Totalt antall sidevisninger

mandag 14. mai 2012

2012-04-13 GP nr.1 - Nitelva, Hellerud

Kjørte over Nitelva, Hellerud på vei hjem fra jobb på fredag, og da var den 0,5-1 meter høyere en normalt, og veldig kakaofarge. Var da litt redd for at det skulle bli et dårlig stevne. Etter at vi hadde fisket ferdig i karpedammen i Askim på lørdag, så hadde jeg lyst til å sjekke elva igjen. Så jeg heiv meg i bilen opp til Hellerud for å sjekke. Er jo bare 6-7 mil å kjøre, en vei. Er vel litt galskap, men men... Elva var da gått tilbake til normal vannstand for våren å være, samt at den hadde sin vanlige farge igjen.
Møtte på søndag morgen til strålende sol, men det var spådd en del vind utover dagen. Geir var tidlig på plass og tok seg av påmeldingen, og innmelding i internasjonal klasse. Jeg og Fjellis tok oss av peggingen. Alt var klart. Tok oppropet kl 08.50. Gikk kjapt gjennom reglene, og de 2 endringene som kom til regelverket på årsmøtet i februar. Vi ble også enige om å utsette 15 min ettersom det var så langt å gå ned til den nederste seksjonen. Så var det trekking. Jeg trakk peg 14. Den midtre seksjonen. Normalt der det er mest mort. På peg 13 hadde jeg Philip, og på peg 15 satt Rune. Fjellis satt på peg 12, i den bakevja nedenfor grasøya. Den peggen bruker enten å være knallbra, eller relativt dårlig. Krzysztof hadde nedstrøms kant på min seksjon, peg 18. På 17 satt brodern, og på 16 RM. Alle utenom Kirsti på min seksjon fisker i INT-klassen.

Kom meg til peggen, og rigget først opp TAP 13. 1 topp med 5 gram Cralusso, og en topp til med 2 grams Tigre for å drifte gjennom. Var for grunt nærmere inn, så satt ikke opp flere topper på TAP’en. Satte deretter opp 2,5 meter, 3 meter og 4 meter til evt laue. Satte også opp en 5 meter med 1,5 grams Tigre. Til kombinert mort og laue. Satt til slutt opp en bolo med 15 grams dupp som jeg loddet opp midt i elva.

Begynte å bære ned fòr og agn, og da fikk jeg dagens første nedtur. Sklei, og tok meg naturligvis imot. Problemet var bare kroppen min var på venstre siden av stanga, og høyrearmen havnet på høyresiden av stanga. *knaaaak* Del 6 knakk mot rolleren. Jaja, da var det bare å pakke sammen TAP’en igjen. Har faktisk 3 safetykit til stanga, men alle 3 lå hjemme. Fra nå av ligger det et safetykit i bilen på hver eneste tur. Brårigget da opp en 7 meter toppknytt som erstatning for TAP’en

Kl ble 11.05, og fòringen kunne starte. La 5 appelsiner med brasmefòr på 7 meter toppknytt, skaut ut 12 håndfulle på boloplassen, og startet å kaste lauefòr 5-6 meter ute.

Startet å fiske med 7 meter, og fikk noen gullbuster og småmort. Philip fikk omtrent samme antall som meg, men i stedet for gullbust fikk han stort sett mort. Rune fikk også litt fisker, også han stort sett mort. Hørte litt senere at Krzy hadde fått en 6-7 hg veder helt i starten.

Etter hvert ble det mindre og mindre gullbust, men kom litt mere laue, og de var faktisk større en gullbusten. Var aldri mye fisk forran meg, men plukket da litegran hele tiden. Etter en par timer klarte jeg å få laua inn på 5 meter toppknytt. Men fikk bare 8-10 fisk, så måtte jeg ut på 7 m igjen. Men hadde en 3-4 slike perioder der jeg hadde noen få lauer inne på 5 m.

Da det var igjen litt under 1 time, så knakk jaggu del 2 fra bunnen av på 7 meteren også. Jeg var nok litt vel brutal mot den tynne, pinglete Preziosan i den relativt sterke vinden. Da var det bare å pakke sammen den å hive den i gresset til etter konkurransen.

Da hadde jeg kun bolo og 5 meter igjen. Prøvde en par kast på bolo, men kjente ikke noe i den harde vinden. Så da fikk jeg prøve 5 meter igjen. Fikk noen lauer, men ble dødt igjen. Men etter ei stund kom det noen til. Siste 5-10 minuttene så så jeg at Krzy og Rune startet å få bra på 7 meter igjen, men jeg hadde dessverre ikke noen flere stenger. Så de siste minuttene var harde. Så andre fikk ganske bra, mens jeg selv blænket. Jaja, fikk bare håpe på at det jeg hadde fått tidligere skulle holde.

Sluttsignalet gikk, og jeg pakket ned alt carbonet, og gikk for å hente vekt og veiestativ. Fikk med meg Håvard på veiingen, og Geir var med for å skrive opp vektene. Veide kanalseksjonen først, og der stakk Magne Olav av med seieren fra oppstrøms kant. Tett fulgt av Runar på 2re, og Tonje på 3je.

Så var det min seksjon. Kirsti og Fjellis i bakevja hadde fått dårlig. Philip veide inn 3960 gram. Så var det min tur. Mine 196 fisker veide 5010 gram. Snitt på 25,56 gram. Nestemann var Rune, og han veide inn 2390 gram. Så RM på 1180 gram. Nedenfor RM veide brodern inn 3280 gram. Krzy på nedstrøms kant mente han hadde 50 fisker, samt den vederbuken fra starten da. Men når han dro opp nettet, så kunne jeg lett se at dette var mye mere en 50 fisker. Og at det var farlig nær vekta mi. Opp på vekta med veienettet, og den trakk vekta til 4690 gram. 320 gram klaring. Seksjonsseier!! Det var digg etter å ha knekt 2 stenger i dag.


Steinar på nederste seksjonen vant stevnet totalt med 10.140gr. Han hadde 4-5 vederbuk/brasmer samt en del grei mort på TAP. Odd Henning ved siden av Steinar hadde fisket laue, og han fortalte at han hadde hatt dem inn på 2,5 meter i 45 minutter. På de 45 minuttene anslo han at han fikk 3 kg. Resten av dagen måtte han fiske laua på 3 meter, evt fiske TAP etter mort. Odd H veide inn 6790 gram, og ble nr.2 totalt med det.

Fullstendige resultater kan dere se her: http://www.raufjoringen.no/nyheter/?idr=723

2 kommentarer:

  1. Gratulere med seksjonseieren Niklas! Moro m bra start på sesongen. Hvor er vm neste år? Raymond

    SvarSlett
  2. Takker. Godt med god start ja. Kjipern å knekke take-a-parten før start da. VM neste år går et eller annet sted i Polen står det på FIPS sine hjemmesider. :)

    SvarSlett

Post Comment