mandag 13. februar 2012

2012-02-12 NC nr.6 - Akersvannet

Da var NC nr.6 unnagjort også. Arrangert av SFK Pimpel Sør. Konkurransen skulle egentlig gått av stabelen på Hallevannet, men grunnet dårlig is så ble den altså flyttet til Akersvannet.
Fikk tak i dybdekart over sjøen, og så meg ut en 2-3 steder som så fine ut.

Ble i forkant fortalt at det mest sannsynlig ville bli pimpelfiske, og det liker jeg jo. Tok med et par tafs-stikker for sikkerhets skyld, men la igjen myskastikkene hjemme. Hadde litt pinkies med meg, og kjøpte meg en boks med mygg av Thomas. Kjekt å ha om det skulle vise seg at det ikke blir pimpelfiske alikevel.

Gikk ut på isen og tuslet bort til plassen jeg hadde sett meg ut. Runar, Finn Erik og Tom Erling begynte på samme plassen. Vi 4 borret bortover på det platået vi startet på, men ikke kjent en fisk på første 45 minuttene. Så en som satt inne ved land, langs sivet, og så ut til at han fikk litt fisk.

Runar gikk først inn, og jeg så han fikk fisk på tafsen. Jeg hadde pimplet 1-2 minutter i et hull 20 meter fra sivet, uten å kjenne noe. Slapp ned tafsen, og det kom 3 abborer rimelig kjapt. Tok der og da avgjørelsen at abboren ville absolutt ikke ha pimpel i dag. Fikk meg en liten nedtur da. Men det er bare å bite tenna sammen å jobbe på.

Plukket litt fisk her og der. Enkelte bomhull, enkelte hull med 1-2 fisker i og noen få hull med ca 10 fisker i. Virket helt tilfeldig hvor disse hulla med 10 fisk i var. Kunne like godt være et nytt hull midt imellom 2 gamle hull, eller et gammelt hull.

Fikk ikke noe god følelse, men ble truende i samme område hele dagen. Bjørnstad kom forbi når det var igjen ca 30 minutter. Han skulle inn å klargjøre innveiingen. Han tippet han hadde 7-8 kg (noe som senere viste seg å være 9,1 kg) og da visste jeg at jeg hadde gjort noe feil. Fisket dårlig, fisket i feil område, brukt feil agn… Ikke vet jeg.

Gikk slukøret inn igjen og viste at da var muligheter for nordiskplass i år var utenfor rekkevidde.

Neste jeg prater med er Hønsen, og han hadde sittet i nærheten av Bjørnstad, og han tippet også at han hadde ca 8kg.

Jeg endte opp med 4400 gram fordelt på 94 fisker = snitt 46,80 gram

Det ga en 23 plass i HS.

Christer hadde jaget på med pimpel hele dagen, og hadde fått ennå mindre en meg. Rune hadde også gått og fisket med pimpel, og han fikk rett over 10 kg og bare noen gram bak totalseieren.

Dette forteller meg vel egentlig at både pimpel og tafs fungerte, bare man var i rett område. Noe jeg helt klart da ikke var.

Må få legge til at SFK Pimpel Sør hadde et premiebord med veldig fine premier. Verdi på premiebordet var vel på 40.000 kr. Tonje som vant dameklassen idag ble premiert med ei fluestang til over 2500 kr. «Problemet» for hu er jo at fluefiske ikke interesserer henne. Så selv om premien har en høy verdi så får ikke hun personlig noe ut av den. Så da er det 2 valg: 1. Selge den til noen som driver med fluefiske, men det medfører jo litt jobbing. 2. Kaste den i søppla. Heldigvis driver bror min litt med fluefiske, så da sa han at han kunne kjøpe den til en redusert pris. Er jo litt synd og bare kaste en slik stang også. Men hadde ikke brodern ville kjøpt den, så hadde vi kastet den.

Det hadde vel ikke hjulpet så mye om det hadde vært isfiskegavepremier i stedet for fluefiske. Jeg vant en Abu pimpelstikke på Skjeklesjøen forrige helg. En slik grå og orange med skikkelig fin rykkfiskebøy på. Sikkert dyr og fin den. Men for meg så gikk den rett i søppla.

Magnor Glassverk er sikkert også fint for noen. Men jeg har ALTFOR mange vinglass, fat, shotglass etc Og i tillegg så er det forskjellige motiv på alle sammen. Elg, Hjort, Abbor, Hare, Landskap….

For meg er det Raufjøringen som har ordnet dette med premiering best. Gavekort på Intersport. ALLE klarer å finne seg noe dem faktisk ønsker på Intersport. Det beste hadde vært pengepremier, men det er vel ikke lov i nisseluelandet Norge.

Jeg fikk ikke med meg om det var utnevnt noen jury i går. Ref NJFF’s regelverk skal det være jury på NC-stevner. Men når det er sagt, så har vi alle ansvar for å passe på hverandre.

Hørte om en som tømte ut fisken sin i snøen utpå isen i går. Kanskje ingen big deal det, men alle bør tenke på at dem vil nok bli litt ugglesett om dem gjør det. Mange vil da tenke «dette gjør han bare for å kunne få med litt ekstra snø i innveeingsposen». Ikke vet jeg hva som veier mest av:

-Telle fisk fra snøen, og mulig få med noen gram med snø

-Tømme fisken rett fra dunken og oppi posen, og få med seg alt slim som danner seg i bunnen av dunken.

Ville bare nevne det, så folk er bevisste på hvilke valg dem tar.

Og når NJFF’s regelverk skal revideres igjen vil jeg legge inn forslag om at rist SKAL brukes på NC-stevner.

Og en siste ting fra i går.

Var noen polakker som fisket i det området jeg var. Dem tok med seg matfisk, om dem fikk noen, men dem la også fra seg levende abbor rundt hullene. Fisk fra 10 gram og den største jeg så var på ca 100 gram. Lå stort sett 1 eller 2 abbor rundt hullene, men ved et hull lå det 10-15 fisker, og blant annet den på ca 100 gram. Når sluttskuddet gikk, så tok jeg meg tiden til å slippe ut de polakkabborene som levde og så fine ut. De som hadde fryst i hjel kastet jeg inn i skogen. Men det var ingen hull det lenger lå 10-15 fisker ved. Hvor ble det av dem???? Polakkene hadde gått, så var ikke dem. Tror jeg vet hva som skjedde, men valgte å ikke gjøre noe mere med det. Ville vel kun blitt påstand mot påstand.

Jeg er jo så godtroende at jeg mener at INGEN jukser, inntil det motsatte eventuelt blir bevist. Men jeg legger ned masse tid og penger i hobbyen min, og ville blitt UFATTELIG skuffet om noen jukset. Man hører jo stadig vekk om disse som teller fisk i snøen (jeg sier ikke at dette nødvendigvis er juks), har hørt ved en par anledninger at det har blitt funnet hork i poser ved kontroll etter premieutdelingen og arrangementet er over, gule øyne på abboren, blylodd i magen på fisken…

La oss for guds skyld håpe at vi har en ren og fin sport. Og skulle det mot formodning finnes noen råtne epler i miljøet så håper jeg dem blir tatt og kan brenne i helvete i evig tid.

21 kommentarer:

 1. Helt enig i det med premieringa.
  Pengepremier hadde vært best.
  Sikkert fint for nybegynnere å få glass osv,
  men når man har drevet ei stund får man
  jækla mange av disse. Har ikke pakket opp noen
  de siste 2 sesongene jeg.

  Og, om det er noen som jukser, så er jo det dumt.
  Var jo ikke i nærheten av noen polakker, så
  jeg så ikke den episoden, men....
  Enig i det med rist på NC konker værtfall

  SvarSlett
 2. Jury glemte vi rett og slett, så tar selvkritikk på det... Sånt skal ikke skje!
  Når det gjelder premier så er jo det et interessant tema. Det vil alltid være sånn at noen blir fornøyd og noen skuffet over premiene, uansett hva man velger. Pengepremier er jo som kjent ikke tillatt i Norge, så det er utelukket. Jeg er ikke sikker på hvor mange som synes det er veldig spennede å få tilbake startkontigenten pluss litt til i premie heller. Gavekort på Intersport er jo en lettvind og grei løsning. Men igjen, hvor artig er det å få et gavekort som man kan bytte inn i et par polvotter på Intersport? Vi har vurdert det sånn at det kanskje er bedre med en premie til verdi av et par tusenlapper enn et gavekort på et par hundre. Men for klubbkassa hadde det helt klart vært lønnsomt å valgt gavekort...
  I forhold til fisken du så liggende på isen, er det selvsagt veldig trist om noen av deltakerene har falt for fristelsen, og plukket opp disse. Men i likhet med deg så er jeg godtroende og velger å tro at dette ikke har skjedd.
  Er også enig i at man bør innføre en regel om bruk av rist på NC-stevner!

  SvarSlett
 3. Premiering er alltid problematik i de fleste konkurransetyper. Vi har hatt det samme under havfiskekonkurranser, og de fleste er lei pokaler og glass.De fleste er mest fornøyd med premier relatert til det man driver, evt. gavepremier. Klubbene kan forsåvidt velge selv hva man satser på , men ikke hva andre bedrifter sponser til premiebordet .Hva med å premiere bla. med å dekke utgifter med konkurranse inmelding?

  SvarSlett
 4. God kveld Odd H, Thomas og Martin. Takker for at dere er innom bloggen og kommenterer.
  Har pratet litt rundt med diverse folk om premier. Magnor glassverk er en gjenganger, og følgende folk vet jeg ikke engang tar dem ut av pakka: Odd H, jeg, Tonje, Jim, Kjersti, Christer, Runar, Finn Erik etc etc. Hva er da vitsen spør jeg. Kunne ikke vi da like godt gått frem, sett ut mot forsamlingen, mottatt applaus, bukket og takket for applausen og stilt oss tilbake på plass. De gangene jeg faktisk VIL ha premie er da jeg kommer topp 3 på FM-NM-NC. En liten medalje med inngravert årstall og hva det er (FM-NM-NC). Forresten ikke så nøye med FM heller. Med et så lite miljø som vi har blitt syns ikke jeg det er noe gjevt å bli fylkesmester…
  Thomas: Jeg sier det igjen. Premiebordet deres på Akersvannet er vel det beste jeg har sett i år. Er vel bare et stevne i året som er «bedre» og det er vel Nordbytjernet som har Villmarksbutikken sterkt i ryggen.
  Gavekort på Intersport. Det er en dårligere butikk for klubben en Magnor. På Magnor kan du kjøpe et shotglass for 65kr eller noe. Utsalgsprisen i butikken er på 135 kr tror jeg, så verdien på premien er da høyere en påmeldingavgiften og dermed ansett som ok. På Raufjøringens gavekort, så må vi betale 150 kr for et gavekort på 150 kr. Så dette er da lagt ifra noe klubben gjør for å tjene penger. For vi taper penger i forhold til å premiere med Magnor.
  La oss si at om alle klubber som arrangerer hadde valg gavekort fra Intersport. Og la oss se på Odd H som eksempel. Han har totaltplasseringer 3-1-3-3-5 på NC’er i år. I gavekort tipper jeg det hadde vært 400kr+750kr+400kr+400kr+300kr. Det blir til sammen 2250 kr. Han kunne da kjøpt seg ei knallfin jakke, eller 2 år forbruk av raggsokker, eller en sovepose, eller et par ski, eller joggesko etc etc. For meg rager det i alle fall skyhøyt over Magnor eller flustenger eller Abu pimpelstikke (huggpilk-stikke).
  Martin: Hva mener du med «Hva med å premiere bla. med å dekke utgifter med konkurranse innmelding?»

  SvarSlett
  Svar
  1. Starter med å si at det er flott at dere som skriver deler med oss andre hva som skjer der uten på isen . Dere er flinke rapportere :)og tilbakemelding fra oss via kommentarer er det minste vi kan gjøre for å vise takknemlighet :)

   Det jeg mente er at en måte å premiere kan være for eks. å dekke påmeldingsutgifter til flere andre konkurranser eller evt. NM.

   Jeg har ikke engasjert meg mye i sponsing av konkurranser, bortsett i fra NM, men kan ikke skjule at dere som konkurerer på isen har stor betydning for min bedrift . Derfor, og etter å ha pratet med sjefen ;)har jeg tatt den avgjørelsen med å stille med 1stk "Elite Original" til vinneren totalt i alle NC stevner som er igjen.Det er det minste jeg kan bidra med :) Da må de ansvarlige ta kontakt med meg. Skal selv sjekke terminlisten for å reservere rett antall.

   Slett
  2. UPS! Det er bare 1 NC igjen . Da skal jeg sende 1 stk. til klubben som arrangerer. Er det noen som har kontaktperson ?
   Til 2013 sponser jeg 1 stk. "Elite Original" til total vinner uansett klasse i hver NC stevne. Håper i hvertfall at det hjelper litt på premie side :)

   Slett
  3. Veldig bra, Martin!
   Kontaktperson for NC på Aremarksjøen:
   Runar Haug 995 43 021

   Slett
  4. Tusen takk Martin.
   Gavepremien vil bli veldig godt mottatt av arrangørene. Og skulle det være en som vinner ei slik stikke som ikke vil bruke den, så er den jo veldig lettsolgt til noen andre i miljøet. :)

   Slett
  5. Takk for kontakt nummer Thomas. Da er stikka på vei til Runar. Spennende å se hvem som vinner :)
   Kommer forresten og etter hvert som jeg får bedre kapasitet , til å informere litt mer om hva som kommer fra min side på Lopez Design FB side.
   Mye spennende isfiske godteri til neste sesong :)
   Made in Norway, selvfølgelig.

   Slett
 5. Jeg sier ikke at deres klubb velger gavekort i stedet for Magnor for å tjene penger, Niklas. Det jeg mente var at vi hadde tjent penger på å valgt gavekort på Intersport i forhold til premiene vi kjørte nå. Dette er ikke utstyr vi får "kastet" etter oss av sponsorer. Det aller meste er kjøpt, men til redusert pris. Ellers hadde det ikke vært mulig. Men dyrt blir det for klubben uansett, ikke en krone overskudd på påmeldinga. Men litt på loddsalg, kiosk og tipping av vekt...
  Helt enig i at Odd H hadde fått seg en fin ting på Intersport hvis alle hadde kjørt gavekort. Men, han har en utrolig rekke bra plasseringer i år! Og da synes jeg ikke 2250kr er allverden likevel. Til sammenligning så fikk Frank H en fiskevest til 1700kr for sin 11. plass på Akersvannet. Men jøss, er ikke noe problem å ha noen gavekort fra Intersport liggende for dem som vil ha. Skal like å se den som velger et gavekort på 100-750kr i stedet for fiske/turutstyr i prisklassen 1000-3000kr...
  Det vil nok uansett være uenighet om hva som er bra premier på konkurranser, og det er vel heller ikke pga premiene at man deltar på konkurranser? Vi har valgt å kjøre bra premier fordi vi ikke har som mål å tjene masse penger, men vil gjerne gi noe igjen til de som møter opp. Målet er å arrangere konkurranser hvor folk trives. Om noen blir lei seg fordi de får en fluestang til 2500kr i premie, så er jo det synd...

  SvarSlett
 6. Jeg sier det igjen Thomas. Akersvannet er det beste premiebordet jeg har sett i år.
  Det som er bra med måten dere skaffer premier er at dere får kjøpt ei fluestang til utsalgspris 2500,- til kanskje 1000-1500,-. Så deres premiebord til 40.000,- har dere kanskje betalt 20.000,-.
  Det blir samme prinsippet som med Magnor Glassverk. Et shotglass til utsalgspris 135,- får man kjøpt 65,-. Så man kjøper da kanskje inn premier for 5000,- og utsalgsprisen på de premiene er på kanskje 10.000-12.000 kr.
  Med gavekort, så kjøper man inn gavekort for 10.000 kr, og det er kun verdt 10.000 i butikken.
  Fordelen med gavekort er at man kan kjøpe seg det man ønsker og trenger innenfor et veldig stort utvalg.
  Hadde vi klart å få kjøpt et gavekort med verdi 1000,- for 500,- så hadde det blitt veldig bra.

  Tenkt eksempel:
  100 deltakere, 100 kr i påmelding. Det gir 10.000 kr inn. 10.000 inn betyr at man kunne gitt 20.000 ut i gavekort.

  Premiere 25 deltakere:
  1.plass 3600
  2.plass 3000
  3.plass 2000
  4.plass 1500
  5.plass 1200
  6.plass 1000
  7.plass 800
  8.plass 700
  9.plass 600
  10.plass 500
  11.plass 480
  12.plass 460
  12.plass 440
  14.plass 420
  15.plass 400
  16.plass 380
  17.plass 360
  18.plass 340
  19.plass 320
  20.plass 300
  21.plass 280
  22.plass 260
  23.plass 240
  24.plass 220
  25.plass 200

  I dette eksempelet hadde da Odd H vunnet gavekort for 10.800 kr.

  Du hadde da vunnet gavekort for 9380 kr.

  Og Tonje blir ikke lei seg av å vinne ei fluestang til 2500,-. Hun får sikkert solgt den for 1000,- norske blanke riksdaler. Og det betyr at det er det klart beste premien hun har vunnet i år. Det medfører bare bittelitt jobb for å selge den.

  SvarSlett
 7. Moro med premie diskusjon dette er virkelig på tide.

  Regnestykket ditt blir ikke helt riktig Niklas, du må huske på at vi har flere klasser. Dette gjør at det blir flere førstepremier, og det bør ikke være alt for stor forskjell på klassevinner. Samt at vi premierer totalvinneren med 750,- ekstra (i tillegg til klasseseiern på 500,-) Med utregninga/excel-arket til klubben bruker bruker vi ca 75-80% av startavgiften til premier. Denne diskusjonen har vi i styret i Raufjøringen hatt gående i ca 3 år, men vi har til nå ikke funnet ut hva som er det beste, men vi tror at en form for gavekort er det beste. håpet var at flere klubber begynte med det samme, men hittil er vi alene. Den eneste måten for å få et bedre tilbud på gavekort er å binde seg til en bestemt butikk noe som blir vanskelig for deltakerne som er spredd over hele Østlandet.

  SvarSlett
 8. Glemte en ting, startkontigenet på helgens stevne var ca. 11900,- så Thomas har gjort en helt utrolig jobb med og få premier for 40000,- (han sier selv at han ikke har overskudd på påmeldinga) Pimpel Sør må ha noen utrolige gode avtaler med butikken/ene, selv om de får noen enkelte gaver til premier.

  SvarSlett
 9. Helt riktig Dag Even, det er alle klassene med få deltagere som "koster" mest. Ellers enig i at HVIS man hadde fått gavekort til halv pris så hadde det vært gunstig! Nå er det jo ikke sånn at vi absolutt må kjøre med lignende premier på fremtidige konkurranser, vi er åpne for forslag. Hvis det er sånn at folket vil ha gavekort, så skal de selvsagt få det. Har vært inne på tanken med gavekort fra Ødegård eller Gunnar, men jeg har ikke snakket med dem om det. Hvis de er interessert, kunne det vært en idè? Da får i alle fall folk premier som er relevant til det vi driver med...

  SvarSlett
  Svar
  1. Har såvidt pratet med Ødegård om dette, og han er selvsagt intresert. Hvilke priser vet jeg ikke ennå, men at det er bedre priser en Raufjøringen har klart å få med Intersport så langt er helt sikkert.
   Er rimelig sikker på at Gunnar også hadde likt dette. Men ikke så kult om dem underbyr hverandre for å få knekt den andre parten.
   Så jeg hadde vel sett for meg at man kjøper gavekort for like mye hos dem begge. Skal man ha gavekortpremier for 20.000 kr til en konkurranse, så kan man kjøpe gavekort for 10.000 hos hver av dem.

   Slett
 10. Høres fornuftig ut det, Niklas! Er absolutt noe vi må se på, og diskutere videre.

  SvarSlett
 11. Ikke bare får vi premier som jeg tror ALLE vil bli fornøyd med, men i tillegg så gir vi noe tilbake til de selgerene som stiller opp hver eneste helg på våre konkurranser. Ja, dem tjener penger på det, men dem gjør også livet vårt mye enklere. Tenk om hver og en måtte ha bestilt seg fjærmygg over nettet, og fått sendt det i posten noen dager i forvegen av et stevne. Fryst ihjel, kokt... Hadde nok blitt endel utfordringer for hver og en av oss da. Deilig å komme på stevne og få kjøpt mygg som er nysollet kvelden i forvegen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Syns det er en fornuftig tankegang dette med å bruke Ødegård og Gunnar- Det er ganske mye som disse gutta må ordne for å stille i de fleste konkurranser :) De leverer tross alt varer som de fleste trenger og gavekort hos dem hadde de fleste likt .Jeg tror det hadde blitt mindre behagelig for de fleste om de går lei...

   Slett
 12. Må først berømme Thomas og gjengen for et fantastisk premiebord på akersvannet.
  En ting som kan gjøre premieringen bedre er også hvis klubbene rundt omkring ikke er så grådige og på død og liv skal tjene mest mulig penger på å arrangere konkurranse. jeg syns ihvertfall at 100% av startavgiften bør gå tilbake til premier. Som et eksempel sier Dag Even Raufjøringen går for 75-80% tilbakebetaling på startavgift.Med 100 deltakere som betaler 100 kr alltså 10000kr inn. så går 7500-8000 ut igjen til premier. Det betyr 2000-2500kr overskudd på startkontigent. Pluss kiosk og lodd vil dere sitte igjen med mellom 5000-10000kr i overskudd avhengig av hvor mye andre utgifter det er til snømåking etc. Hva med da å halvere overskudde og gi det ut i premier. Da kan man premiere totalvinner mer og også nr2 og nr3 totalt. som vi gjorde på lyseren. Vi gikk i null på lyseren og det var inklusiv loddsalg for 2600kr, kiosken sto ikke vi for selv pluss at vi måtte betale 3000 for måking etc. Men vi arrangere ikke konk for å tjene penger heller, men for å gi tilbake til sporten vi liker og det er samme tankegang Thomas har og det håper jeg flere kan få også og ikke på død og liv måtte gå i overskudd.
  Husk Raufjøringen var et eksempel, har sett mye dårligere premiering andre steder. Blandt annet vant jeg en konk i fjor hvor jeg kun fikk et lite vinglass i 1premie. Å da skjønner man at de kun arrangere for å tjene penger. når 1pl har en verdi 100kr.

  SvarSlett
 13. Nicklas !

  Skicka mig en e-post så jag får din adress igen. Jag har en intressant pimpelfestival med STORA penningpriser på gång !
  Hae't Gött !

  SvarSlett
 14. Faen karer !

  Først må en jo få premie !!!!!

  Bra med en diskusjon rundt dette, men tror at vi aldrig greier å tilfredstile alles ønsker.

  Men jeg synes alle klubber skal sitte igjen med penger etter sine konkuranser. Dette er viktig for motivasjonen innad i klubben og klubben i seg selv. Men jeg er enig at motivasjonen for å arrangere skal ikke være mest mulig overskudd.

  I Raufjøringen har vi alltid et krav om min 20 % fortjeneste på våre stevner. Dette synes jeg er et greit og sunt overskudd.

  Jeg personlig tenker aldrig på premier, men blir veldig irritert når arrangøren gir søppel ut som premier. Slike arrangører blir vi lett kvitt ved å slutte å delta på disse stevnene.

  Finn E

  SvarSlett

Post Comment