Totalt antall sidevisninger

mandag 23. september 2013

2013-09-15 Andre konkurransedag VM

Dagens peg:


Utsikt over peggen:

Jeg hadde ikke tilgang til resultatene fra denne sectoren før konkurransen, men fikk vite av stewarten min at Ukraineren Sergei Burdak hadde blitt nr.2 fra min peg igår. Husket at han bare hadde tapt med 50 gram til Siptsov om sectorseieren.

Slik var resultatene på denne sectoren igår:

Ser at høye nummer ser bra ut. Min peg ble nr.2, peg 35 ble nr.3. Litt rart at Alain Dewimille fra Frankrike ikke klarte bedre en 8 plass fra kant A36, men den nasjonen er jo nesten vaksinert mot å fiske etter større fisker en 50 gram. Og fikk også vite av stewarten min at han kun hadde fisket laue igår.

Ser også at det er generelt høyt antall fisk disse fikk her igår. Laveste antall fisk var jo 21 stk, som både Kirsti og Spanjolen fikk. 21 fisk på seksjonen min fra igår (E) ga jo meget gode seksjonspoeng. Så kunne se ut som jeg måtte gå for minimum 50 fisker om jeg skulle henge med idag.

På A36 og kant opp mot brua satt Muris Djug fra Bosnia. På A35 satt Zsolt Benzar fra Romania. Han har jeg sitti ved siden av før, i Iberian. Da fikk jeg deng så det sang etter. Selveste Zsolt kan jo høres ut som en turgubbe fra Romania, men fakta er at han er en profesjonell meiter. Han har meiting som yrke. Regner med at jeg skulle få deng av han igjen... På A33 satt en Irlender.

Rigget opp akkurat samme topper som igår. Fòret og fòringen var også lik. Startskuddet gikk, og det var helt dødt for alle mann fra start. Etter et kvarter eller noe så fikk irlenderen på min venstre side en skimmers på 2-3 hg, og 5 min senere fikk han en liten skimmer på rundt 100 gram. Vi andre kjente ingenting. Jeg testet å slippe ned riggen 2 meter til venstre for fòrplassen min, og tror du ikke at duppen seig under gitt. Fikk en skimmer på 2-3 hg. Deilig start og nervene roet seg litt. Fikk kun 2 fisker til i løpet av første timen. Disse fikk jeg på fòrplassen.

I time 2 så fikk Bosniern på kanten ei brasme på 1-1,5 kilo. En syk bonus. Han fikk også noen mindre fisker. Zsolt startet også å plukke noen få småskimmers og flirer. Irlenderen fikk vel bare et par gærjøss resten av dagen. Jeg klarte å lirke opp 3 fisker i time 2 også. Om jeg ikke hadde kjent noe på 0,2 gram tacklet på 15 min så skiftet jeg til 0,1 gram tacklet, og da kunne nappet komme relativt rask. Fikk skimmer. Kjente ikke noe på et kvarter, så gikk opp på 0,2 grammeren igjen. Kom til å tenke på at Kirsti hadde fått sine fisker på pinkies igår. Så jeg satte på en pinkies, og jaggu gikk det på en skimmer til. Etter 2 timer hadde jeg 5 skimmers og en mort.

I time 3 fikk jeg ingenting på 13 meter, men klarte å lure opp en 70 grams abbor og en 50 grams mort på topp 7 plassen. Zsolt og Bosniern plukket noen få fisker til. Noe skimmers og noe flire.

I time 4 ble det helt dødt for Zsolt, mens jeg fikk min beste time i antall fisk. Prøvde den plassen 2 meter til venstre for fòret igjen og der sto det endel flirer. Ikke noe bagging såklart, men var en stund der jeg hadde napp innen 2 min på alle utleggene. Klarte å plukke 6 flirer på den plassen. Så brått at det kom opp noen bobler fra fòrplassen, og senket 0,1 grams duppen ned rett over boblene. Da gikk det på dagens siste skimmers. Siste 10 minuttene gikk uten napp.

Så da endte jeg opp med 6 skimmers og 9 mindre fisker. 

Scoreboard etter dagens konkurranse:


Dagens fangst:
1740 gram
Når veiingen nærmet seg oss så fikk jeg se på lista til Jens Jungevik som hadde skrevet opp alt. Sorti ledet på 2660 gram. Så mye hadde jeg ikke. Skimmerene er ikke tunge nok. Daniel Blom lå på 2.plass så langt på 2065 gram. Trodde at jeg kanskje kunne ha såpass, men var lagt fra sikker. Russeren Sherbakov lå på 3.plass med 1730 gram. Irlenderen ved siden av meg startet bra, men det døde jo helt ut for han, så han veide bare inn 600 gram. Min tur, og jeg veide inn 1740 gram. 10 gram forran Russeren. Marginer! Jeg trodde Zsolt kom til å slått meg, men fiskene hans var mindre en jeg trodde, så han veide kun inn 1150 gram. Da fikk han igjen for at han slo meg i Iberian. Hehe. Og det betyr også at jeg slo begge mine naboer i dag også. :) Bosnieren på kanten var jeg helt sikker på at slo meg, han hadde jo ei pannebrasme og hadde endel skimmers i tillegg. De fleste trodde vel at han skulle vinne seksjonen, men han havnet 70 gram bak Sorti, altså på 2590 gram.

For å være helt ærlig så føler jeg meg rimelig sikker på at jeg skulle ha klart å vinne fra den peggen. Var ikke tvil i havet om at mesteparten av fisken til meg og Zsolt kom fra den kanten. Jeg fikk vel i tillegg minimum første skimmeren min fra Irlenderen på venstre siden.

Resultater høye nummer på A-seksjonen:



Jeg slo Raison idag. Vilt! Hørte han hadde 19 små i første timen og 9 små i andre. Må ha dødd helt ut hos han. Og mulig han også fikk lov til å gamble for å prøve å vinne individuelt, og dermed la ut mye mat for å få store fisker. Drepte da alt smått og det kom ingen store og da er han satt i sjakk matt. Polakken dro 86 fisker, men dem veide ikke mere en 1345 gram. Snitt på 15,6 gram.

Brodern hadde en 17 plass på seksjonen igår og var selvsagt ikke fornøyd med det. Idag klarte brodern å bli nr.8 på seksjonen med sine 24 fisker og 770 gram. De fleste av dem fikk han på toppknytt av alle ting. Hehe. Ene fisken han fikk på TAP idag var en ca 3 hg vederbuk. Så da kom endelig første fisken hans over 100 gram på turen. Bra dag å ta den på!

Krzy ble nr.12 på sin sektor igår, og idag klatret han litt høyere med en 9.plass.

Måtte jo også sjekke hvordan det gikk med personen som fisket min peg fra igår, E1. Ikke at det har så stor betydning, for fisken har jo finner, og fint kan flytte på seg fra dag til dag.


Miroslav Melcher fra Tsjekkia satt på E1. Han fikk en 8.plass fra den peggen. Ser også at det er betraktelig bedre fiske på lave nummer på E en det var igår. Diego da Silva vant denne sektoren idag fra peg E2. Peggen naboen min, Finnen, hadde igår. Finnen hadde som nevnt tidligere 1 gærjøss, 1 gjedde, 1 skimmer og 2 abbor. Idag har Da Silva dratt 82 fisker fra samme peg. Peg 2, 3 og 4 var alle i topp 4 på sectoren. Igår var disse 3 peggene alle mellom 7 og 15 plass på seksjonen.

Totalt over 2 dager havnet jeg på 31.plass. Det må sies å være godtjent.


Har både Raison og Falsini bak meg på resultatlista. Det er 2 personer jeg har meget stor respekt for. Jeg vil påstå at Will Raison for tiden er verdens beste fisker.

Nr.31 individuelt på NasjonsVM er vel også ny bestenotering for meg. Tidligere har jeg en 20.plass individuelt fra KlubblagsVM i Maltasjøen i Poznan. Men skal jeg være helt ærlig med meg selv, så er nivået på fiskerene på et klubblagsVM hakket lavere en dem som er med på NasjonsVM.

Norge ble nr.29 av 36 nasjoner. 0,5 poeng bak Danmark. Må si at 29.plass er respektabelt med tanke på laget vi hadde i år. Vi hadde Justyna som kaptein fra onsdag, og hun kan jo ikke noe om meite. NULL bankrunnere. Kun 5 fiskere og ikke 6 som vi bruker. Brodern var førstereisgutt som fisker og har jo ikke drevet med moderne meite mere en 3-4 år. Finn W og Kirsti har vel også drevet med moderne meite i ca 3 år, men i år har dem vel kun vært med på Horrmund med feederen, samt at dem har vært å trent noen få turer i Harstadsjøen. Ifjor var dem vel heller ikke noe med i GP-serien.

Jeg er utrolig takknemlig for at Finn W og Kirsti ble med å fisket VM. Uten dem hadde det ikke blitt noe VM for Norge iår!!! Så tusen takk til dere! Håper og tror dere lærte en god del på turen.

Vil også takke Justyna for at hu stilte opp som kaptein for oss. Ingen andre i Norge ville. Hu klarte seg helt ypperlig. Var selvsagt gull med ei som prater både Polsk og Engelsk når VM går i Polen!

Da var VM over for i år. ALLTID ÅRETS HØYDEPUNKT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment