Totalt antall sidevisninger

torsdag 2. februar 2017

2017-01-29 Nc nr.4 - Steinsfjorden

Da var det NC igjen. Nr.4 av 6. Fra før hadde jeg med meg 4.plassen min fra Skumsjøen, ellers hadde jeg "kun"en 13 plass på Storsjøen, så skal jeg klare Nordisk i år så burde jeg absolutt klare å fiske til meg en topp 5 idag. Ellers er jeg avhengig av 2 stk topp 5 på siste 2 stevnene.

Steinsfjorden har jeg jo vært mange ganger før. Har endel plasser jeg kjenner til, men dem ligger ganske lang fra hverandre. Noen ganger er det ordentlig pimpelfiske på sjøen, og det er vel dem gangene jeg har min fordel vil jeg si. Om bettet er slik at man må fiske med tafs eller myska så er jeg ikke i mitt ess iallefall.



Stakk til samme plassen som jeg fisket meg til en 9.plass på NM i fjor. Hadde bestemt meg for å dra et annet sted om det skulle bli 25-30 stk der, men når jeg sto klar så telte jeg 19 stk, og ettersom plassen er ganske stor så valgte jeg å bli.

Dagene inn mot konkurransen hadde jeg hørt rykter om at det var plasser på sjøen som var veldig oppborret, og fikk jo det bekreftet. Plassen jeg nå startet var helt teppebomba med hull, dessverre. Var en god del 130mm hull, så er nok utlendinger som har borret en god del av hullene, men sikkert noen trenende konkurransefiskere også. Var vel et område på 30x150 meter som var helt sønderborra. 5 meter mellom alle hullene. Og selvsagt var jo disse hulla på den absolutt favorittplassen min på denne plassen.

Startet i nordenden av alle disse hulla. 30 meter fra Tom Erling. Fikk en hektosabbor i andre hullet på pimpel, og fikk en til når jeg testet myskaen. Ikke et godt tegn, for er dem i støtet så skulle jeg fått begge på pimpel. Borret meg ut på litt dypere vann. Fikk en og annen, men var småfisk, så stakk sørover og litt grunnere igjen.

Kaspersen kom meg i møte fra en annen retning på samme plassen, samme gjorde etterhvert Gilbu. Jeg hadde vel 10 fisker nå, og Kaspersen kunne fortelle om kun 4 fisker. Fant en og annen fisk her og der, men stort sett i ytterkant av dette oppborrede området. Tyder på at plassen ikke hadde fått ladet seg opp igjen etter folk har tømt plassen.

Etter ca 1 time så så jeg at Kaspersen og Gilbu ble sittende mere rolig på yttersiden av der jeg dreiv. Ute på så si uborrede områder. Borret meg i retning Gilbu og traff brukbart med fisk når jeg var på 15 meter på skrå bak Gilbu. Plukket vel kanskje 20 fisker i ene hullet der, og ca halvparten var over hektoen. Mistet også en fisk på mellom 0,5 og 1 kilo et par meter under hullet. Jævlig surt.

Tom Erling kom tilbake etter å ha borret lengre sør en stund. Han hadde fortsatt dårlig sa han. Hadde møtt på Christer og han hadde forlatt denne plassen etter ca 1t 15 min, og hadde da 14 fisker. Jeg hadde selv vurdert å stikke, men nå i time 2 så traff jeg jo nok til at det var interessant å bli. Fikk vel kun 1 kilo i time 1, men var nok oppe i ca 5 kilo nå etter 2 timer. Hadde fortsatt håpet om 10+. Og følte ikke det var en slik 15+ dag på Steinsfjorden idag.

Etter å ha bommet litt i starten på time 3 så valgte Gilbu å stikke til en annen plass på sjøen. Kaspersen ble sittende å myske, og plukket greit med fisk. Men går jo relativt tregt med myska på dette dypet vi satt da. Jeg mysket litt selv i dem hullene jeg hadde fått greit i time 2. Men etter å ha fått 1 sik på 6 hg, 6-7 morter på 2-4 hg og kanskje bare 4-5 abborer på rundt 1 hg så startet jeg å jage opp ny fisk istedet. Var rett og slett for mye mort syns jeg. Hadde vel kanskje 2 kilo i time 3.

Ble endel bomhull i siste timen, men fikk da en og annen fisk også. men ble vel ikke mye over 1 kilo siste timen. Endte på 88 fisker og tippet det var rundt 7 kilo. Dessverre altfor dårlig er jeg redd for.

Tok følge med Tom E på vei inn, og han trodde han hadde max 5 kilo. Tok igjen Jan Morten på vei inn, og han hadde 70 fisk og ca 8 kilo tippet han. Så andre personen jeg prater med slår meg antagelig. Det er ikke noe godt tegn.

Kom inn, og så at det var mange småslunkne poser i veiekøen. Mye poser på 3-4 kilo. Men så jo selvsagt noen større poser også. Kjelland så jeg hadde mere en meg. Remi hadde også en fin pose. Så at Jim kom inn igjen og han bar tungt. Tok opp sekken og han hadde truffet klockrent med storabbor siste timen. Bare sånn kladd på 4 hg til 1 kilo. Han tippet han hadde 12 kilo siste timen. Wow. Men den gutten jobber knallhard for å finne sin egen fisk, så han fortjener å treffe innimellom. Christer kom også nå, og som vanlig så hadde han mere en meg.

Viste seg at mine 88 fisker veide 8080 gram. Såvidt jeg klarte å få med meg var vel det mest i det området av sjøen jeg satt. Tom E hadde 5260. Jan Morten som satt et stykke unna meg, men egentlig samme plass hadde 7640. Schjager var bare 200 meter unna meg hadde 7630. Gilbu hadde 7470. Kaspersen hadde 5810.

Dagens vinner ble Jim med 15.040 gram. Nr.2 ble Bjørnstad med 12.090 gram. Sønnen hans hadde også bra med 6350 gram. Nr.3 totalt ble Christer med 9.760. Så han gjorde da antagelig rett med å stikke, for han fikk jo en bra plassering. Mulig han skulle klart 9,7 der han startet også, men det får man aldri vite.

Jeg selv havnet på 9.plass idag. Brukbart med tanke på at det var med 146 deltakere, men alikevel litt for dårlig med tanke på en plassering for å klare å ta meg ut til nordisk. Så da MÅ jeg levere neste helg på Goksjø, og siste stevne på hjemmebane på Lyseren.

Fullstendige resultater fra dagen finnes her: http://www.oslosportsfiskere.no/isfiskeresultater/Steinsfj290117.htm

Stillingen i NC-serien finner dere her: http://oslosportsfiskere.no/index.php?obj=isfiske&act=resultater&men=10&sub=

Var jo KO-stevne idag også. Fikk tidlig høre at Thomas og Odd H hadde dårlig. Sjekket med Hovde, og han hadde også mindre en meg. Og hadde også sneket meg forran Benterud, så da visste jeg at jeg var videre til ennå en runde i KO-cupen. Det var morro. Christer vant runden og vant pilken fra Kaj Hagström.

Hvilke 4 som gikk videre, og hvilke som ble knocket finnes her: http://gabloggen.blogspot.no/2017/01/2017-01-29-runde-4-ko-cupen.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment