Totalt antall sidevisninger

torsdag 9. juni 2016

2016-06-05 GP nr.3 - Åkersvika

16 deltakere med idag. Klar bestenotering på GP så langt i år. Bra. Ny mann kjent fra isen var med for første gang (forhåpentlig ikke siste?) også. Nemlig Marius Hassve. Artig. Arrangøren satte 2 stk 5mannsseksjoner på Fugletårnet og en en seksmanns på Espern. Var for mye vann til å ha noen fiskere langs Vikingskipet, så enig i arrangøren med peggingen. Satte startfiskeren lengst til høyre på Fugletårnet, ettersom det normalt er den beste plassen. Ellers var det noen med litt vonde rygger som fikk lov å trekke på den nærmeste seksjonen. Her i meitemiljøet tilrettelegger vi slik at alle kan være med. Bra.

Og til og med jeg hadde et særønske denne gangen, og fikk ok på det. Jeg skal rett på jobbreise etter konken. Flyet går kl 17.45 til Brussel. Tar vel ca 1 time fra Åkersvika til Gardermoen, og jeg bør møte 1,5 time før avgang på utenlandsreise, det betyr at jeg bør kjøre fra Åkservika kl 15.15. Altså 15 minutter etter sluttsignalet. Aiaiai. Ønsket mitt var da at jeg og Tonje kunne sitte på samme seksjon, slik at jeg kunne bråpakke og hive utstyret mitt i bilen til Tonje før jeg da kaster meg i min egen bil å kjører til Gardermoen. Arrangøren sa at det får dem til og foreslo at vi satte oss på Espern ettersom det allerede var 3 ryggvondtere og en startfisker som skulle sitte på Fugletårnet. Og det var jo helt greit for meg og Tonje. Flott.

Peggene på Espern var fra peg nr.12 som lå helt inne i vika til venstre på Espern, og ut til peg 17 ca 60 meter lengre til høyre. Jeg trakk midt på, peg 14, mens Tonje trakk kanten innerst, peg 12. Mellom oss hadde vi Andrzej på peg 13, Finn på peg 15, Bentis på 16 og Jørn ytterkant peg 17.

Ettersom jeg måtte klare å pakke ned på 15 minutter, så kan jeg da heller ikke pakke opp så mye. Så hadde veeeldig god tid på å pakke opp en 2,5gr på 13 TAP, 0,5 grams Chianti til å fiske laue høyt i vannet, på en 4er-strikk ettersom lauene i Mjøsa ofte er noen beist av noen 35-50 grammere. Satte også opp en fastmatch, men var litt dypt, så da måtte jeg sette opp en slider i tillegg. Og tok tilslutt opp en 4 meter toppknytt til laua i tilfelle det faktisk var litt fisk å få. Normalt hadde jeg vel tatt opp 6-7 stenger til, men hadde ikke tid til det idag.

I grunnfòringa la jeg kun i 8 baller med sparsommelig med mat i. Ballene besto av 80% leem i tillegg. På matchen skøyt jeg ut en 8-10 håndfulle, uten leem. Så satt jeg og kastet overfukta brasmefòr til laua. Selv om jeg ikke så noen lauer ennå.

Startet med å fiske 13 meter på bunnen, men ingenting der. Byttet da til chiantien og startet å lete etter lauer som antageligvis var i nærheten et sted. Prøvde fra topp 5 og helt ut på 13, og alt fra 30 cm dyp og ned til over 1 meter dypt.

Kantene var vel dem som startet å få bittelitt først. Jørn fikk en abbor, og Tonje fikk noen få lauer. Jeg startet å få en og annen laue etterhvert selv også. Ettersom Tonje fikk litt mere en meg (kan være pga kanten) og hun fisket med toppknytt og jeg TAP, så prøvde jeg toppknytt selv når det kom en liten stim med vakende fisk forbi. var en liten periode på 8-10 minutter der jeg dro 20 fisker, og var jo rene bagginga til Mjøsa å være. Men så døde det selvsagt ut igjen. Men nå var jeg brått i ledelsen på seksjonen.

Litt senere så følte jeg Finn Erik fikk bedre med laue en jeg gjorde, og han fisket dem med TAP, så da gikk jeg tilbake til TAP igjen. Da utlignet jeg farten til Finn Erik. Snodig det at i perioder virker dem redd for stanga, mens i andre perioder, så vil dem heller ha en mere delikat presentert rigg på TAP.

Når det var igjen en time fikk Tonje brått en  2 hg mort på laueriggen. Kommer morten inn nå tro? Men neida, var det eneste morten som ble tatt på vår seksjon idag. Men Tonje startet å dra bra med laue når det var igjen 10 minutter. Sto masse fisk forran hu sa hu, men dem var vanskelige å få til å bite. Men hu tok endel innpå meg på slutten der. Jeg endte på 54 lauer, mens Tonje endte på 46 fisk. 44 lauer, 1 mort og 1 abbor. Abboren og morten kunne jo fort veie like mye dem 8 fiskene jeg var forran henne i antall. Dette kom til å bli jevnt. Jeg hadde i tillegg 7-8 fisker som jeg følte kun veide 20-25 gram. Ante ikke om Tonje bare hadde store lauer, eller om hu også hadde en og annen mindre fisk.

Jeg klarte å pakke alt utstyret mitt og bære det opp til bilen til Tonje på 19 minutter, så tok jeg min bil å dro til Gardermoen.

Ante ikke hvordan det hadde gått. Prøvde å ringe brodern for å høre hvordan fisket hadde gått på Fugletårnet, men han svarte ikke. Tonje ringte meg når jeg var ved Minnesund. Første prøvde hu å skremme meg med at jeg hadde hull i keepnettet, men dette trodde jeg ikke noe på. Og var heller ikke sant. Hu kunne fortelle at jeg vant seksjonen med 2,6 kilo. Hva hadde hu da? Hu hadde "bare" 2,2. Det kom overraskende på meg, for trodde det skulle bli en gramsstrid mellom meg og hu. Men viste seg at hu hadde visstnok endel (10-15?) store Rakkestad-lauer som hu kalte dem. Altså fisker på 15-20 gram.

Så veldig deilig å vinne idag. Følte jeg jobbet knallhardt for hver laue jeg fikk. 2600 gram delt på 54 lauer gir et snitt på 48,14 gram. Snakk om panserlauer da. Konge.

Tonje ringte igjen rett før jeg var på Gardermoen, for da hadde hu fått tak i resultatene fra Fugletårnet. Hørte hu begynte å ramse opp... 8,7, 9,8, 7,9... Satan for et fiske dem har hatt da :-O Og så videre... 4,4, 16,2, 14,3 oioioi 11,0, 11,8, 10,7 og 5,4. Best på midten gitt. Litt spesielt.

Viste seg at det hadde kommet inn mengder med stor mort siste 1 timen og 15-30 minuttene. Brodern lå visst bra an med laue når det var igjen 1 time, men Thomas og Eskild på midten hadde dratt over 10 kilo med mort siste timen.

Så da vant Eskild venstreseksjonen på Fugletårnet suverent, og han vant også totalt. På høyreseksjonen på Fugletårnet vant Thomas, og jeg vant da ute på Espern.

Dagens resultater: http://gabloggen.blogspot.be/2016/06/2016-06-05-resultater-gp-nr3-akersvika.html

Stillingen i GP-serien etter 3 av 9 stevner: http://gabloggen.blogspot.be/2016/06/2016-06-05-stillingen-i-gp-serien-etter.html

Hadde det ikke vært såpass fiske på Fugletårnet, så tror jeg at jeg hadde stått over 24-timern der til helga, men fikk jo litt troa. Og brasmene er nok der dem og, bare man får fisket etter dem i mørket grunnet det klare vannet. Så da har jeg og Tonje meldt oss på til helga. Skal bli spennende å se om brasma er tilstede. Er jo noen griser uti der. Minste er ofte 2,1,2,2 og man jan få fisker helt opp mot 4 kilo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment