Totalt antall sidevisninger

mandag 14. mai 2012

2012-05-12 Ny tur til karpedammen i Askim

Etter å ha fòret karpene i regnvær både torsdag og fredag, og sett hvor stor aktivitet det var, så måtte jeg bare prøve her igjen. Jeg så mye fin fisk fra 300-600 gram som kom å tok brødbitene bare en par minutter etter dem var kastet ut.
Tonje, Håvard, Fjellis og Alex hang seg også på fisketuren på lørdag.
Idag var det plutselig skinnende sol, men sterk vind hadde kommet i bytte mot siste dagers regnvær.
Jeg satte meg som vanlig inne ved kjærret. Tonje satte seg 10 meter bortenfor. Håvard satte seg på midt ute på jordet. Fjellis og Alex satte seg i motsatt ende av dammen i forhold til meg.
Var desverre endel vind, som gjorde at spesielt Fjellis og Alex knapt klarte å fiske i motvinden. Jeg satt litt i le, så gikk igrunn greit å fiske der jeg satt.
Kastet ut noen brødbiter for å få bekreftet at det var like bra drag idag som det hadde vært de 2 foregående dagene. Men det viste seg at det absolutt ikke var drag idag. Ingen fisker som viste interesse for brødbitene før dem hadde driftet langt inn i de kjærrene der karpene liker å stå og gjemme seg i.
Fisket UITW, og startet med dobbel hvit maggott på kroken. Gikk en god stund før det skjedde noe. Hadde vel loosefeedet hvert 30 sekund i en halvtime med 5-10 maggott før jeg fikk min første fisk. En liten 50-60 grammer.
Fortsatte å loosefeede hele tiden, og kastet også litt brød rundt duppen for å se om de større fiskene etterhvert kom i støtet, men så skjedde ikke. Fikk vel lurt opp 6-7 fisker før jeg hadde loosefeedet opp de 6-7 desliterene med maggot som jeg hadde med meg.
Hadde også pumpet opp en halvliter med 6 mm expander pellets, så startet å loosefeede med disse istedet, og da også expander på kroken. Fikk 4-5 fisker til på dette, så ende opp med 11 fisker.
Tonje fikk 2 microkarper + en 150 grammer i margins ved siden av meg. Fjellis, Alex og Håvard fikk ingenting på sine 3 plasser.
Fjellis er jo som vanlig litt over middels ivrig på fisking, så jeg sa ja til at han kunne fiske mellom de 2 kjærrene langs veien. Er jo uhorvelig bratt der, men han sneik seg ned med topp 5 TAP, håven sin, keepnet og en agnboks.
På en liten halvtime dro han vel 5 fisker mot det største kjærret langs veien. Greie fisker også. 4 av de 5 lå vel på mellom 150 og 350 gram.

Tror jeg skal drøye neste tur til denne dammen til ute i juni nå. Ikke vært skikkelig drag der på noen av turene ennå i år. Jeg har meitet så mange turer allerede i år, at inne i hodet mitt, så tror jeg at det er juli allerede. Når jeg ser på kalenderen, så viser den jo bare 12.mai. Og ikke har det vært noen varm vår ennå heller. Den varme mars-måneden, så lå det jo is på dammen, april var jo grufullt kald, og starten på mai har jo også vært kald. Så er jo egentlig ikke noe rart at disse varmekjære karpene ikke har startet opp spisegildet sitt for fullt ennå

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment