Totalt antall sidevisninger

torsdag 21. august 2014

2014-08-12 Havfisketur til Værøy - Dag 4

Vi kom oss opp tidlig i dag. Vi satt vel i båten på vei utover allrede kl 06.00. Planen var å dra rett ut dit Henrik sin båt hadde seidrace i går. Men vi måtte ta et raskt stopp på «42».. Var en del vind, så vi driftet rimelig heftig. For å dunke shadden i bunn på 50 meters dypt, så måtte jeg ha 100 meter sene ute. Men vi var jo her ute for å fiske sei, og da trenger vi ikke å dunke i bunn. Er jo bare å slippe ned nesten til bunn å veive rett opp igjen.

Gikk en par drift sør for toppen uten å kjenne noe. Så testet vi et drift nord for toppen og båten driftet vestover. Ned mot bunnen av skråningen så gikk det på en sei midt i vannlaget hos meg. Fightet ikke all verdens syns jeg. Tok bare en 3-4 meter sene, veivet den litt inn, så tok den en par meter til, så kom den inn.

Gus kroket i en sei han også, på samme driftet, og fikk etter hvert opp denne. Jeg lurte en til på neste drift, og ennå en på driftet etter.

Vi fikk også bra med torsk. En del av dem var over 10 kilo i tillegg. Vi var i ferd med å fylle opp fisketrommet i båten ganske raskt, men så ble det dødt.

Vi dro da videre ut til den toppen som Henrik hadde seirace i går, men ikke noe sei å kjenne der nå. Fikk noen torsker til bare. Men ettersom vi hadde såpass mye fisk i båten, så bestemte vi oss for å avslutte denne økta og dra inn å sløye den fisken vi hadde fått.

Gus sin sei veide 12,1 kilo og det var selvsagt PB for han ettersom han ikke har fisket noe sæærlig i saltvann før.

 Alle dem 3 seiene jeg fikk var over mitt gamle PB på 12,8. Den største av mine 3 i dag var 15,1 kg og det er da min nye PB på sei.


 Brodern og Jørn fikk ikke noe sei i dag, men det kommer flere muligheter. Jørn fikk ny PB på torsk i dag, en fisk på 13,2 kilo


Gus perset i tillegg på torsk i dag, på meget respektable 15520 gram


Her er bildet av fiskerommet i båten vår. Så da er det bare å se frem til 2-3 timer med sløying. Mye bra matfisk da, og mye filet på slike store fisker.


De 2 andre båtene da? Joda, begge båtene hadde dratt nord for Værøy for å fiske kveite på sandbankene der. Thomas klinket til med en drømmefisk av ei kveite. 147 cm, og da anslått til 45-50 kilo. Bilder av fisken kan dere se her: http://www.rapalaproguide.se/2014/08/stora-flundror-pa-vaeroy/

Han pratet på at først hadde den vært bortpå Jesper sin sei, men ville ikke sitte. Erik og Thomas veivet da opp høyere i vannet. Da hadde den hugget på Erik sin sei, men ville ikke sitte da heller. Thomas veivet ennå litt høyere opp og da hadde den hugd på hans sei, og da satt den skikkelig. Tror fighten varte i over 15 minutter.

Henrik sin båt fikk også litt kveiter. 4 stk for å være nøyaktig. Alle fiskene var vel mellom 10 og 20 kilo. Bilder av en par av dem ser dere her: http://www.rapalaproguide.se/2014/08/halleflundra-pa-vaeroy/

Rett og slett en meget vellykket dag ute på havet. Klarer nesten ikke vente til neste dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment