg av sløyingen, «Gus» vasket og delte opp filetene i passe biter, og jeg vakumiserte poser med filet slik at det var ca 0,5-1 kilo filet i hver vakumpose. Ble vel en 10-15 kilo filet og dem fordelte vi i 4 hauger. 1 haug til hver fisker. Fisk som blir tatt på båten er båtens fisk og ikke hver personlige fiskers fisk, og deles da likt på alle 4 i båten.

Nye tak i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment