Totalt antall sidevisninger

tirsdag 11. oktober 2016

2016-10-08 Höstbagging Söderhamnsån - Dag 1

Hadde egentlig ikke tenkt å dra på denne, for trodde det var helga føre Nordic Bagging Meeting på samme sted, og hadde ikke lyst til å dra på 2 stk 100-mil turer på rad. Var brodern, av alle, som poengterte til meg at det ikke var 2 helger på rad, for det var en helg imellom der. Aiaiai, da ble det jo brått interessant.

Så da blir det tur dit alikevel. Jeg brodern og Fjellis. Tonje kunne ikke, for hu skulle jobbe en av dagene den helga. Jeg hadde tenkt å booke Best Western, men fikk vite av Claussen at alle hoteller var fullbooka den helga, så han foreslo Stenö Camping. Jeg booket da en 6manns stuga hos dem. Visste at Roger leverte agn til tävlingen, så fikk booket agn til oss også.

Fjellis måtte jobbe frem til kl 15 på avreisedagen på fredag. Det betyr at vi tidligst kommer av gårde fra Vinger kl 17, men skal vel overleve det også, selv om jeg helst ville ha reist i 12-14 tiden. Måtte ta min bil og Finn sin henger for å få med alle 3 med fullt meiteutstyr. Var 40 mil fra Vinger, så vi var fremme nærmere midnatt og hoppet rett i seng.

Møtte opp på strekka og startet å blande litt fòr. Lagde ikke all verdens, for ryktene gikk på at det var «mycket silver» i ån. Altså at åa er invandert av laue. Blandet 3 kilo Gros Gardons, 3 kilo Ablette Orange og 8 kilo leem. Fikk betalt påmelding til Mattias, og så videre til Roger for å ta ut agn. Da fikk brodern samtidig hentet safetykit til sin nye 9033 samt 4 stk del 2-3 match og 2 stk del 1-3 carpetopper. Og ikke minst en ny del 5 reklamasjonssak.

5 seksjoner i dag. En langt ned i havnen, en midt i havnen, 1 der A-seksjonen bruker å være, 1 rett ned for påmeldingen, og den siste, dameseksjonen lå rett oppstrøms den ved påmeldingen.

Tid for trekking. Trekkelappene var innpakket karamell med et nummer på. Kunne vel for så vidt se nummeret på peggene om man tittet oppi boksen, men jeg snudde hodet bakover og roterte hånda rundt i boksen en par ganger fr jeg fant en karamell. Peg 19 sto det på den. Viste seg å være nest nedstrøms kant på det som normalt er A-seksjonen. Det bør jo være bra. J

Fjellis trakk på den seksjonen ved påmeldingen, så han tok ut utstyret av hengeren før vi kjørte nedover mot peg 11 som brodern hadde trukket. Var midt på den seksjonen som lå midt i havna. På peg 12 hadde han arrangøren Mattias, så det er jo en bra målestokk.

Kom til min seksjon, og hadde Folke 2 pegger oppstrøms meg. Startet å rigge. Var en del vind, så valgte å fiske 11 TAP i stedet for 13. Hadde baggerstanga med, men valgte å ikke rigge den, for trodde ikke noe på bagging. Så satte bare opp 2 topper på 11 TAP samt 2 og 2,5 meter lauestang.

I grunnfòringa la jeg i 5 baller med en del mat i på 11 m og ellers fòra og loosefeedet til laua.

Fisket startet, og fisket laue fra start. Hadde 50 stk etter 10 minutter. Etter 30 min så Peo på min høyre side fått 2 brasmer, så da valgte jeg å legge bort lauestanga foreløpig og teste 11 TAP etter bottenfisk selv. Var igrunn veldig trått. Fikk en vederbuk, så et par abbor, så ei brasme. Så noen flere abbor, en vederbuk til og ei brasme til. Etter ca 2t 35min eller noe så følte jeg at jeg måtte hvile 11 plassen. Fisket laue i ca 25 minutter til, og var oppe i 350 lauer totalt så langt.

Prøvde 11 igjen, og fikk en abbor. Så dødt en god stund, så en abbor til. Burde sikkert ha gått tilbake til laua, for lå jo på ca 5 lauer i minuttet med et snitt på 10 gram, så bygger jo litt vekt. Følte jeg hadde kontroll på seksjonen, så ble til at jeg satt å ventet på noen mere brasme og vederbuk som aldri kom. 4 min før slutt fikk Folke en lake på 1 kilo. Viste seg at han hadde fått en lake tidligere på dagen også. Og han fikk også 2 laker på dag 2 i fjor. Han har taket på disse lakene altså.

Da 4-timerskonkurransen var slutt så sto det 350 på lauetelleren og 12 på storfisktelleren. Jeg må ha glemt av noen abborer på den telleren, for jeg hadde mere en 12 fisk på 11 TAP. Tipper jeg hadde en 18-20 stk i alle fall.

Mattias kom med veieutstyret. Lennart Forsling på peg 18 veide inn 4860 gram. Han hadde stort sett fått abbor, men hadde ei brasme også. Samt at han fisket litt laue en periode. Mine fisker veide 11140 gram. Peo på min høyre side hadde vel 6-7 brasmer, men ikke så mye annet. Han hadde mistet noen brasmer også. Veide inn 5820. Folke hadde litt brasmer, abborer og laker og veide inn 5540. Videre oppover seksjonen så hadde han på oppstrømskanten fått en del småvederbuk og veide inn 4580 gram. Så da vant jeg min seksjon ganske komfortabelt med 11 kilo. Nestemann hadde jo 5,8 kilo.

På brodern sin seksjon så hadde Wikström vunnet fra oppstrøms kant med 13780 gram. Han hadde fått i gang litt brasme siste 1,5 time sa han. Nr.2 der ble Mattias med 8920. Brodern ble nr.5 med 4940 gram.

På Fjellis sin seksjon langt oppe i åa så vant Tore Helmersson med  5620 gram. Han hadde fisket laue i 3t 57 minutter. Hadde prøvd 3 minutter på TAP uten å kjenne noe. Fjellis ble nr.2 med 5420 gram. En del laue, men også noe skimmers. Han burde nok ha fisket laue hele tiden, men det er lett å vite i ettertid.

Dagens høyeste vekt gikk til dem som satt nede på den nederste seksjonen i bassenget. Thomas Nilsson vant den seksjonen fra peg 5 med 18240 gram. Nr.2 ble marcus Claussen med 17520 fra peg 6 og nr.3 ble Tjäder fra peg 8 med 16440. På den seksjonen hadde det vært stort sett mortfiske. Så da er det vel kanskje der man ønsker å trekke i morgen. For jeg som er glad i lauefiske, så kan det jo også være greit å trekke der Fjellis satt i dag også, og gå all-in på laua. Vi får se hvor jeg havner i morgen.

 
Resultater hentet fra Mattias sin facebook-side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Post Comment