Totalt antall sidevisninger

onsdag 6. mai 2015

2015-05-02 Kjapptur i Flesjøvannet

Hadde ingen spesielle planer for dagen. Mest en ventedag før morgendagens sesongåpning av GP-serien i Rakkestadelva i morgen. Ikke lov å trene strekkene i Rakkestadelva selvsagt, og følte det var for tidlig å trene på årets ind NM arena som er Bjørkelangen i slutten av mai.

Jeg og Tonje bestemte oss tilslutt for å ta en kjapptur ned i Flesjøvannet. Tonje tok kun med feederstanga, mens jeg også pakket med TAP, da jeg er såpass rusten etter vinteren at jeg ønsker i alle fall å trene på å rigge opp.

Kastet ut feederen mest jeg fortsatte å rigge opp 11 m TAP. Var fisk med en gang på feeder, men bare slike 20-30 grammere som klarte å tre seg på en 10er krok. Rett før jeg var klar til å fiske TAP så fikk jeg ei brasme på feederen, og da ble det litt mere interessant. Men var tilbake til småmorten etter denne fisken.

Startet å fiske TAP i stedet. Men var bare plagsomt mye småmort og laue der også. Koppet i relativt mye partikkelagn for å kanskje få lokket inn noe større fisk som igjen ville dytte den mindre fisken unna. Men tror det var så mye småfisk at dem klarte å spise opp alle partikler før større fisk fant dem.

Kroket plutselig noe større på TAP’en, men hadde egentlig ikke sett noe spes fint napp, så var redd det kunne være ei gjedde som hadde tatt en liten mort. Fikk den opp, og det var ei gjedde.


Startet etter hvert å fiske etter disse småmortene for å få inn litt tempotrening på TAP’en. Absolutt ikke bra rigging for slik fiske, men shit au. Var da bare en bråbestemt tur. På speedfiske liker jeg å fiske slik UITW der jeg «slapper» tacklet hvert 10de sekund om jeg ikke har noe napp. Samtidig som jeg loosfeeder maggot for å få fisken til å konkurrere om agnet. Men problemet var at jeg hadde på en 1,5 gram dupp, og ikke en på 0,2-0,5 som hadde passet bedre. Så vel nesten ut som jeg prøvde å slå i hjel fisken med denne digre 1,5 grammeren.

Endte på 90 fisker. Pakket opp og dro hjem. Viktig dag i morgen, så må komme seg relativt tidlig i seng.

Er uhorvelige mengder med mort og annen blankfisk i denne sjøen. Får ta en dag her der jeg trener ordentlig speedfiske på TAP her. Skal være mulig å dra 120 i timen på f.eks TAP 5 eller 6 her. Jeg og Tonje var også inne på tanken at det kunne vært spennende å prøvd et myskastevne her. Vil tro det kunne gitt bra fangster. Men aner ikke muligheter for parkering etc da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment