Totalt antall sidevisninger

fredag 7. oktober 2016

2016-09-25 KM moderne meite SFK Acerina - Rakkestadelva, Bjørnstadstrekka

Hender ofte at jeg glemmer at vi må legge inn KM i kalenderen, og det skjedde i år også. Men Philip minnet meg på at vi skulle finne dato til det. Vi ble rask enige om at søndag 25.sep var en fin dato å arrangere på. Og jeg var vel ikke sen om å foreslå Rakkestadelva, Bjørnstadstrekka. Jeg hadde jo allerede ryddet epgger på strekka for GP'n som skal være der den 1.oktober. Ikke fisket den strekka siden NM i 1993, så kunne vært fint å få testet den før GP'n.

Så da ble vi enige om å kjøre der. Dagen kom, og det dukket opp 5 stk. Er jo alltids noe som kommer i veien for noen. Philip hadde akkurat kommet hjem fra syden, så han rakk det ikke. Tonje måtte jobbe. Artur hadde ikke fått med seg at vi hadde satt opp KM. Osv.

Vi 5 som kom var meg selv, Ole, Kay, Leszek og Andrzej. Var igrunn samme for alle om vi skulle fiske på den smale delen av strekka, eller lengre ned på den brede delen. Tok loddtrekning på det. Lavt nummer er brede pegger. Kay valgte min høyre hånd, og da ble det brede pegger.

Dette er peggene vi brukte på KM.
Tid for trekkning, og Ole havnet på peg 2, Andrzej peg 3, Kay peg 4, Leszek peg 5 og jeg oppstrøms kant på peg 6.

Startet å rigge meg til. Er en yttersving vi fisker i, så eneste jeg så på hele strekka var stangtuppen til Leszek, så dette ble litt fiske i blinde. Ville ikke klare å se hva dem andre på strekka fisket eller fikk av fisk.

13m TAP rakk jeg ca 3-4 meter fra andre siden med. Så da ble det til at jeg ikke satte opp match. 11 m TAP var 40 cm dypere en 13m, og lå da i den dypeste renna. topp 5 var det samme dyp som på 13, så la en plass der også. Og selvsagt satte jeg opp 4-5 lauestenger i forskjellige lengder.

Var sparsommelig i grunnfòringa. Hadde vel 70% leem i fòret, og la 3 baller på 5 og 13, og 4 baller på 11m. Og som alltid kaster hele tiden lauefòr og eller loosefeeder pinkies til laua.

Startet å fiske etter laue, men ikke noe å få på 5 minutter. Prøvde også TAP 5, 11 og 13, men ingenting. Da jeg var tilbake på laua etter ca 20 minutter så var det noen få der. Vekslet mellom 2,5 og 3 meter, og vekslet også mellom 18krok og 20 krok. Minste lauene jeg fikk veide ikke mere en 2-3 gram, men slang også en og annen over 17-18 gram. Og det som var ennå mere spennende var at det også slang en og annen mort og sørv også. kanskje for hver 10de laue kom det en slik en.

Prøvde 5-11-og 13 ca 1 gang i timen, men var først etter 3 timer jeg kjente noe, og det var på 11 meter. En og annen mort eller flire. men fikk liksom bare 3-4, så måtte plassen hviles noen minutter.

Så ingen andre på seksjonen min, så ante ikke hvordan jeg lå an. Jeg så forsåvidt stangtuppen på stenene til Leszek, så hadde en viss feeling på hva han fikk. Når det gjensto ca 20 minutter, så så jeg at Leszek kroket noe stort på 11 meter TAP. Kilosbrasme eller stor abbor så det ut til, men halvveis inn så datt den av. Surt for han på en slik dag.

Jeg endte opp med 211 lauer og ca 45 mort/flirer. Var en god del av sørvene som var små. Spesielt siste par timene. Om jeg skulle anslå, så tipper jeg lauene snittet på kanskje 7 gram = 1477 gram. Mortene og flirene snitter kanskje på 30 gram = 1350 gram. Så om jeg er heldig har jeg kanskje rundt 3 kilo. Tror ikke Leszek har like mye som meg, men hva har dem 3 andre mot nedstrømskanten?

Startet å veie nede hos Ole på kanten. Hadde fått både morter, flirer og lauer. Veide inn 1060 gram. Andrzej var nestemann ut. 45 fisker hadde han. Spurte hvor mange han hadde over 150 gram. 8 trodde han. Han tok opp nettet, og der var det endel kvalitetsfisk ja. Største var vel en skimmer på opp mot 4 hg. Mye grei flire. Hans 45 fisker veide pene 3700 gram. Spørs om ikke han vinner da gitt. Jeg tipper jeg har 3 som tidligere nevn, men kan jo hende, om jeg er heldig, at det er opp mot 3,5 kilo.
Nestemann var Kay. Han hadde 1810 gram. Brukbart på en såpass vanskelig da. Han slo faktisk Leszek på neste peg, for han hadde 1490 gram. Kunne fort ha vært 2490 om han hadde fått opp den store.

Så var det tilslutt meg da. Bikka faktisk 3 kilo, men ikke så mye som 3,5 kilo. Vekta stoppet på 3430 gram. Da er det klart at Andrzej blir årets klubbmester. 

Mine 2112 lauer og ca 45 mort/sørver. 3430 gram.


Dagens resultater. 

Grattis til Andrzej som klubbmester moderne meite i SFK Acerina 2016

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment