Totalt antall sidevisninger

onsdag 27. juni 2012

2012-06-26 Lauefiske - Forsøk 1 på å ta tilbake lauerekorden

Runar fikk som kjent 1453 lauer på trening i Nitelva ved Peppes mandag den 18.juni i år. Han satt da på peggen til venstre for det store kjærret som deler Peppes-strekka. Min rekord, i alle fall etter jeg begynte å bruke teller under fiske er på smått stusselige 1024 lauer tatt i Rakkestadelva ved NORTRAPP den 24 april 2011. I tillegg til at Runar fikk 1453 alene på trening, så fikk han også 1346 lauer, også det på Peppes under GP-stevnet som gikk der søndagen den 24.juni i år. Da satt han helt ytterst til høyre, ute på steinoppbygningen.
Den 18 juni var det kakaofarge på vannet, og den 24 juni var det relativt rent vann.

Jeg skulle egentlig prøve å ta tilbake rekorden på mandag 25.juni, men fikk ikke start på bilen på morgenen på vei til jobb, så utsatte fiskingen til tirsdag 26.juni.

Siste dagers regn hadde gjort at det igjen var kakaofarget vann. Satte meg til på steinen helt ute til høyre på Peppes. Så at det strømmet kraftig fra Sagdalen og ut i kanalen under brua, men når jeg først var her, så fikk jeg da gjøre et forsøk. Fikk 2 fisk på de 2 første kastene, men så ble det dødt. Hadde vel 12 fisk første halvtimen. Rekordfiske? Ikke akkurat.

Og det ble ikke bedre av at det var en 10 åring som var og meitet der, og å si at han var brutalt interessert i å være sosial med meg, er århundrets understatement. Og han ville også at vare kroker skulle møtes under vann, for uansett hvor jeg kastet med 2 meteren min, så kastet han ca 5 cm unna der igjen. Men hadde ikke hjerte til å kjefte på han. Ville jo ikke bli noen rekord uansett i dag.

Så det var en bakevje i kanalen ned mot brua, så pakket sammen og flyttet meg de 10 meterene bort dit. Guttjøssen fulgte selvsagt med de 10 meterene. Hehe…

1 time var gått når jeg var rigget å klar på den nye plassen, så nå var klokka blitt 18.00.

Var greit drag her, men ikke noe rekordfiske. Etter å ha fisket her en stund, så kom det et sykt møkkavær:


Ser kanskje ikke så ille ut her, men det var kraftig vind og mye regn. Var en stund redd for at seatboxen min skulle bli blåst ut i kanalen, men gikk da bra. Jeg sto under brua å ventet til det ga seg.

Tipper dette uværet pågikk i 20 minutter. Guttjøssen stakk når dette været startet. Jeg fortsatte å fiske. Kl 20.10 ringte Runar, og vi pratet vel i 10 minutter.

20.55  var det kun 5 minutter igjen til jeg skulle gi meg. Da kom det plutselig 2 stk 50-70 grams morter. Fikk ei laue til, så kom det en mort til. Litt artig med halvfet mort på 2 meter, så når klokka slo 21, så fortsatte jeg litt til pga morten. Loosefeedet maggot til den. Ga meg 21.10, og da hadde jeg vel fått 20 morter. Den største var nok 150 gram. Artig slutt på en ellers rimelig kjedelig dag.


Endte på 718 fisk.


Når jeg tenker tilbake, så fikk jeg vel ikke fisket seriøst lengre en litt over 2,5 timer. Første timen gikk jo bort i feil plass, 20 minutter med vær som gjorde at jeg ikke fikk fisket, og 10 min i telefonen med Runar.

718 fisk delt på, om jeg sier at jeg fisket i 150 minutter = 4,78 fisk i minuttet.

Ganger man da 4,78 fisk opp med 240 minutter (4 timer) så blir det 1148 fisk.

Så selv om jeg syns det var litt dårlig fiske, så kunne jeg faktaisk ha satt ny personlig rekord om jeg hadde fått fisket vettu i 4 timer.
Men dette er jo bare matematikk da. Må får ikke tilbake noen forbanna rekord på matematikk, så det er bare å komme seg ut på bredden igjen.
Jaja, det var den turen. Må se om jeg får sneket inn en tur til etter jobben denne uka, men redd jeg ikke får det til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment