Totalt antall sidevisninger

mandag 24. august 2015

2015-08-07 til 2015-08-13 Den årlige Værøyturen i uke 33

Vi ble 10 stk fra Norge og 10 stk fra Sverige denne turen. Brodern og Tom Erling kjørte en bil, jeg og Krzysztof kjørte en annen. Resterende 6 fra Norge tok flyet til Bodø. Fjellis, Gus, Jørn, Roger, Allan og Vladimir.

Vi skulle rekke ferja som gikk fra Bodø kl 16.30. Jeg og Krzy dro fra Fetsund i 20 tiden. Vi kjørte E6'en nordover, mens brodern og Tom E kjørte Østerdalen. Vi tok ikke igjen dem før vi var oppe på Saltfjellet.

Vi var fremme i god tid i Bodø. Tok vel ca 16 timer å kjøre oppover. Så vi kunne sikkert ha dratt litt senere fra Østlandet. Men greit å ha god tid også. Fikk handlet litt mat etc i Bodø før det var tid for ferja. Neste gang jeg skal på den ferja så tar jeg med pute og pledd, så kan jeg sove dem 6 timene dette ferja tar.

Det ble til at jeg, Krzy, Allan og Vladimir tok den største båten. 225 hestekreftern. Brodern, Fjellis og Gus var i en båt, og da Tom Erling, Jørn og Roger i den siste båten. Den grå som er åpen bak.

Dro ut en liten tur med en gang vi kom frem, men var dårlig bett, så dro inn igjen og sov litt i stedet.

Neste morgen dro vi ut i området Grunnaregga. Var greit med fisk der, men litt små. Mye sei på 4-6 kilo. Disse er for små til å ta storshadden, men Allan og Vlad som fisket en del med pilk og opphengere kunne jo øse opp av disse mellomstore seiene.



Vladimir fikk den største i båten i dag. En torsk på 15-17 kilo som han satte tilbake.

 
Min største fisk i dag ble en pen sei på 14.840 gram
 
Har vel sei på 15,2 fra før, så denne var litt under egen PB.
 

Tok med en del fisk inn igjen også og gruet meg til sløyejobben. Men dukket opp en kar som ble kalt Samurai-Ove. Pensjonert tidligere proffsløyer. Han tok all fisken vår på 20 minutter. Ga han et litevederlag for jobben. Tipper vi hadde brukt 3 timer på samme jobben.

Denne dagen hadde Gus fått en drømmefisk. Sei på 17.940. Grattis med kongePB.


Ble en par tre dårlige dager nå. Vi prøvde litt overalt rundt Værøy. Et par av båtene hadde hatt bra fiske borte ved Røst, men var forte stor sjø på vei dit, så vi dro aldri dit. Eller vi kjørte til grunna som heter Flua 1 dag, men etter et halvt drift så syns vi sjøen var for stor så vi dro tilbake til Værøy.



Den 12.aug fikk jeg det jeg hadde dratt til Værøy for både i fjor og i år. Storsei på over 17 kilo. Ikke like stor som Gus sin, men en kul fisk uansett.

 
 
Jeg fikk også en sei på 15.950 etter denne, men den tok jeg ikke bilde av engang. Hadde vært en PB bare noen dager tidligere, men når den kommer etter denne på 17.320 så blir den ikke fotografert engang. Hehe.
 
Siste dagen til oss norske kom det 2 stk PB'er i vårt reisefølge.

Brodern perset på torsk med en fisk som veide 21,8 kilo
 
Og en sinnsykt rå sei på Allan. 17,7 kilo
 
På siste nedslippet på turen for Henrik (dagen etter vi hadde reist) så kroket han en kveite på agnfisk.
 
Fikk den opp etter en rå fight, og den viste seg å være 166cm lang, og da ca 65 kilo.
 
Kveita ble satt levende tilbake i sitt rette element.
 
Takk for i år, og sees neste år.
 
Takk også til Vidar som eier Sjybrygga fiskecamp. En veldig trivelig kar som ordner ALT vi ber om.
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment