Totalt antall sidevisninger

mandag 19. september 2016

2016-09-18 GP nr.7 - Rakkestadelva, NORTRAPP

GP 7 idag. Ting drar seg virkelig til. Skal jeg ha sjans til å ta igjen brodern i GP-serien totalt så bør jeg vinne og han bør best bli nr.4. Rakkestadelva, NORTRAPP idag. Kan vel kalles en hjemmebane iallefall. Jeg har brukt 4 kvelder etter jobben til å rydde klar 16 pegger, og satset på at det skulle holde.

Vi ble 13 mann idag, så det gikk bra. For å få 2 mest mulig jevne seksjoner så satte jeg 7 mann på rekke og rad nedstrøms. Den seksjonen skal være relativt jevn, kanskje foruten nedstrøms kant som alltids kan være litt bedre en dem andre. Lite man får gjort med det. Hadde 4 plasser mellom kjærrene, og brukte alle disse. På oversiden av kjærrene hadde jeg 5 plasser, men valgte å kun bruke 2 av dem. Den som er rett oppstrøms kjærret på andre siden samt den peggen som ligger aller lengst oppstrøms. Tror da den 6-mannsseksjon skal være rimelig rettferdig.

Jeg ønsker jo som alltid  havne mellom kjærra, men der har jeg ikke sittet siste 20 åra såvidt jeg kan huske. Og heller ikke idag, for trakk peg 16, og det er nest nedstrøms kant. På nedstrøms kant havnet Riivo, og oppstrøms meg satt først Finn E, så Dag Even, Odd Henning, Fjellis og så brodern på kanten opp mot kjærret. Bra at jeg får brodern på min seksjon, for da kan jeg selv prøve å forhindre at han han vinner, og jeg kan nærme meg i GP-serien totalt.

Har sittet på denne peggen 3 ganger siste årene, så vet akkurat hvor kanter etc går. Så jeg rigget først 2 tackler på 11 TAP, en lett og en litt tyngre. Ingen strøm i elva idag, så den tunge var kun en 2 grams rund. La en mellomtung på TAP 6. Rigget så opp en 8 grams bolo, og 2 matchstenger til å fiske på den andre siden. Tilslutt satte jeg opp 4 korte lauestenger og en 4 meter med litt tyngre tackel i tilfelle det skulle gå å fiske mort/flire under laua.

Starten gikk og jeg prøvde med 2,5m etter laua. Ingenting. Testet 3 meter men ikke noe der heller. Finn fisket TAP, og han hadde heller ikke kjent noe ennå, så da gadd ikke jeg prøve TAP også. Prøvde heller match på andre siden, og der var det littegranne å fiske etter iallefall. Noen morter fra 30 til 100 gram.

Mens jeg fisket etter mort på andre siden så kastet jeg lauefòr og loosefeedet etter laua hele tiden. Lauene er nok her et sted, men ikke kommet inn ennå. Så at brodern fikk ei og anna laue oppe på kanten sin, men ikke mere en 1 i minuttet eller noe. Og laua er sikkert ikke mere en 7-10 gram, så jeg holder meg fint forran med å plukke en mort hvert 3-5 minutt.

Etterhvert fikk Riivo på kanten ei lita brasme, og ei til. Prøvde å skyte en ball for å lage litt lyd, og da kanskje brasma kommer opp til meg. Men merket at det ble dårligere når jeg skøyt i en ball. Så også at Riivo kun hadde fòr i feederen på kanskje hvert 5te kast. Så han også hadde funnet ut at fisken skygget unna når man la i fòr. Men litt må man jo legge i for å prøve å holde på den fisken man har.

Riivo fortsatte å dra en og annen brasme og dro mere og mere ifra. Var små dem han fikk, men alikevel store nok til å dra ifra meg selv om jeg plukket ok med mort. Finn, Dag E, Fjellis fikk vel ikke fisk første timen. Odd H fikk en og annen laue. Så etter 1-2 timer så ledet Riivo forran meg og brodern på 3je.

Ut av det blå fikk jeg ei brasme på matchen. Og den var nok rundt kiloen i tillegg. Dem Riivo fikk så ut til å ligge fra 4-6hg. Skulle jeg ha noen sjans må jeg attackere. Byttet til bolo med mark på. 3-4 kast, men ingenting. Fòret et par baller, og gikk inn for å prøve laua litt. Var noen lauer der nå, men nesten umulige å kroke. Fisket med en 20-krok, så fisket iallefall smått nok. Prøvde med pinkies istedet for maggot, men hjalp ikke. Var slik at jeg kunne bomme på 10 napp på rad, så brått fikk jeg 3 lauer på 3 kast, så bommet jeg på 6-7 napp igjen. Følte jeg ville bygge mere vekt med å fiske match etter mort, så byttet til det igjen. Mulighetene for bonus på match er jo også mye større en på lauefiske.

Var fortsatt en og annen mort der, men virket som dem 2 fòrballene jeg skøyt ut heller hadde gjort det dårligere en det var fra før. Men fikk da en og annen som sagt. Etter en stund så fikk jeg ei brasme til, også den ut av det blå følte jeg. Byttet ikke til bolo med en gang denne gangen. Tok 2-3 kast til med matchen. Men ikke noe eller mort som resultat. Byttet da til bolo, og kroket ei brasme til som datt av etter 2 sekunder. Aiaiai. Surt. Ut igjen, men fikk kun ei lita flire. 3-4 kast til uten noe livstegn. Tilbake på match. Fikk vel kun 1 mort på 30 min nå, så hadde nok fòra ihjel plassen, selv om jeg nesten ikke hadde fòra. Riivo nærmet seg 15 brasmer, så kunne bare glemme å vinne idag.

Følte jeg hadde full kontroll på brodern og resten. Brodern hadde vel over 150 lauer tippet jeg, men mine 40 morter og 2 brasmer skal veie endel mere en 150 lauer. Odd H hadde fått en fetmort på feeder, og vet han hadde noen lauer han også, men følte jeg hadde kontroll som sagt. Finn Erik hadde fått igang en kortplass, der han raskt plukket 25-30 morter, men den døde ut for han igjen. Jeg prøvde kortplassen min i 2 min, men ikke et napp.

Så siste 20 minuttene så valgte jeg å fiske laue. Hadde fòret etter den hele tiden, så så dem sto der. Var vel bittelitt bedre etter dem nå, men fortsatt ikke så bra at jeg hadde klart mere en litt over 100 i timen tror jeg.

Endte på 86 lauer i tillegg til mine 2 brasmer og 41 morter. Tippet på rundt 5 kilo.


Riivo hadde kommet ut av tellinga sa han, men jeg hadde holdt telling på han, og tror han hadde 16 stk. Noen små, men noen 7-8hg også, så tippet han hadde 500 gram i snitt. Og da har han vel ca 8 kilo. Han kom da til å vinne vår seksjon, og antagelig hele stevnet. Svein hadde vært og gått tur nede hos oss en par ganger og rapporterte om lite fisk mellom kjærra. Ingen brasmer så langt. Når det gjensto 1 time så hadde Eskildsen på oppstrøms kant fått 2 brasmer på 2 kast, så han er isåfall den eneste som kan true Riivo.

Startet å veie her nede hos oss. Riivo på nedstrøms kant hadde 7980, så ikke helt borte i natta at jeg tippet han hadde 8000 gram. Hehe. 


Tippet litt feil på meg selv, men ikke så mye da. Veide inn 4720. Mortene var nok litt mindre en jeg trodde da.


Finn plukket 1490 gram på denne korte plassen sin på relativt kort tid. hadde fisket hold seg litt lenger for han, så kunne det blitt bra. Dag E hadde lite. Odd H hadde fått den store morten på feeder samt litt annet rask og veide inn halvpene 1950 gram. Brodern hadde 199 fisker. Stort sett laue, men også en 10-15 småmort og flirer som bonuser under lauefiske. Han håpet på 2 kilo men var langt fra sikker. Jeg sa at snittet på laua fort bare er 7 gram, og 200 lauer er da 1,4 kilo + noe småmort etc så kan det vel bli 1,6-1,7 kilo. Kan bli hardt å slå Odd H. Viste seg å stemme bra det også, for brodern sine fisker veide kun 1560 gram. Så da fikk jeg en 2er og brodern en 4er. Da tok jeg da litt innpå i GP-serien totalt, men hadde sett mye bedre ut om jeg hadde vunnet. Brodern har jo 3 stk 1ere, så blir vi likt på poeng så kan han fort gå forran på bedre plassiffer. Jeg har jo bare en 1er i årets GP-serie.

Fortsatte å veie andre seksjonen. Svein hadde lite. Leszek hadde forsåvidt også lite, men han, i likhet med Odd H hadde fått en kladdmort, og det hjelper jo på vektmessig. Er kule disse store mortene, så måtte ta bilde av Leszek med den.


Andrzej hadde litt i likhet med Finn fått igang litt mortfiske på relativt kort TAP. han veide inn småpene 2,6 kilo. Tonje hadde også fått lite idag. Jonny på bortsiden av kjærret hadde fisket bra så det ut til. Gått etter laua og hadde noe mort i tillegg. Han veide inn 2840 og tok ledelsen på seksjonen. Eskild da, hadde han fått bra siste timen? Nei, kun fått ei brasme til, så han endte opp med 3 brasmer og ei lita flire, samt en micromort. Så totalt 5 fisker på 4 timer.Snodig at det ikke var mere fisker der. Mulig han kun hadde sittet på feeder, for Jonny bare 15-20 meter unna hadde jo over 300 fisk. Uansett, Eskild sine fisker veide 2290 og han ble nr.3 på denne seksjonen med det.

Resultater fra dagen: http://gabloggen.blogspot.no/2016/09/2016-09-18-resulater-gp-nr7.html

Jeg er egentlig veldig fornøyd med dagens fiske. Syns jeg fisket bra. Fikk iallefall bra til matchen på andre siden. 43 fisker der, og var vel ingen andre som hadde i nærheten av det antallet på andre siden idag. Mulig fordi jeg satt nest nederst, men det vet man jo ikke. Ikke lett å trekke brasmene fra kanten og opp til meg når man kun ødelegger med å fòre. Hadde jeg gått ennå hardere til tidlig så kunne jeg ha drept swimmen før og fått ennå mindre. Da hadde jeg kanskje klart en 2.plass med lauefiske uansett, men det vet man jo heller ikke. Plutselig kunne jo også noen andre fått brasme, og da hadde det ikke holdt med lauefiske heller. Mange avveininger man må ta på en dag på seatboxen.

Sånn i kampen om seieren i GP-serien så nærmet jeg meg brodern litt, men samtidig kommer Jonny og Odd H bakfra. brodern leder på 12 poeng, mens vi 3 andre har 18 poeng.

Om jeg klarer å vinne dem 2 siste, og brodern scorer 2+3 så havner vi likt etter 6 stevner, da teller stevne 7, der er vi også like, stevne 8 har jeg 6+1 og han 4 så da går han forran meg. Så om jeg vinner begge, så må brodern score 3+3, da først kan jeg slå han. Ser ikke lyst ut. Tommy skal stryke en 4er og en 3er.

Mot Jonny så ser det ut som følger: Om jeg vinner begge, og han scorer 1+2 så havner vi likt, og også like plassiffer. Når vi da ser på stevne 7 så har han en 5er og jeg 3er, så da vil jeg isåfall gå forran. Men skal vel litt til om jeg scorer 1+1 og han 1+2, så får regne på nytt på dette etter stevne nr.8. Jonny skal stryke en 6'er og en 5er mens jeg skal stryke en 7er og en 3er.

Mot Odd H så ser det slik ut: Om både jeg og Odd H vinner våre seksjoner siste helga så er jeg 1 poeng forran han totalt.

Alt å fiske for siste GP-helga altså. Oppgjørets time er 1.oktober i Rakkestadelva, Bjørnstadstrekka og 2.oktober Aremarksjøen ved Strømsfoss.

Stillingen i GP-serien etter 7 av 9 stevner: http://gabloggen.blogspot.no/2016/09/2016-09-18-stillingen-i-gp-serien-etter.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment