Totalt antall sidevisninger

tirsdag 29. oktober 2013

2013-10-20 WL nr.1 - Harstadsjøen

Da var tiden inne for høstens vakreste eventyr. Jeg liker veldig godt å fiske nå så sent på høsten, for jeg føler jeg får bra svar på fiskinga da. Normalt i Norge så er det for mye fisk å få, så samme hvor tykk sene eller store kroker man bruker så får man fisk. Nå når det er kaldt i vannet så vil man faktisk få mere napp og fisk om man går f.eks fra 0,12mm sene og 16 krok og ned til 0,08mm sene og 20 krok. Man må også gå ned på fòrmengde. Jeg sper ofte ut fòret mitt med leem. Gjerne 50% leem eller mere nå ute i oktober/november.

Tonje ønsket ikke å fiske i dag ettersom det var spådd 3 minusgrader på morgenen, så da tok jeg med meg Runar i bilen min. Kom frem til Harstadsjøen, og vi ble 8 stk som stilte til start i dag.

Første jeg gjorde var å stikke bort å se hvordan bekken på venstre siden av strekka gikk i dag. Den var svak og gikk rett frem i retning øya. Det er bra. Da er peg 1 og 2 brukbare, og mulig å fiske slider på om brasma ikke skulle stå inne på 13 TAP.

Jeg blandet 1 kilo Gardon og tilsatte 2 kilo terre de somme svart til den. Lagde 2 liter Surface til laua. Til brasme så lagde jeg 1 kilo Bremes 3000 og tilsatte 2 kilo Terre de riviere. Grunnen til at jeg bruker Riviere til brasma og ikke somme er at rivieren ikke skyer. Jeg føler at sky lokker mort, og jeg vil ikke ha mort på brasmeplassen min.

Tid for trekking, og jeg trakk peg 2. Den var i dag satt rett til venstre for den buska som brukte å stå på strekka. En relativt bra plass nå når elva ikke skråner inn på strekka. Men hadde jeg fått valgt så ville jeg nok heller ha sitti på peg 5, 6 eller 7, i djuphølet mot høyre siden av strekka. Dag E trakk 5, Runar 6 og Håvard 7.

Jeg rigget opp topp 6 Muletto til mort, full 13 TAP til brasme, 4 og 5 meter toppknytt i tilfelle noe laue evt raskt mortfiske, og tilslutt satte jeg opp ei sliderstang.

I grunnfòringen la jeg i 2 baller på topp 6 og 3 baller på 13. Skøyt ut 5 håndfulle baller på slider. I dem ballene hadde jeg en del caster og død maggot.

Starten gikk kl 10.00. Startet på topp 6. 5 minutter, men ingen fisk. Gikk ut på 13. Fikk 4-5 morter og en liten abbor på rundt 15-20 minutter kjemping. Koppet i mere mat og gikk for slider.

Duppen hadde bare ligget i vannet i 30 sekunder der ute på 27-28 meter før den reiste seg så det gule på slideren syntes. Noe sikrere tegn på at ei brasme har tatt marken finnes ikke. Kroker, og joda, der er det brasme. Fisker med 16 krok og 0,12 så trenger ikke ta det for pent i drillinga. Får den inn, og det er en fisk på 8-9 hg. Deilig. Rett i ledelsen på strekka.

Ny medium dendrabena på og kaster ut på nytt. Nye 30 sekunder så siger duppen sakte under. Kan være mort, kan være abbor, men i tilslaget kjenner jeg at det er ennå ei brasme. Får den inn. Denne var litt mindre en den første, men med sine 4-5 hg så er det fortsatt en meget grei weightbuilder.

Skyter i en ball til med mat. Etter dette blir det dødt. Skulle jeg ventet med å skyte mere fòr tro? Etter 8-10 minutter til får jeg også problemer med at det fryser is i ringene. Går greit å kaste ut, men når jeg veiver inn en par meter for å drukne sena, så er ikke duppen tung nok til å dra sena ut igjen gjennom dem fryste ringene. Dette medfører jo da at jeg fisker 2-3 meter for langt inn.

Går inn på 13 TAP igjen, dels for å teste om det har kommet noe brasme, men også for å få bort isen i ringene. Setter bare stanga i spraybaren mens jeg varmer opp ringene så dem blir isfrie igjen. Titter ut på duppen, og da er den borte, Kroker, og kommer ut 4-5 meter gul hydro. Stor fisk, ingen tvil.

Driller den litt, men merker at denne går for tungt til å være brasme. Får den liksom ikke med meg innover. Jeg legger på mere press for i alle fall å prøve å få den opp i vannflata. Det vil den absolutt ikke. Plutselig løsner den. Tar inn tacklet og ser at kroken er borte. Garantert gjedde.

Ringene på sliderstanga er nå fri for is, så da vil jeg ut på slider igjen. Var ikke så klare napp nå, men fikk 2 relativt raske brasmer til. Fòrer 2 håndfulle baller til, rimelig spekket med mark i. Da blir det dødt igjen. Ingen tvil om at dem ikke liker å få en ball i hodet.

Andreas på peg 3 har hentet feederstanga si, og han får også kjapt brasmenapp der ute, men klarer ikke å kroke dem. Og ettersom han har startet å fiske der ute så er jeg nødt til å fòre litt hos meg innimellom. Ellers vil jo bare fisken gå til han.

Jeg plukker en og annen brasme med relativt jevne mellomrom. Hver gang jeg skyter i 2-3 baller blir det dødt i 10-15 min, men dem kommer inn igjen etterhvert. Andreas har på 2 brasmer, men begge napper av fortommen hans. Jeg så han tok det forsiktig, så spør hva slags dimensjon han har på sen. Han ser på fortomsmappa og sier 0,11mm. Hans far Dag E får høre dette og går kjapt bort til sønnen sin. Setter på 0,16mm i stedet. Men problemet blir da at han ikke på langt nær får så mange napp.

Jeg selv fisker med 0,14mm, så ligger ikke så mye tynnere en han. Men jeg har da dupp, så klarer å se nappene mye tidligere. Andreas har på 2 brasmer til, men begge detter av på veien inn. Jeg mistet også noen fisker i løpet av dagen. Dem er småspiste og forsiktige nå i kulda.

4 timer var plutselig over. Jeg ender på 14 brasmer og tror det var 9 mindre fisker. Fangsten veier 8440 gram.


Jeg mistet i tillegg 7 brasmer på vei inn.

Ingen andre får brasme i dag. Tror det er første gangen jeg har opplevd at det ikke har blitt fanget skimmers i dyphullet på peg 5-6-7. Snodig opplegg. Runar og Håvard hadde en jevn fight på mort. Tror Håvard ender på 98 fisk, mens Runar havner på 101 fisker.

Håvard sine veide mest.

Topp 2 fra stevnet i dag:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment