Totalt antall sidevisninger

torsdag 3. oktober 2013

2013-10-02 Rydding på NORTRAPP

Når vi hadde KM på NORTRAPP så observerte jeg at det lå masse kvist nede i skråningen mellom kjærrene. Om det får ligge der kommer det nok bare til å bli mere og mere kvist dumpet nedi der, så jeg var ivrig på å få fjernet det.

Leitet på nett etter fliskuttere for å gjøre jobben lettere. Nevnte dette for Runar og han visste hvor han kunne få leid slike maskiner.

Runar fikk leid en 600 kg fliskutter gjennom firmaet 4 tommer som dem hette før, men nå går under navnet Sørby Utleie. Nettsiden deres finner du her http://www.sorbyutleie.no/

Ettersom vi skulle drive dugnad på vegne av SFK Acerina og meitemiljøet så fikk vi en fin pris. Takker for det!

Fliskutteren vi fikk leid ser slik ut: http://www.sorbyutleie.no/produkt/kvistkutter

Dæven salte og den spiste kvist. Å rydde meiteplasser med en slik en er som når Northug vinner konkurranser. BARNESKIRENN!

Husker med gru tilbake på de 8-10 lange dagene jeg hadde når jeg ryddet GP-strekka på Harstadsjøen. Jeg fikk hjelp fra resten av Raufjøringen første par dagene, men så måtte jeg vel ta 5-6 turer til alene før jeg syns strekka var presentabel nok for å arrangere GP der. Der kjørte vi bort veeeldig mange lass med kvist. Tar lang tid og er tungvindt.

Etter å ha brukt fliskutter idag så kommer jeg nok aldri å gjøre store ryddejobber av meitestrekker uten å leie inn en slik en igjen.


Må rette en stor takk til Runar og Håvard for å utrettelig stå på for at meitestrekkene vi bruker nede i Østfold skal se best mulig ut. Vil også rette en stor takk til Sørby Utleie for å gi oss en fordelaktig pris. Jeg leier veldig gjerne maskiner hos dere igjen.

Jeg har et par ryddeprosjekter til pågang håper jeg. Er ei ny strekke pågang i Ara. Og til våren er jeg lysten på å ta småkjærra i Glengshølen. Men selvsagt avhenger alt av grunneierene. Får jeg ikke tillatelse, så får jeg selvsagt ikke ryddet heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment