Totalt antall sidevisninger

tirsdag 6. september 2016

2016-08-13 19 Årlige havfisketuren til Værøy

I år ble vi 6 stk fra Norge, og svenska var vel 10 stk. Vi norske hadde et sent avhopp, men gikk vel bare timer fra jeg la ut på facebook om ledig plass på turen så booket Terje Pettersen seg inn. han hadde pers på tosk på 10-12 kilo og også ei på rundt 10 kilo. Jeg garanterte vel han sei klart større en det.

Brodern og Tom Erling kjørte oppover på torsdag ettermiddag, mens vi andre fra norge tok flyet OSL-Bodø på fredag morgen. Alle var på plass til rett tid på ferjekaia i Bodø for siste del av reisen ut til Værøy.

Jeg, brodern og Terje fisket i samme båt. På lørdags morgen dro vi utover. Prøvde et par av dem yttre skallene utenfor Værøy for å se om det var noe sejrace å oppdrive. Men var heller dårlig der ute. Var litt vind også, så vanskelig å få til noen ordentlige drift. Dro lenger inn mot Værøylandet for å prøve det vi kaller 42'en. Gikk ikke så lenge før Terje kroket en grei sei mellom 2 skaller. Ny pers var allrede på plass med en fisk på 12,6 kilo

Terje med PB på sei. 12,6 kilo. Tror ikke denne får stå så lenge som PB :)
Fortsatte å drifte rundt omkring i nærheten av 42'en. Og etterhvert fikk brodern en fin torsk på 20,5 kilo. Ingen stor torsk totalt sett, men fin til å være på Værøy. Skal man ha stor torsk så er det jo bedre å dra på Sørøya i april/mai. 

Brodern med fin torsk på 20,5 fra "Skiten"
Og ennå noen drift senere så kroket brodern en fin fisk til. Fighten minnet mye om kveite, så da var det jo naturligvis et. 23 kilo var den. Ingen ny PB for brodern, for han har kveite på 32 kilo fra Røst i 2009.

Brodern med kveite på 23 kilo fra "Skiten"
Brodern fisket med agnfisk, mens jeg og Terje stort sett fisket med jigg. Brodern fikk mere en oss, så ikke tvil om at agnfisk var bedre for øyeblikket.

Vi dreiv å rota rundt i dette området 2-3 dager på rad. Fikk fyllt opp et par isopordunker med torskefilet hver, og nr den jobben var unnagjort, med sløyehjelp av Samurai-Ove, så kunne vi begynne å fokusere mere på å finne sejrace evt ligge å meite etter storkveite.

Vi dro over til røst på dag 3 for å se om vi kunne finne sejrace der. Plukket litt torsk på jigg (agnfisk virket dårligere igjen virket det som), så kroket jeg noe bedre. Minnet om kveite igjen, så da var det jo det. ny PB for min del. Min gamle var på ca 15 kilo fra Røst i 2009.

Fighting av ei lita kveite på Røst


Ny PB på kveite for min del. Et lite barn på 19.220 gram - 119 cm.
Utpå kvelden så så vi noen måker som startet å dykke. Dem andre båtene hadde allrede dratt hjem til Værøy. Vi havnet på et brukbart sejrace inne blant måkene. Fikk stort sett 2-3 storsej hver på hvert drift. tror vi havnet på mellom 100 og 120 seier på "over" 10 kilo. Den største fikk brodern, og den veide 16,6 kilo. Ny PB for han sin del.
Tommy med ny sei-PB. 16,6 kilo mener jeg denne var. Røsthavet.

På kjøreturen hjem til Værøy etter sejracet. Fint lys.
Dag 4 så prøvde vi oss etter kveite ved Mosken, men uten hell. Dro etterhvert videre til Moskestrømmen, og når vannet flommer inn fra Atlanteren og inn i Vestfjorden så er det megadrag i straumen. Masse måker, suler og skrav som dukker, og storseien jager underifra. Var sild både måkene og seien jaget. Igjen fikk vi vel ca 100 sei over 10 kilo i båten, men ingen riktig store. Dem største var vel rundt 15-16 kilo.

Dag 5 prøvde vi oss igjen på Mosken, men uten hell. Dro videre til Moskestraumen igjen for å se om vi fant noen kveiter der. Fortsatt 4-5 timer til noe sejrace starter. Hørte på radioen at Tom Erling hadde kroket ei av havets dronninger. Fightet den i 30 min og hadde fortsatt ikke sett den. 

Gus sendte MMS til brodern, og viste seg å være ei fantastisk kveite på 185 cm. Den ble satt levende tilbake igjen.


Tom Erling har kroket en av havets dronninger. Fikk denne på SMS fra Gus etter vi hadde hørt på radioen at Tom hadde fightet med en fisk i over 30 minutter, og fighter fortsatt.

Der var den sikret langs ripa for måling og fotografering. 185 cm. Ble selvsagt sluppet levende tilbake.
Bare en time etterpå hørte vi på radioen igjen at Roger, i båten til Henrik XX hadde kroket noe stort. Etter ca 45 minutter så hadde han den langs ripa. dronning på 197 cm.

Bare noen timer etterpå hører vi at Roger også har fightet med en fisk i over 30 minutter. Viste seg å være denne dronninga på 197 cm.
Siste dagen, og vi dro i Moskestrømmen igjen. Igjen et fantastisk race med over 80 storsejer i båten. Kom opp en ordentlig fin en også. Terje med ny PB igjen. Sin 3je Sej-PB på turen.
Måkedykk i Moskestrømmen.

Terje med ny PB på sej. Småpene 17.440 - 111 cm.

Siste dagen kunne vi også fisket frem til 17 eller noe, men vi i båten min var ikke hjemme før langt på natt, så vi valgte å sove, for så heller starte å vaske og pakke. For så å starte på turen hjemover igjen.

Takker alle for en, igjen, fantastisk tur til Værøy. Lærer stadig noe, og blir bedre og bedre på slikt fiske.

Vi 6 Norske som var med i år har da forhåndskvalifisert oss til 10-mannskvota for turen i 2017. Folk som har vært med i 2015 og 2014 har fordel etter det, og er vi fortsatt ikke 10 mann så legger jeg vel ut en status på facebook igjen neste år. Uke 33 2017 er det på tur igjen. Men da drar vi opp først på lørdag kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment